Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

En-to-tre- NU!

No description

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of En-to-tre- NU!

En - to - tre-
NU! Mystificeringer Budskaber med:
Titel: En, to, tre NU! siger de i bogen, hver gang de mødes laver sten, saks, papir. budskabet kan måske være at 1 hun får kræft, 2 hun begynder at kunne mærke det, 3 hun får det rigtig dårligt, NU! hun dør. Derfor tror vi det er titlen for det er det historien handler om.
Tre tal kurver: Den første 1,68 kurve/mål er cecilies højde, den anden o,22 er cecilies mål fra nakke til næsen og den sidste er en lige streg cecilies død. For hvert af de tre afsnit er der en streg med mellemrum ca. 85. Først er den lodret, fordi cecilie har det godt, men så bliver stregen skrå og cecilie får det dårligere hvor hun får konstaterede kræft. og til sidst er stregen lige og der dør cecilie. Det kan nærmest ses som cecilies Puls. Kapitel 1
Introfest Kapitel 2
Tømmermænd Kapitel 3
Basketball Sangcitater & smsbeskeder (det mørke skrift) Jack:

I starten af bogen på side 16 beskriver han jack sin bedste ven: ”Jack er min bedste ven. Vi udgør duoen J&J. Vi har gået i skole sammen, siden vi var små, og været venner siden 5.klasse.”

I starten af bogen viser Jeppe, at han holder utroligt meget af Jack, og at de er bedste venner.
Da Jeppe bliver kærester med Cecilie begynder Jeppe og Jack pludselige at se meget mindre
til hinanden, fordi Jeppe næsten altid er sammen med Cecilie eller spiller basket, og Jack
arbejder og går i byen

På side 119 beskriver Jeppe forholdet mellem Jack og ham igen:
”Jeg så også mindre til Jack. Vi ringede eller SMS’ede ofte til hinanden, men mødtes sjældent. Han
arbejdede og gik i byen, og jeg gik i skole, spillede basket, og var sammen med Cecilie. Jeg tror ikke, at Jack var ligeglad med, hvordan det gik med Cecilie men, at han havde svært ved at håndtere
situationen - han vidste ganske enkelt ikke, hvad han skulle sige. Der var heller ikke så meget J&J
tilbage.”

Man kan se i midten af bogen at Jeppe og Jack ikke snakker så meget sammen og kun skriver sammen, fordi Jeppe kun tænker på Cecilie og hendes sygdom.

Men det der også kendetegner bedstevenner er, at man kan være sammen meget i en periode og så være sammen lidt mindre i en periode, men stadig holde kontakten.

I slutningen af bogen hvor Cecilie dør, trænger Jeppe til at komme væk. De havde før gået og talt om at tage sydpå når Jack fik en bil (side 69).
En morgen kort efter Cecilies død, ringer Jeppe til Jack og siger at han vil tage af sted. De ved ikke hvor de skal tage hen så de hugger om det: ”- En, to, tre, nu!”. Turen gik til italien (183-184) Kapitel 4
Normal dag Side 77 - en sms - fra Cecilie til Jeppe - der står:
"NEJ. JEG SENDER DIN JAKKE. FARVEL. CECILIE."

Det er skrevet efter deres skænderi, hvor de var fulde.
Cecilie er sur, men Jeppe ved ikke hvorfor? Men det er fordi
Cecilie har kræft og ikke har sagt noget om det.
_____________________________________________________
Side 78 - en sms - fra Jeppe til Cecilie - der står:
"PLEASE! JEG VIL BARE VIDE HVAD JEG HAR GJORT FORKERT. THAT´S ALL. JEPPE."

