Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Portfolio

Engineering, Design & Innovation
by

Sylvester Lommelaars

on 3 August 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Portfolio

Sylvester Lommelaars
engineering, design & innovation
Portfolio
Study
Internships
Personal work
Contact information
s.lommelaars@gmail.com
+316 122 900 47
Sylvester Lommelaars
19-12-1986

Hogeschool van Amsterdam
Engineering, Design & Innovation
Personal information
TNO research
TNO design
Flowdeck
De afstudeeropdracht bij TNO bestond uit het ontwerp van een opstelling waarin additieven worden toegevoegd aan water wat vervolgens door een dubbellaags kasdek wordt geleid om het daglicht traploos te kunnen regelen en om warmte te oogsten.
Flex-Wise
Derdejaars stage bij het bedrijf Sign-Wise over dynamische bewegwijzering.
dB-Core
Ontwikkeling van geluidsabsorberende kokers in samenwerking met Corenso.
Wijndispenser
In opdracht van Vindict moest een wijndispenser ontwikkeld worden voor bag-in-box wijn voor de horeca.
Getijdenturbine
Ontwerp van de interface voor een getijdenturbine.
Rubens' buis
Opstelling van een natuurkundige proef welke de relatie toont tussen geluidsgolven en luchtdruk. De vlammen zijn bovendien een indrukwekkend schouwspel.
Moon flower
3D ontwerp van een 'levende' lamp in de vorm van een bloem.
Aquarium TV
Ontwerp en realisatie van een aquarium in de vorm van een televisie.
CAD Kas
Zeer gedetailleerd 3D model van een Venlo kas. Met behulp van dit model kunnen detail aanzichten worden gemaakt om inzicht te geven in de kasconstructie.
De rode knop
Ontwerp en realisatie van een 'rode knop' welke via usb op de computer kan worden aangesloten. Met de knop kan onder andere een virtuele fruitmachine worden bediend.
Kas in de klas
Greenport Westland heeft dringend behoefte aan (hoogopgeleide) medewerkers. Samen met GreenQ en PCOP Westland maakt TNO een lespakket bestaande uit 3 miniatuur kasjes en instructies voor de docent. Het doel is om 40 basisscholen in aanraking te laten komen met de tuinbouwpraktijk. Er zijn 4 prototypen gemaakt van het kasje, en daarna is de opgebouwde kennis overgedragen naar een commerciële partij.
TNO stand
Om aan de buitenwereld te laten zien wat TNO voor de glastuinbouw kan betekenen is er besloten een permanente beurs stand te plaatsen in de Demokwekerij. In deze stand kunnen bezoekers zien aan welke projecten TNO deel neemt. Ook nodigt de stand bezoekers uit om in samenwerking met TNO nieuwe technologieën toe te passen in de tuinbouw.
LED proef
Indicatieve proef om 4 bedrijven buiten de sector op een laagdrempelige manier de kans te geven hun techniek in de praktijk te toetsen. Er zijn 4 verschillende belichtingsstrategieën toegepast op een tomatengewas.
Waterbergend kasdek
In opdracht van Royal Haskoning DHV is een innovatief schot ontworpen om regenwater tijdelijk vast te kunnen houden op het kasdek. Op deze manier kan wateroverlast van hevige regenval in tuinbouw gebieden worden voorkomen. In samenwerking met gemeente Westland, provincie Zuid Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland wordt een praktijkexperiment uitgevoerd en een demonstrator gebouwd die te bezichtigen is in de Demokwekerij.
CO2 onderzoek
In opdracht van TTO bouwt de Demokwekerij een zestal CO2 cabines. Het doel van de proef is het onderzoeken van het CO2 verbruik van een tomaten gewas. Het in kaart brengen hiervan moet ertoe leiden dat er in de toekomst minder CO2 hoeft te worden gedoseerd in kassen.
Zuurstof
Substraatloos telen staat in de belangstelling vanwege reductie van afvalstromen. Bij telen op water wordt regelmatig na enkele maanden groei remming geconstateerd. Men vermoed dat de oorzaak hiervan kan liggen in een tekort aan zuurstof. Samen met Wilfred Appelman van TNO Apeldoorn wordt gewerkt aan oplossingen om de toevoer van zuurstof te verbeteren. Dit resulteert in een proefopstelling om de effectiviteit van de oplossing te meten. Membranen lijken zeer doeltreffend.
Senfina
Het ontwerp van Holger Strøm uit 1972 in een nieuw jasje. Waar voorheen de lamp alleen in wit kunststof verkrijgbaar was, is het idee ontstaan om deze van meer luxueuze materialen als wolvilt en houtfineer op de markt te brengen. De 30 'tegels' waaruit de lamp is opgebouwd worden machinaal uitgestanst en samengevoegd tot een bol of andere vorm.
Snijmeesters
Bouw van een open source lasersnijder. Begin september 2014 zal deze worden ingezet, onder de naam Snijmeesters VOF, voor het leveren van een laserservice in de regio Haarlem en omstreken. Het apparaat beschikt over een laserbuis van 100 Watt en heeft een werkoppervlak van 1220 x 610 mm.
Full transcript