Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Razredni projekti u 1.b

No description
by

Sandra Vuk

on 27 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Razredni projekti u 1.b

Projekti u prvom razredu
To su projekti u sklopu kojih prvašići uče poštovati školska pravila, raditi u skupini ili timu te u paru, rješavati zadatke koji su postavljeni pred njih, kulturno se ponašati, kretativno pristupiti problemu...
Planirajući nastavni program za novu školsku godinu, u kolovozu zajedno s ostalim učiteljima prvog razreda pristupila sam osmišljavanju projekata za prvi razred, uz zajedničke osmislila sam i samostalne projekte 1.b razreda.
Memento prijateljstva
Svrha je projekta razvoj socijalnih vještina, prihvatljiva ponašanja, samostalnosti, samopouzdanja, međusobnog poštovanja pridržavanjem zajedničkih dogovorenih pravila.

Vrijeme/trajanje projekta: ožujak – travanj 2015. u nizu od četiri radionice. Na projektni dan, 21. travnja, treba potpisati dogovor o pridržavanju pravila ponašanja u skladu s projektom eTwinning zajednice i Udruge Zvono.
Čitamo lektiru u razredu
Svrha je tog projekta naučiti učenike čitati, uvesti ih u svijet književnih djela, razvijati u njih sposobnost estetskog doživljavanja i logičnog razmišljanja te razumijevanja doslovnog i prenesenog značenja, pobuditi u njih zanimanje za čitanje i pripremiti ih za recepciju književnih djela.

Čitanje lektire podrazumijeva zajedničko čitanje književnog djela u razredu i njegovu interpretaciju, odnosno razgovor učitelja s učenicima o tekstu koji su pročitali kako bi razumjeli njegov smisao, a s pomoću niza kreativnih zadataka obogaćuje se rječnik učenika i njihovo jezično izražavanje.

Vrijeme/trajanje projekta: tijekom cijele školske godine u prvom razredu učenici trebaju pročitati pet lektirnih djela propisanih NIPP-om.
Vježbamo motoriku – pletemo prstićima, igramo se zaboravljenih igara
Svrha je ovog projekta da se u učenika prvog razreda razvije fina motorika radi učenja pisanja slova i brojki. Igre će poslužiti za bolju pripremljenost pri obradi zadataka u prvom razredu.
Igre za razvoj fine motorike:
– igre s pomoću predmeta (preuzete iz programa NTC sustav učenja)
– igre za gibanje tijela (preuzete iz programa Brain Gym)
– povezivanje simbola i pojmova.

Taj je projekt nuždan za nastavu u prvom razredu. Učenici na takvim satima uživaju, natječu se i trude, katkad se i rasplaču jer ne uspiju otprve, ali zato svladavaju lijepo pisanje pisanih slova. Vjerujem da razvijena fina motorika pridonosi lakoći pisanja.
Dani jabuka
Svrha je projekta potaknuti djecu na suradnju, toleranciju, druženje i zabavu. U sklopu tog projekta učenici uče razlikovati jabuke prema boji, okusu i obliku, pravilno se hraniti, usvajaju pravilne prehrambene navike, uče o tome što jabuka simbolizira i o motivu jabuke u pjesništvu i slikarstvu te u mudrim izrekama.

Vrijeme/trajanje projekta: listopad 2014.

Dani jabuka bili su naš prvi projekt. U sklopu tog projekta upoznavali smo se s pomoću igre, učenici su se prvi put susreli sa skupnim načinom radom, a ja sam prvi put zatražila od roditelja da aktivno sudjeluju u školovanju svoje djece prateći svakog dana obavijesti o našim nastavnim aktivnostima.
Razredna stranica
Svrha je projekta upoznati roditelje s mrežnim stranicama razreda i njihovom svrhom. One služe pravodobnom obavještavanju roditelja, suradnji s njima i lokalnom zajednicom te predstavljanju učeničkih radova kako bi ih mogli vidjeti svi zainteresirani.

Informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) primjenjuju se u nastavi, u razrednoj svakidašnjici te u izradi edukativnih materijala koji će učenicima olakšati služenje internetom.

Vrijeme/trajanje projekta: tijekom cijele školske godine
Primjeri projekata u 1.b
Hvala!
Sandra Vuk,
OŠ Augusta Šenoe, Zagreb
UHURN Zvono
100.dan škole
E twinning projekt
Svrha je projekta da učenici steknu
kompetencije komuniciranja na materinskom jeziku, da znaju koja su njihova socijalna i građanska prava i dužnosti te da razvijaju svijest o vlastitoj kulturi. Glavni način učenja bila je primjerena i vođena igra te poticanje osobnog i socijalnog razvoja unutar razredne zajednice. Razvijale su se i aktivne kompetencije građanskog odgoja i obrazovanja.

Vrijeme/trajanje projekta: siječanj 2015.
Projekt je vremenski određena aktivnost s ciljem da se proizvede jedinstven proizvod, usluga ili rezultat učenja.

Projekti su vremenski ograničeni i jedinstveni.
Projekti se poduzimaju na svim razinama učenja i mogu uključivati od jedne osobe do više tisuća osoba u nekoliko različitih timova/skupina.

Projekti u prvom razredu imaju nekoliko općenitih ciljeva.
Radio igra: Pale sam na svijetu
https://soundcloud.com/elecentar/pale-sam-na-svijetu

Hvala i pratite nas online u našem odrastanju.
Full transcript