Jeppe er ked af det og vil ikke miste Cecilie. Han ved virkelig ikke, hvad han har gjort forkert.
_____________________________________________________
Side 92 - sangcitat - Leonard Cohen - Bird on the wire - der står:
Like a bird on the wire
Like a drunk in a midnight choir
I have tried in my way to be free
(på dansk)
Som en fugl på en ledning
Som en fuld i et midnats kor
Jeg har prøvet på min måde at være fri

Sangen kommer fordi Jeppe har den på hjernen. Hver gang han hører eller tænker på den, tænker han på Cecilie. Det var den sang Cecilie havde sunget på scenen og derfor tænker Jeppe på hende.
_____________________________________________________
Side 115 - en sms - fra Jeppe til Cecilie - der står:
KÆRE CECILIE. TAK FOR ALT! DU ER TODO DEL MUNDO! 1000 KÆRLIGE KNUS. JEPPE.

Todo del mundo er spansk og betyder "rundt om i verden"
Beskeden bliver sendt juleaften fra Jeppes nye mobil, som han havde fået af Cecilie. Han mener med sms'en, at hun er rundt om i verden i hans hovedet, altså at hun hele tiden er i hovedet på ham og han holder meget af hende.
_____________________________________________________
Side 134 - sangcitat - Leonard Cohen - Bird on the wire - der står:
Like a worm on a hook
Like a knight from some old fashioned book
I have saved all my ribbons for thee
(på dansk)
Som en orm på en krog
Som en ridder fra en meget gammel bog
Jeg har gemt alle mine bånd for dig

Sangen bliver sat på, mens de i skjul pakker til deres rejse til Gran Canaria.
_____________________________________________________
Side 172 & 173 - sangcitat - Leonard Cohen - Bird on the wire

Hele sangen bliver afspillet under Cecilies begravelse. Det var Jeppes valg at den skulle afspilles, fordi det var Cecilies yndlings sang og han tænkte altid på hende, hver gang han hørte den. Jeppes karriere forløb forholdet til Cecilie Kapitel 5
skolegang " Jeppe går rundt og beundre Cecilie han er lidt lun på hende, men han ved ikke rigtig om han vil hende. han er usikker på om han tør spørge hende om noget eller sige noget, men han gør det alligevel. Han taler meget om hende og de begynder at ses. Så bliver de små forelsket. Der går lidt tid så bliver de kærester. Da de har været sammen noget tid, for Cecilie kræft. Jeppe gør alt hvad han kan for at rede hende men det lykkes ikke. som man ser i bogen er Jeppe meget forelsket i Cecilie. Da Cecilie dør er han så ked af det, at han smadre sit værelse. han tager på ferie med sin bedsteven for at blive glad igen. Han startede med at spille basket for junior holdet og rykker op til yndlinge holdet for Odense Eagles. Senere spiller han for senior holdet. Og til sidst får han muligheden for at komme til USA og prøvetræne for forskellige colleges. Forløb Jeppe´s forhold til forældrene Jeppe´s forhold til moren. Moren og faren er ALTID ude og se ham spillet basketball kampe, HVER gang! Det sætter Jeppe pris på. Vi starter med farens forhold. Det starter med at faren laver en lille basketball bane i baghaven. De har ikke rigtigt snakket sammen, indtil han laver banen. Jeppes far har været alkoholiker, men han har fundet sammen med moren igen. Jo længere du kommer frem i bogen bliver Jeppe og farens forhold bedre og bedre. Især da Cecilie dør, begynder de at snakke sammen meget mere. Faren lyder meget mere interesseret efter Cecilie´s død, og det hjælper Jeppe igennem den forfærdelige sorg. Moren´s forhold. Jeppe snakker tit med sin mor og alle mulige forskellige ting, i bogen har Jeppe det meget svært med at lyve, da de skal på Gran Canaria. Jeppe får dårlig samvittighed over at lyve for sin mor, fordi han har så meget tillid til hende. Så alt i alt så starter Jeppe med at han ikke har et specielt godt forhold til faren, men moren der har det altid været rigtig godt. Så i takt med bogen, bliver det hele bedre og bedre. De unge år Han starter med at spille for junior- og ynglingeholdet, hvor han var anfører for ynglingene. Han havde en scoringsprocent på 21,2 point, og var topscorer i rækken. Holdet endte som nummer 3 i mesterrækken.
(21) Livet som senior og Cecilies rolle Som senior havde han det svært med at følge med i tempoet, da det var meget højere end hvad han var vant til Modstanderne var større, omkring de 2 meter, hvor han på junior og ynglinge havde været en af de største, dette kan vi se på side 47 . Men i den første kamp (22-23) ender han med at komme ind og spille en god kamp, hvilket giver ham en god plads på holdet
Men pludselig tror han at det er forbi med Cecilie (77), og derfor kan han ikke lade vær med at tænke på hende, og det ødelægger han koncentration og det betyder at han starter ude, som vi kan se på side 81 øverst. Men så bliver spiller Niels ”Pil” skadet, da han ligger på banen og tager sig til knæet, så Jeppe bliver skiftet ind, men føler ikke lysten til at spille. Men så ser han Cecilie blandt tilskuerne (82), og får motivationen til at spille. Han scorede 12 point på en halv periode. Og de vinder 99- 92. Han udvikler sig langsomt, og score flere og flere point i kampene. Da han finder ud af at Cecilie har kræft (87), og hun bliver indlagt, spiller og presser han sig selv så meget, at han forstiller sig at hvis han udvikler sig, så ville kræften blive svækket, så hun ville have lettere ved at overleve.
Til sidst i bogen er kræften så stærkt at lægerne stopper med at behandle hende, da kræften er så stærk, at hun ikke overlever. I hans sidste kamp har han besluttet at han ville på ” banen som en gladiator, der vidste han skulle dø” (s. 167 l. 29). Dette medføre at han spiller den bedste kamp nogensinde og har en scoreprocent på 32 point. Efter hun er død, så ser han sin scoringsprocent som en sidste farvel til Cecilie. Han ender med at få tilbudt en rejse til USA, men han afslår. Det beviser at han holder mere af Cecilie end basketball. Kapitel 6
date med cecilie Kapitel 7
Træning med seniorhold Kapitel 8
Gymnasie fest Kapitel 9
I byen med cecilie, uvenner med hende Kapitel 10
Jeppe deprimerede, cecilie fortæller hun har kræft Kapitel 11
Cecilies sygdom Kapitel 12
I København Kapitel 13
Basketball træning Kapitel 14
cecilie blevet dårligere og jeppe bedre til basketball Kapitel 15 Forholdet til vennerne Temaer..

