Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

SERANGAN PEMIKIRAN TERHADAP UMAT ISLAM

No description
by

fiza onn

on 18 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of SERANGAN PEMIKIRAN TERHADAP UMAT ISLAM

SERANGAN PEMIKIRAN TERHADAP UMAT ISLAM
ATAU AL GHAZWUL FIKRI

SIAPA YANG MENYERANG UMAT ISLAM ?
Freemasons
Yahudi dan Nasrani
Syiah
BAGAIMANA UMAT ISLAM DISERANG ?
1) MELALUI ASPEK POLITIK. Fahaman sekularisme diperkenalkan. Sekularisme adalah pemisahan agama dengan hidup seharian.
DEFINISI AL GHAZWUL FIKRI
Al-Ghazw adalah serangan. Al-Fikr adalah pemikiran.
Definisi umum : Satu gugusan usaha yang dilakukan oleh satu bangsa untuk menjajah bangsa yang lain atau mempengaruhinya sehingga mereka menghala ke arah yang sama.
Definisi khusus : Menggunakan segala cara selain bentuk ketenteraan yang dilakukan oleh Nasrani dan selain mereka daripada musuh-musuh Allah untuk menghapuskan mazahir kehidupan Islam dan mengubah kaum muslimin daripada berpegang dengan ajaran Islam aqidah dan suluk.
Al-Ghazwul Fikri adalah sebuah teknik propaganda yang hebat digunapakai ke atas kebudayaan atau cara hidup masayarakat Islam samada melalui kaedah yang nyata atau halus.
Ia diterapkan secara ILMIAH agar cara hidup dunia Islam berubah dari berpaksikan AGAMA kepada kebenaran LOGIK akal. Secara dasarnya ia tidak usah menukar agama. Sebaliknya biar ia tetap menjadi orang Islam tetapi akal fikirannya tidak lagi menyakini dan melaksanakan ajaran Islam.
Dalam surah Al-Baqarah ayat 120 yang bermaksud :
“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah S.W.T itulah petunjuk (yang benar)”. dan Sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah S.W.T tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu.”
Dalil Al-Quran
APAKAH PUNCA BERLAKU ALGHAZWUL FIKRI ?
Peristiwa Perang Salib. Perang ini berlaku selama 2 abad namun pihak musuh Islam dapat dikalahkan.
Kegagalan tentera Soviet Union (Rusia) dalam peristiwa pencerobohan ke atas Afghanistan dengan ledakan puluhan ribu bom dan peralatan perang. Namun, negara Islam itu masih tegak berdiri sedangkan Soviet Union menjadi hancur ekoran tindakan beberapa negara naungannya bertindak menuntut kemerdekaan. Soviet Union enggan membayar hutang perang, justeru tokoh Yahudi dan Nasrani merangka satu strategi ampuh dalam menghancurkan Islam melalui kaedah al-Ghazwul Fikri.
HADIS RASULULLAH S.A.W
Dalam hadis sahih pula yang dikeluarkan Al-Imam Al-Bukhari dalam sahih beliau :
“Daripada Abu Said Al-Khudri R.A daripada Nabi S.A.W sabda baginda: Kamu pasti akan mengikut jejak langkah umat sebelum kamu sejengkal demi sejengkal dan sehasta demi sehasta hingga kalau mereka masuk ke lubang biawak pun tentu kamu mengikutnya. Kami berkata: Wahai Rasulullah, adakah maksudmu Yahudi dan Nasrani? Kata baginda: siapa lagi (jika bukan mereka).”
(Riwayat Bukhari)
BAGAIMANA MEREKA MENYERANG MINDA KITA ?
Mereka menyebarkan ideologi seperti :
Kapitalisme
Sekularisme
Hedonisme
Liberalisme
CARA PENJAJAHAN
Putera Henry mendorong pelayar dan orang Portugis belayar ke Timur.
3 sebab utama Portugis ke Timur adalah GOSPEL (agama), GOLD (ekonomi), GLORY (politik).
Portugis ingin meneruskan Perang Salib, menguasai perdagangan rempah dan ekonomi dan menyebarkan agama Kristian di Timur.
Pada mulanya, wang emas dan perak digunakan secara meluas oleh Tanah Melayu, British, Belanda, Jepun, Siam dan negara lain dalam aktiviti perdagangan. Namun, wang tersebut habis akibat digunakan dalam peperangan.
Kemudian muncul wang kertas untuk menggantikan emas dan perak, namun itu hanya kertas semata-mata. Justeru Tanah Melayu dijajah supaya simpanan emas di negara ini dapat digali.
Namun nasib tidak menyebelahi mereka apabila hanya sedikit sahaja simpanan emas yang diperolehi di Tanah Melayu, selebihnya adalah bijih timah.
Kini, kebimbangan tercetus apabila negara Libya yang memiliki minyak mentah mahu menjualnya dengan dinar emas kepada USA namun USA tiada simpanan emas.
BAGAIMANA UMAT ISLAM DISERANG ?
2) MELALUI ASPEK EKONOMI. Fahaman kapitalisme diperkenalkan.
Kapitalisme bermaksud sistem ekonomi dan politik yang pemilikan harta benda, industri dan perniagaannya lebih banyak tertumpu pada sektor swasta daripada kerajaan, dan syarikat-syarikat digalakkan bersaing antara satu dengan lain untuk membuat keuntungan.
Idea kapitalisme diperkenalkan oleh Karl Marx.
Hujah-hujah Karl Marx disokong oleh bapa kapitalis iaitu Adam Smith melalui buku "An Inquiry Into The Nature & Causes of The Wealth of Nation”.
Petikan hujah Adam Smith dalam buku itu :

