Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Revolucioni II Industria

No description
by

eda muka

on 9 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Revolucioni II Industria

Revolucioni II Industrial
Dinamoja
Telefoni i Bellit i vitit 1876. ne vitin 1879 u vendos i pari central telefonik. ne vitin 1880 te gjith qytetet amerikane u pajisen me aparate telefonike
Makina e pare me 4 rrota
Shpikja e llampes nga Thomas Edison
INDUSTRIA E RENDE
Prodhimi i celikut
Zbulimi i burimeve te reja energjitike, nafta.
Shpikja e telegrafit nga Samuel Morse
Shpikja e teleskopit nga Hans Hibbershey
Ndertimi i rrjeteve hekurudhore kombetare e transkontinentale
Makina e pare me motorr me djegie te brendshme
Progresi teknik e shkencor
Zbulimi i penicilines nga Alexander Fleming
Periudha e ndryshimeve te medha ne ekonomi me shpikjen e makinave te reja dhe perparimin e shkences, qe transformuan jeten politike e sociale, u quajt
REVOLUCIONI II INDUSTRIAL
Makina e pare me tre rrota shpikur nga Karl Benz
Marie e
Pjer Kyri
Full transcript