Kærlighed:
Han er forelsket i Cecilie.

Sorg:
Hun slår op med ham, efter Leif’s fest.
Da cecilie dør.

Sport:
Bakset karriere Sproget Sproget i 1-2-3-NU er ikke særlig beskrivende mht. omgivelser/miljø, fordi forfatteren ikke bruger særlig mange tillægsord i sin fortælling.

Men når forfatteren skriver om Jeppe og Cecilie er sproget meget mere beskrivende.

Fx
”Det føltes som at blive smidt ud fra et fly – uden faldskærm. Jeg kunne ikke få luft, det susede for ørerne, og trykket syntes at presse mine indre organer sammen til små hårde sten. Jeg var ude af stand til at sige eller gøre noget, mens det stod på. Det var som at styre ned gennem jorden i ét langt fald.”

Sproget er også meget direkte og kortfattet, og sætningerne er meget enkle og ikke skruet særligt indviklet sammen.

Fx
”På det tidspunkt var jeg 1,95 høj, og det var vel en af grundende til, at jeg spillede basketball. Det var oplagt.”

Sproget er samtidig også meget enkelt og sætningerne er ikke skruet særligt indviklet sammen, hvilket gør det nemmere at læse.

Fx
”Cecilie var med ét blevet dårlig, mens hun sad og læste. Det sidste hun huskede var, at hun først svedte og dernæst frøs voldsomt.”

Sproget henvender sig meget til de unge frem for de ældre, pga. det enkle og let forståelige sprogbrug.

I 1-2-3-NU er det en 1.persons fortæller er Jeppe. Bogen er skrevet i datid, på nær den sidste linje, hvor der står: ”Jeg er på vej.” Kapitel 17 Kapitel 16 Kapitel 18 Følelsesliv Jeppes følelsesliv: Cecilies følelsesliv: I starten har Jeppe ikke et specielt godt forhold til sin far, men efter Jeppe møder Cecilie og finder ud af at hun har kræft, og han begynder at snakke mere med sin far og se på ham på en anden måde bliver deres forhold til hinanden bedre.