“dengan memberi kebebasan kepada manusia untuk menggunakan sepenuhnya harta, pendapatan dan kebolehan masing-masing, maka akan dapatlah membina suatu perlumbaan ekonomi seterusnya memberi kemakmuran kepada masyarakat.”

Huraian : idea yang menjurus kepada kepentingan pemilikan harta secara individu adalah lebih utama dan mengatasi kepentingan pemilikan masyarakat awam secara keseluruhannya.
Melalui sistem kapitalisme, urusan jual beli telah dikotori dengan riba' (faedah).
Sistem ekonomi bebas diperkenalkan. Mana-mana individu berhak untuk menjalankan operasi perniagaan dan aktiviti ekonomi secara bebas dalam sesebuah negara. Apa sahaja cara adalah dibenarkan dalam operasi perniagaan setiap individu untuk tujuan mendapatkan keuntungan dan mengumpul kekayaan walaupun ia melanggar etika jual beli. Undang-undang hanya berfungsi sebagai pengawal sahaja. Kesalahan sebegitu tidak dijatuhkan apa-apa hukuman sekiranya tidak mengancam atau menggugat keselamatan negara yang diduduki.
Pemerintah tidak berhak untuk campur tangan dalam strategi individu menjalankan perniagaan. Individu mempunyai hak untuk menentukan corak hidup bermasyarakat, perangkaan undang-undang dan menentukan kuasa yang dipegang oleh pemerintah.
Kesan Buruk Amalan Kapitalisme
Berlaku penindasan kepada golongan miskin dan tidak berkemampuan.
Jurang antara orang kaya dan orang miskin semakin besar.
Dalam konteks dunia hari ini, amalan seperti ini diamalkan dalam sistem ekonomi negara. Justeru, lahirlah 3 jenis golongan :
1) Golongan kaya : duduk senang tanpa buat kerja, setiap bulan pergi bank ambil duit gaji dan pendapatan bulanannya tinggi.
2) Golongan pertengahan : membuat semua kerja namun gaji tidak setimpal. Mereka turut disuruh membayar cukai.
3) Golongan miskin : digunakan untuk menakut-nakutkan golongan pertengahan.

DALIL PENGHARAMAN RIBA'
Menurut Islam, cara untuk mendapatkan harta adalah melalui jalan yang halal dan bukan melalui amalan riba’, rasuah, penipuan, eksplotasi dan cara-cara lain yang bertentangan dengan syarak.
Berikut merupakan dalil pengharaman riba’ :

Firman Allah S.W.T yang bermaksud :
“Allah telah menghalalkan jual beli dan mengharamkan riba’.”
( Surah Al Baqarah ayat 275 )

“Wahai orang-orang yang beriman janganlah kamu makan riba’ yang berganda-ganda dan takutlah kamu kepada Allah S.W.T mudah-mudahan kamu mendapat kemenangan.”
(Surah Ali Imran Ayat 130)


BAGAIMANA UMAT ISLAM DISERANG ?
3 ) MELALUI ASPEK PAKAIAN.
Ciri-ciri pakaian masa kini yang tidak mengikut syariat dengan Islam :
Tidak menutup seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan.
Nipis dan jarang sehingga menampakkan susuk tubuh.
Longgar dan tidak ketat.
Menyerupai pakaian berlainan jantina dan berlainan agama.
BAGAIMANA UMAT ISLAM DISERANG ?
4) MELALUI ASPEK MAKANAN.
Antara agenda orang kafir untuk mengelirukan umat Islam adalah :
- Makanan diragui halal dan haramnya. Logo halal sesebuah negara akan diciplak atau logo baru yang tidak sah.
-Memperkenalkan makanan yang memudaratkan kesihatan manusia untuk tempoh masa yang panjang contohnya Coca-cola.

