Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

YogaLifestyle

Een eigentijdse benadering voor gezond en bewust leven
by

Siridharma Singh

on 3 May 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of YogaLifestyle

Een eigentijdse benadering voor gezond en bewust leven Kundalini Yoga Algemeen doel:
Het doel is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken, uit te nodigen en te inspireren om de yoga lifestyle onderdeel te maken van hun dagelijks leven. Het doel is om een bewustzijnsverandering teweeg te brengen en te komen tot gemeenschappelijke groei.
MISSION STATEMENT

“Ik geloof dat ieder mens in staat is om zichzelf en de vele aspecten van zichzelf te realiseren en als eenheid af te stemmen op een proces van verandering en groei. Ik geloof in de oneindige creativiteit en mogelijkheden waarmee we worden geboren. Een gezond, bewust en gelukkig leven is het geboorterecht van ieder mens. Uniek en compleet met eigen kwaliteiten en talenten zijn we in staat om ons potentieel te leven. Voor iedereen is er nu de mogelijkheid om te investeren en gericht stappen te zetten om te komen tot een inspirerende ervaring en transformatie.”

Siri Dharma Singh Bedrijfsstructuur YogaLifestyle
Visie & Beleid Finance
&
Administratie
HR Planning
&
Control Strategie
&
Organisatie
Sales
&
Acquisitie
Marketing
&
Communicatie
Yoga Lifestyle studio YLS Events YLS Locaties YLS Extern Yoga Therapie Massage Lifestyle Food Design Teacher Training TTL1 YTT TTL1' BYTT Evenementen Projecten Evenementen aanbod Webservice webstore BY Aanbod
Projecten Lifemap Projecten Yoga Lifestyle Een eigentijdse benadering van gezond en bewust leven Referenties “Business Yoga is een ervaring die je bij blijft. Het kan je de kracht geven om obstakels op te heffen en nieuwe stappen te blijven zetten. Het is eenvoudig en toegankelijk.”

Lucia Geus - Manager ING Onderscheidend vermogen

Business Yoga Nederland biedt een breed en uniek productaanbod op maat, een goede spreiding, een sterk en professioneel team, een eigentijdse en concrete benadering en uitstekende referenties. Business Yoga kan perfect worden uitgevoerd in normale werkkleding op een stoel en wordt meestal aangeboden in een vergader - of conferentiezaal bij het bedrijf zelf. U hoeft er als bedrijf verder niets voor aan te schaffen of er een speciale yogaruimte voor in te richten. Het Aanbod

Een korte yogasessie, een inspirerende workshop of een volledig verzorgde dagtraining ten behoeve van uw eigen balans en functioneren. Een bijzondere kennismaking met yoga, bewustzijn en gezond leven. Leren hoe u door middel van ademhalingstechnieken bewust kunt worden van u zelf en met aandacht kunt leven. Ervaren hoe u met eenvoudige oefeningen spanningen of weerstanden kunt oplossen en door meditatie mentaal tot rust kunt komen. Locatie: Tessloo - Oisterwijk

Tessloo is een buitenlocatie met een unieke landschapstuin en kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars. Vanuit de gehele wereld komen liefhebbers naar deze buitenplaats in de bossen van Oisterwijk om te genieten van de kunst en de architectuur.
Publiciteit

"Joost van Dijk en zijn collega’s werken niet alleen met groepen werknemers, maar coachen ook managers individueel. ‘Naast ons aanbod aan reguliere bedrijfsyoga lessen werken we ook op het niveau van coaching en spiritueel leraarschap en begeleiden we veranderingsprocessen. We proberen mensen door yoga uit hun vaste patronen te halen en wezenlijk te veranderen. Dat leidt tot meer teamspirit en meer innovatie. Na zes maanden is de sfeer op een afdeling beter, nemen mensen minder snel een baaldag op, zijn er minder burn-outs en re-integreren mensen sneller,’ somt de docent de voordelen op. ‘De deelnemers gaan op alle niveaus beter functioneren, ook thuis. Ze worden authentieker, hun hart gaat meer spreken.’ "
"Een accountant van de Postbank meldt na zestien weken: ‘Ik merk dat ik meer rust heb. Ik krijg feedback van collega’s dat ik rust uitstraal en meer op “ontvangen” sta afgesteld.’ Een ander: ‘Yoga is het gesprek van de dag op de afdeling.’ "

Een intensieve yoga training volledig afgestemd op iemands persoonlijke thema’s en ontwikkelingsproces. "Na de workshop voelde ik me ontspannen, dichter bij mezelf en meer in contact met mijn omgeving. Deze ervaring gaf mij positieve energie en kracht. Ik voelde mij dan ook meteen uitgedaagd om door te gaan met yoga. Ik heb meerdere vormen van yoga beoefend maar nog nooit voelde het zo compleet aan. Deze ervaring was echt nieuw voor mij."

