Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

HÜLLŐK!!!!

No description
by

Csaba Zsolt Szabó

on 7 March 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of HÜLLŐK!!!!

Hüllők Kaméleon
Photos
Hüllők Kígyók
Hüllők krokodil
Régebbi nevük páncélos hüllők vastag kültakarójuk miatt. Őslény származék a madarakkal együtt. Alkatuk gyíkszerű.Ornyílásuk zárható. Szemeik és orlyukaik a fej tetején találhatóak mekönnyítve az álcázást a vízben. A garatot képes elzárni így sosem nyel vizet és itt nem fulladhat meg. A víz alatt kb 1 óráig bírjak ki.A tüdőhöz érdkes légzsákok is kacsolódnak ik megtalálhatók madaraknál és dinoszauruszoknál is. Gondolkodásukban fejlettebek a többi hüllőnél. "Beidomíthatók" képesek megjegyezni gazdájuk nevét akit nem bántanak sőt szeretnek és elnevezésükre is halgatnak.3 szemhéjuk van.Hallásuk és ízlelésük fejlett. A fül elzárható 1 hártyával.
A kaméleon az egyik leérdekesebb hüllő. Szinte egész Európában elterjedt.Kb 50-60 cm hosszúak lehetnek. Nyelve lehet 30cm hosszú a vége ragadós bunkós alak. Szemeit egymástól függetlenül bármerre tudja forgatni így 2 különböző khatást észlel egyszerre. Képes változtatni színét de álltaában zöld vagy barna színű..
Hüllők
like comment share
Majdnem 2400 faj létezik a 10,4 cmes Leptotyphlops carlaeától az oriás kockás pitonig ami elérheti a 6,95m is. Színük, mintájuk és zsákmányszerző taktikájuk változatos. A kígyók mindent megesznek a hangyáktól, tojásoktól, meztelen csigáktól kezdve a nagyméretű állatokig, például a kajmánokat és a kecskéket is. A kígyók némelyike nagyon mérges: az ausztrál tajpán egyetlen csepp mérge több ezer egeret meg tud ölni. Egyes kobrafajok mérget köpnek, hogy megvakítsák a ragadozókat, a nem mérges pitonok pedig úgy kerekednek felül zsákmányukon, hogy megragadják és szorosan köréje fonódnak.
Zárásként mondom hogy rengeteg künbség van a hüllők között. És az alapvető tulajdonságok is különböznek. Érdekesek és csodálatra méltóak.
Kihalt és létező fajaik egyaránt vannak. 327 ismert fajuk van ennek 42% védett. Alapvetően ragadozók de némi növényi táplálékot is elfogyasztanak. Szaruhéjas tojásaik vannak... A teknős nemét a nap melege választja.(meleg=nőstény hideg=hím)De vannak afjok ahol a genetika dönti el. Borzasztó lassan haladnak a szárazföldön.
Hüllők (Pár röpke infó!)
gerinces állatok közé sorolandó.Megjelenik a nyak.Vastag szaruréteg fedi testüket ami elzárja a bőrlégzés lehetőségét.Tüdővel lélegeznek. Tajással szaporodnak. Alkalmazkodtak a szárazföldi élethez...
like comment share
by:Török Laura/Én
Ennyi lett volna, nem beszélek tovább!!!
HÜLLŐK!!!!
Köszönöm a figyelmet!!

Hüllők Teknősbéka
Full transcript