Jeppe tror at hver gang han score i basket får Cecilie det bedre, og hvis han score 30 point vil hun blive helt rask. Han føler det er en måde han kan hjælpe hende på.

Da Cecilie dør ved Jeppe ikke om han gider basket mere, han siger nej til at komme til USA. Han føler ikke længere det er vigtigt, nu når Cecilie er død. I starten gider Cecilie ikke se Jeppe fordi hun har kræft, så hun kan ikke overskue at skulle være sammen med Jeppe, og involvere ham i det.

Cecilie er rigtig ked af at hun har kræft. Hun syntes det er uretfærdigt. Hun vil nemlig godt nå at opleve en masse inden hun dør, for hun ved godt hun ikke lever særligt længe.

Cecilie tror at det er tutgilaerne i hendes krop, der gør hende syg. Og hun tror at den eneste der kan hjælpe/redde hende er Nono, som er en udstødt tutgilaer.

Cecilie prøver at undgå at lukke nogen ind i hendes liv, efter hun har fået kræft. Det er også kun hendes nærmeste familie der ved hun har kræft.
Hun tror folk vil kigge på hende på en anden måde, som "pigen med kræft" hvis de vidste hun havde kræft, og have melidenhed med hende. Og det vil Cecilie ikke have, hun vil helst undgå at snakke om det. Kræftforløbet: Side 50 –
Cecilie gågade Side 61 –
Jeppe fortvivlet pga.
Cecilies humørsvingninger Lige efter at Cecilie og Jeppe er blevet kærester. Bliver Jeppe meget fortvivlet, fordi at Cecilie har nogen meget kraftige humørsvingninger. Som der også står i bogen(s.61):
”Den næste måned var fantastisk, men også forvirrende, og bliver nød til at tilføje-frygtelig. Den bestod af Cecilie, Cecilies fravær, Cecilie, Cecilies fravær… Det var som at være kærester med vejret. Man kunne aldrig regne ud, hvordan den næste dag ville blive.”
Som det er tydeligt i dette afsnit fra bogen af er Jeppe ret forvirret over Cecilies adfærd. Det kan vi godt forstå han er, det virker meget mærkeligt at ens kæreste gerne vil være sammen med en, også ikke vil. Vi tror også at det ikke kun menes som om at de ikke har tid til at være sammen, men også på den måde at Cecilie har været mentalt fraværende på nogen af de tidspunkter hvor de har været sammen. Alt denne fortvivlelse er selvfølgelig pga. Cecilies kræft men det ved Jeppe ikke på dette tidspunkt. Side 74 –
får det dårligt, kaster op evt.
pga. kræften, bliver sur, vil hjem På dette tidspunkt i bogen er Jeppe og Cecilie til fest sammen. Der står i bogen:
(side 74)
Vi tror at denne episode har med hendes kræft at gøre. Som der også står i teksten:
”Hun så ked af det ud, og et øjeblik troede jeg, hun ville fortælle mig noget.”
Vi tror at det hun overvejer at sige her er at hun har kræft. Hun må have kunne mærke at hun var blevet dårlig, som man tit gør pga. kemoterapi, og ville have stoppet op og fortalt ham det. Men hun når det ikke inden hun så begynder at kaste op. Side 76 –
Cecilie slår op måske pga. kræften Side 86 –
Jeppe får at vide at hun har kræft I bogen står der: (s. 85-86)
Vi syntes at Jeppe tager det utroligt godt. Vi tror at det er en meget typisk reaktion at sige det der med at man bare vidste det. Vidste at det kunne være for godt til at være sandt. Og vidste at der var et eller andet galt, men som der også står i bogen, føler han sig også hul og tom inden i. Side 86 til 98 –
Jeppe og Cecilie snakker ikke om kræften Der er en meget lang periode i bogen hvor at kræften slet ikke bliver omtalt. Vi tror at det er meget almindeligt at man ikke snakker så meget om kræften, selvom at man tænker meget på den. Det er lidt ligesom om at den forsvinder, fordi at det er ligesom at når man snakker om det højt bekræfter man at personen har kræft, og på den måde ved at man ikke siger den højt er det ligesom om at den forsvinder i en kort periode. Side 95 –