Margot Straathof - IT Salesmanager
“Yoga is voor mij altijd een heerlijke fysieke work-out. Maar daarnaast heeft het me ook op een bijzondere manier verrast. In mijn werk als advocaat en hoogleraar ben ik voortdurend rationeel bezig. Kennis vergaren, begrijpen, argumenteren, beoordelen, concluderen. Yoga geeft mij toegang tot een niet-rationeel domein waar ik maar weinig zicht op had. Een gevoelstoestand die afwisselend kracht, energie, kwetsbaarheid, angst, rust en vreugde bespeurt zonder dat ik het kan beredeneren. Dat geeft een weldadig gevoel van bevrijding van de zelf opgelegde dwang om met denken en begrijpen voortdurend controle te behouden en schept ruimte om van het leven te genieten."

Jaap Winter- Advocaat / Hoogleraar
"Het traject heeft mij bewuster gemaakt. Ik heb meer rust in mijn hoofd gekregen en heb ervaren dat je door een combinatie van ontspanning en doorzettingsvermogen bepaalde barrières kunt overwinnen. De begeleiding had voor mij precies de juiste toon, een combinatie van zorgvuldige benadering, strengheid en betrokkenheid."

Stephen Hodes - Consultant/lector/coach De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en kunnen in los zittende kleding op de grond of in werkkleding op een stoel worden uitgevoerd. Yoga Lifestyle Kundalini Yoga Zoals onderwezen door Yogi Bhajan piepklein ljhflsdklfjdslkjflkdsjf Business Yoga Een landelijk opererende organisatie die bedrijven een methode biedt waardoor de capaciteit van
medewerkers wordt geoptimaliseerd, zakelijk en persoonlijk.

Wij bieden unieke tools en richtlijnen op maat die u helpen om uw bewustzijn te ontwikkelen, waardoor u
gezonder en authentieker gaat functioneren. Dit doen wij middels effectieve en toegankelijke oefeningen,
technieken en richtlijnen die gebaseerd zijn op de wetenschap van Kundalini Yoga en Meditatie.
Kernwaarden

op maat
concreet
eigentijds
professioneel
ervaringsgericht
effectief
veelzijdig
authentiek
Innovatief
wie zijn wij, wat hebben we het afgelopen jaar gedaan, waarom noodzaak om te veranderen, wie willen we zijn?
Groot onderdeel in het wie willen we zijn is dan de ballonnenstructuur met verdieping.


MISSION STATEMENT
“Ik geloof dat ieder mens in staat is om zichzelf en de vele aspecten van zichzelf te realiseren en als eenheid af te stemmen op een proces van verandering en groei. Ik geloof in de oneindige creativiteit en mogelijkheden waarmee we worden geboren. Een gezond, bewust en gelukkig leven is het geboorterecht van ieder mens. Uniek en compleet met eigen kwaliteiten en talenten zijn we in staat om ons potentieel te leven. Voor iedereen is er nu de mogelijkheid om te investeren en gericht stappen te zetten om te komen tot een inspirerende ervaring en transformatie.”

PROFFESSIONELE ORGANISATIE
Doorsnee taken en werkzaamheden zoveel mogelijk overdragen aan één of meerdere medewerkers. Dit om Joost te ontlasten en ruimte vrij te maken zodat hij zich kan richten op innovatieprojecten, uitbreiding en zijn rol als projectleider.

TOONAANGEVENDE BEKENDE ORGANISATIE
In 2012 is YLS toonaangevend als yoga organisatie. We verzorgen reguliere, individuele en business yoga lessen op meer dan 25 locaties verspreid over het hele land.