Makanan :
Antara Yahudi dan Islam
BAGAIMANA UMAT ISLAM DISERANG ?
5) MELALUI ASPEK PERUBATAN.
Umat Islam dimomokkan dengan ubat-ubatan yang dihasilkan melalui proses kimia sebagai kaedah merawat pesakit seperti panadol dan antibiotik.
Umat Islam diperkenalkan dengan suntikan vaksin dan serum dalam era dunia perubatan moden bagi mencegah penyakit yang mungkin dihidapi oleh mereka pada masa akan datang seperti suntikan polio dan campak.
Apabila mengandung, si bakal ibu/ isteri akan mendengar si suami membaca, menyanyi atau mereka akan menyelesaikan masalah matematik bersama-sama untuk mendapat bayi yang bijak dan petah kerana pada ketika ini fikiran dan perasaan si isteri adalah bersambungan dengan anak dalam kandungan berbanding anda bercakap padanya di perut.
Selepas lahirkan anak, mereka menyusukan anak mereka dengan susu badan. Jika tidak mampu, mereka memberikan minum susu kambing yang lebih berkhasiat daripada susu lembu.
Sedangkan umat Islam berlumba-lumba untuk memberikan susu formula berasaskan lembu kepada anak-anak mereka.
BAGAIMANA UMAT ISLAM DISERANG ?
6) MELALUI ASPEK HIBURAN.
Aspek hiburan yang disebarkan dalam media massa dan elektronik antara yang paling mudah dilakukan oleh mereka.
Ini disebabkan oleh, pengawal semua media adalah dari golongan mereka sendiri.
Hiburan dalam Parti
Hiburan dalam parti biasa diadakan di kelab malam yang menyediakan arak dan perempuan yang melacur untuk mendapatkan keseronokan, memuaskan nafsu dan menghilangkan stres.
Bacaan zikir yang sepatutnya diamalkan untuk menghilangkan stres diubah menjadi lagu-lagu yang disko dan tarian yang menggiurkan pengunjung.
Hiburan dalam Lagu
Hiburan dalam lagu melalui lagu-lagu yang mempunyai lirik memuja syaitan, berkonsepkan iluminiti dan murtad.
Artis-artis Barat membawa mesej-mesej iluminiti mengeluarkan lagu pemujaan dan diberikan kemasyhuran.
Contoh lagu dan artis :
1) Christina Aguilera feat Pitbull (Feel this Moment)
- petikan liriknya : One day while my light is glowing, I’ll be in my castle golden, but until the gates are open, I just wanna feel this moment .
2) Pussycat Dolls (Jai Ho)
- petikan liriknya : You are the reason that I breathe, You are the reason that I still believe, You are my destiny, Jai Ho. No, there is nothing that can stop us, nothing can ever come between us.

Artis-artis yang membawa mesej kebaikan dan agama Islam pula akan dibunuh dan diberi malapetaka contohnya Micheal Jackson.
1) Anugerah Skrin dan ABPBH.
Hiburan di Malaysia
Cara wanita yahudi menjaga kehormatan diri
Penyumbang terbesar ekonomi Israel.
Di Israel, mereka makan buah-buahan sebelum makan makanan utama.
Makan makanan berkabohidrat kemudian makan buah-buahan akan menyebabkan kita mengantuk.
Namun mereka mengajar kita bahawa buah-buahan adalah pencuci mulut.
Yahudi mengunakan habbatus sauda sebagai bahan utama dalam ubat-ubatan mereka.
NAMUN APA YANG YAHUDI GUNAKAN UNTUK PERUBATAN SEHARIAN ?
Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan, namun ilmu itu hanya untuk orang luar, kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan untuk satu jangka masa panjang.
Israel merupakan salah satu pembekal rokok terbesar dunia, namun rakyatnya tidak digalakkan menghisap rokok yang mereka cipta kerana mereka tahu akan bahana dalam kandungannya!
Teladani cara Rasulullah S.A.W makan
KESIMPULAN
Contoh sekularisme di Malaysia kesan dari penjajahan Barat
Unsur sekularisme dapat dilihat dengan jelas dalam sejarah penubuhan undang-undang keluarga Islam.

Sebelum penjajahan Inggeris - Undang-undang Islam telah diamalkan di Tanah Melayu, buktinya Hukum Qanun Melaka, yang merangkumi bidang jenayah, muamalah, keluarga, acara keterangan serta undang-undang pentadbiran dan pemerintahan.
Selepas penjajahan Inggeris, aspek agama dan pentadbiran dipisahkan. Undang-undang Islam hanya digunapakai dalam aspek kekeluargaan sahaja, serta tertakluk di bawah bidang kuasa Inggeris.

Kemudian,
Pada Tahun 1880, Ordinan Perkahwinan Muhammad diwujudkan yang membawa kepada penubuhan Mahkamah Syariah.

Tahun 90-an, kuasa pentadbiran Hal Ehwal orang Islam diletakkan di bawah tanggungjawab Majlis Agama Islam negeri-negeri.

Tahun 1989, Pentadbiran Mahkamah Syariah dipisahkan daripada Majlis Agama Islam Negeri.

Tahun 1998, Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia di bawah Jabatan Perdana Menteri untuk menyusun semula Mahkamah Syariah.
Jenis tudung setiap agama
Jenis tudung dalam Islam
Senarai antara produk Israel
2) Akademi Fantasia, Gangstarsz, Idola Kecil.
Hiburan untuk kanak-kanak
Kanak-kanak terdedah dengan cerita kartun yang menayangkan unsur-unsur lucah.
Tontonannya di Malaysia sendiri adalah pada waktu maghrib untuk menggalakkan kanak-kanak menonton tv tanpa solat maghrib.
Kartun Lucah karya orang Barat
Full transcript