De tager til KBH Side 98 –
De snakker for første gang om kræften Her er det første gang at Cecilie og Jeppe snakker højt om kræften. De er på et hotel i KBH. Og de har lige haft sex. De har også lige drukket en hel flaske champagne. Cecilie begynder og græde og siger: (læs 98-99)
Jeppe trøster hende ved at fortælle en lille hvid løgn om en drøm han har haft. Han fortæller hende at han har mødt en heks som kunne se ud i fremtiden, og set at hun bliver 104 år gammel, de pjatter lidt sammen om hans ”drøm”. Vi tror at hun reagerer sådan fordi at de lettere beruset og fordi at Cecilie bare havde brug for at snakke om det. Side 104 –
Første gang man hører at hun har det dårligt Her er det første gang at man hører at Cecilie har det dårligt. Jeppe reagere ved at sætte sig til at bede til gud, for at han skal rede Cecilie. Vi tror at han lidt har opgivet håbet, også håber han på overnaturlige kræfter. Altså at gud skal hjælpe hende. Side 106 –
Bliver indlagt op Odense Sygehus (måske tatoveringen) Vi tror at han har skyld følelse pga. at han var meget overbeskyttende da de var i KBH, sammen. Og da det så går galt, får han en utrolig meget skyldfølelse, derfor besøger han Cecilie hver dag og plejer hendes tatovering. I forbindelse med at han passer hende, får hun det også bedre og bedre. Side 110 –
bliver igen indlagt (Jeppe skyder pæl før) Side 123 –
Cecilie fortæller om tutgilaerne Her fortæller Cecilie, Jeppe om hendes teori om tutgilaerne. Som der står i bogen(læs 123-125)
Vi tror at tutgilaerne er Cecilies måde at forholde sig til kræften. Vi tror at det er Cecilies måde at forklare om hendes kræft. Tutgilaerne er kræft cellerne som hun også siger, de er gået imod de andre. Det er meningen de skal dø, men de vil ikke. Derfor går de ind og ødelægger alle de andre celler. Også er det Nono. Nono er den gode, og man kan godt sige at Nono er kemoterapien som hun får. Side 125 –
Hun kommer hjem Side 129 –
Rejser til Grand Canaria Side 169 –
Hun dør Side 148 –
Hun får det dårligt på Grand Canaria Side 152 – Cecilie får det dårligere og dårligere, igen indlagt Jeppes forhold til
basket I starten:
Er forholdet godt og han elsker at spille basket.
han bliver bedre og bedre, og han bliver mere vild
med det. Han er kommet på seniorholdet, hvor kæmper om det få en fast plads på banen med en anden.
I midten:
Spiller han ikke kun pga. han selv kan lide det, men også fordi at han har det som om at hvis han spiller en rigtig god kamp, og han scorer mange mål og de vinder, så vil det hjælpe cecilie mod kræften. Han har det som om der er en forbindelse mellem hans basket kampe og cecilies sygdom.
Til sidst:
Følte han at det modarbejdede cecilie med sine sejre, og han overvejede at stoppe med basket hvis det kunne hjælpe hende. Men det går op for ham at der ikke er nogen forbindelse mellem basket og cecilie.
Han bliver tilbudt at tage med til USA og spille, men takker nej. Det gjorder han fordi han følte at det var hans skyld cecilie var død, fordi han modarbejdede hende. Så han mistede motivation til at spille og han ved ikke om han har lyst mere. Jeppe ser Cecilie komme gående hen ad en gågade men da han hilser, går hun bare hurtigt væk. Han undre sig meget over om han har gjort noget forkert og hvad der kunne være galt. Senere finder man ud af at hun havde været på hospitalet og græd, derfor ville hun ikke snakke med ham. Han bliver meget fortvivlet over hvad der kunne være galt. Cecilie slår op med Jeppe og Jeppe ved ikke had han skal gøre af sig selv, fordi han tror det er hans skyld, men i virkeligheden er det pga. kræften. Cecilie gør det for hans skyld da