AANBOD
Yoga Lifestyle Studio is een organisatie die de wetenschap van Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan integreert binnen het dagelijks leven en de hedendaagse samenleving. Dat betekent het op toegankelijke wijze toepassen, aanbieden en onderwijzen van yoga, meditatie en bewust leven.

LEGITIMATIE
Om Yoga Lifestyle Studio te legitimeren en bestaansrecht te geven als een geaccepteerde en erkende organisatie worden de bouwstenen van de samenleving als fundament genomen voor het YLS aanbod en integratie van yoga in de hedendaagse samenleving. Wij kijken hoe yoga uitkomst kan bieden en kan ondersteunen binnen alle lagen van de samenleving. Wij kijken naar de tendens en ontwikkelingen in onze samenleving en onderzoeken hoe we hieraan kunnen bijdragen. Het is belangrijk om te laten zien dat ons aanbod overal geaccepteerd wordt zodat nog meer mensen geïnteresseerd raken en we nog meer deuren kunnen openen.

De bouwstenen zijn:
Yoga en Educatie: Opleidingen, Yoga op Universiteiten en Scholen
Yoga en Overheid: Ministeries, Stadsdelen, NISB
Yoga en Economie: Business Yoga, DSI, Professioneel bedrijf
Yoga en Wetenschap: Research en Publicaties, onderzoek in Zweden
Yoga en Hulpverlening: Yoga Therapie, Ziekenhuizen, Verslaving
Yoga en Recreatie: Yogalessen, Festivals, Yoga Retraites en Evenementen
Yoga en Design: Producten ontwikkeling, Bewust design
Yoga en Welzijn: Ontspanning, Voeding, Algehele Gezondheid


MISSIE
YLS heeft als missie om het belang van bewustzijn en bewust leven te integreren in het dagelijkse leven. Het verbetert je werk en je functioneren, je gezondheid, je leefgewoonten, je relaties en je privé. Het is een acceleratie van je persoonlijke ontwikkeling en versterkt je relatie met jezelf. YLS doet dit op een toegankelijke wijze en onderscheidend zich door een eigentijdse en innovatieve aanpak. YLS is een toonaangevend als het gaat om bewust zijn en bewust leven op alle fronten. YLS heeft als missie om bewustzijn en bewust leven legitiem te maken en uit het imago van zweverige yoga te halen door maatschappelijke relevantie aan te tonen, goede referenties te tonen, bewijs aan te leveren en trajecten vergoed te krijgen via verzekeraars.

YOGA INTEGRATIE
Met Kundalini Yoga wordt het gedachtegoed van yoga op eigentijdse en vernieuwende wijze geïntegreerd in het leven van de hedendaagse mens. Yoga is een handleiding voor de nieuwe mens en het nieuwe leven in de 21e eeuw.

DOEL
Het doel is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken, uit te nodigen en te inspireren om de yoga lifestyle onderdeel te maken van hun dagelijks leven. Het doel is om een bewustzijnsverandering teweeg te brengen en te komen tot gemeenschappelijke groei.
Yoga Catering voor lunch, diner en evenment

Bij ons is eten de lekkerste vorm van yoga Wij verzorgen op elke gewenste lokatie voor u een heerlijke catering met Vital Foods.
De balonnenstructuur is de DNA van de organisatie en de samenwerking tussen alle afdelingen maakt van deze organisatie
een dynamisch organisme. De kunst is om vanuit een eenduidig beleid en verbondenheid te werken zodat het organisme een
yogi lichaam wordt wat eenheid ademt en zich dienstbaar inzet te behoeve van de mens, de samenleving en de wereld.

Iedere medewerker (freelance) kan zelf bepalen waar hij of zij deel van uit wil maken, welk onderdeel interessant is of zelf een ballon creeren. Heeft iemand al een eigen ballon gecreeerd is het mogelijk deze ballon aan YLS te verbinden om zo samen een groter lichaam te vormen.

YogaLifestyle is een yogische organisatie die openstaat voor de inbreng van en uitbreiding door de mensen die zich hieraan verbinden. Het doel is niet alleen zoveel mogelijk mensen bekend te maken met Yoga maar ook om leraren te supporten en zoveel mogelijk kansen en groeimogelijkheden te bieden. Wanneer je bent verbonden aan YLS wordt je door alle ballonnen gedragen en door de wind gedreven.
Full transcript