hun ikke har lyst til at indblande ham i kræften. Hun mener at hun beskytter ham på denne måde, men i virkeligheden beskytter hun også sig selv, fordi når hun ikke fortæller om kræften vil der altid være denne afstand mellem dem. Det er nemlig kun hendes nærmeste der ved hun har kræft. Dette er en meget normalt reaktion mener vi, da en dødelig sygdom er noget man ikke taler med alle om. Cecilie og Jeppe tager også beslutniger udfra kræften såsom at rejse til København. Grunden til at de tager af sted er fordi Cecilie gerne vil ud og opleve ting fordi hun ikke ved hvor lang tid hun har tilbage, dette er også en normal reaktion for når man han kræft ved man at man har en chance for at dø. Det ved andre også, men man tænker ikke ligeså meget over det som dødelige syge gør. Vi tror Jeppe har hele tiden denne tanke i baghovedet og derfor er meget overbeskyttende overfor hende. Han føler en hvis skyldfølelse hvis der skulle ske hende noget. Jeppe har den her teori om at hvis det går godt til basket for Cecilie det bedre. Da han prøver at ramme en pæl, og det lykkes bliver han optimistisk igen, men da han kommer hjem er Cecilies forældre der og fortæller Cecilie er blevet indlagt. Dette er Jeppes måde at håndtere kræften på, men inderst inde tror vi godt han ved at det ikke hjælper Cecilie. Cecilie kommer hjem igen, og her fortæller Jeppe om sin teori om at basket og kræften hører sammen. Når han spiller godt får Cecilie det bedre, og han forstiller sig altid på en tom plads at der sidder Cecilie, hvilket han tror hjælper. Alle hans ritualer er tilegnet til hende. Det er hans måde at være optimistisk på når det gælder kræften. Som man kunne se da de tog til KBH tager de også til Grand Canaria, fordi hun gerne vil opleve ting. Her er han endnu mere bange for at der skulle ske hende noget, fordi de er i et fremmed land og fordi de er taget af sted uden at have fået lov. Cecilie er meget afslappet derovre fordi hun bare i en uge kan tænke på andet end kræften. Denne rejse er ligesom et pusterum for hende Da hun får det dårligt på Grand Canaria ved Jeppe ikke hvad han skal gøre af sig selv. Han vil ikke have at der sker hende noget så han prøver at fortælle lægerne hun har kræft. Da Cecilie hører dette bliver hun sur på Jeppe og siger til ham at han ikke må sige noget overhoved. Der står også at grunden til dette er fordi hun vil blive lænket til sin seng foreviget, men det hun mener, er a hvis de fandt ud af det her ville de også finde ud af det i Danmark og hun er bange for at de aldrig vil lade hende gå ud for en dør igen, da forældrene ikke gav dem lov starten til at rejse. Cecilie får det dårligere og dårligere, men han bliver ved med at udarbejde han teori om at basket og hendes kræft hænger sammen. Hans måde at håndtere kræften på er ved at udarbejde en målscore som i basket. Cecilie mod kræften. Cecilie lever videre i håbet om at Nono hjælper hende. Jeppe prøver at holde hendes humør oppe ved et målebånd hvor de hver dag klipper en centimeter af, til hun skal udskrives. Cecilie dør. Han siger at se hende hjalp fordi hun smilte og han tager det udsædvanligt roligt. Men da han kommer hjem ender han i et raserianfald fordi, han bliver sur fordi, han tror at alle de gange han scorede sagde han farvel til Cecilie, men i sidste ende vidste han godt at basket og kræften ikke havde en form for sammenhæng. Til sidst vælger han at rejse ud med hans ven Jack for at komme væk men også fordi Cecilie altid ville tage ud at rejse så denne rejse var for hende. Han finder og ud af til sidst at give slip. At han ikke altid skal have kontrol over enhver situation da dette er umuligt.
Full transcript