Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

IGIENA , DISFUNCTII SI MALADII ALE SISTEMULUI LOCOMOTOR

No description
by

Diana Adomnita

on 21 December 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of IGIENA , DISFUNCTII SI MALADII ALE SISTEMULUI LOCOMOTOR

Aparatul locomotor format din oase, muschi, tendoane si articulatii asigura mobilitatea corporala. Orice limitare a acesteia, resimtita in timpul desfasurarii activitatilor noastre cotidiene ne creeaza o senzatie de disconfort, afecandu-ne in mod evident calitatea vietii si a sanatatii.
Cauzele aparitiei bolilor aparati locomotor
Cu toate ca suprasolicitarea poate duce la artroza timpurie, cele mai multe boli ale aparatului locomotor iau nastere din cauza lipsei de miscare.Cealalta extrema este sportul de performanta unilateral, care suprasolicita ligamentele de sprijin, si astfel duce la tablouri de boala similare.
Articulatiile sunt formate din oase, cartilagii, ligamente si tendoane. Leziunile sau deteriorarile acestora duc la dureri intense, umfaturi, inrosire. Iata cateva afectiuni ale articulatiilor:

1. Artroza
Este deformarea cartilajelor care unesc oasele scheletului. Ea afecteaza soldurile, bratele, genunchii sau coloana vertebrala si nu doar la persoanele varstnice o putem intalni ce si la tineri.

2. Artrita
Este inflamarea articulatiei, ea produce mari dureri si probleme motrice, aceasta boala a articulatiei produce dureri puternice care daca nu sunt tratate la timp, ajung sa duca la o deformare a osului.

4. Guta
Este o boala care se produce prin inflamarea articulatiilor. Guta se manifesta prin inmagazinarea acidului uric sub forma de depozite de cristale care dauneaza foarte mult articulatiilor si produce durere puternica celui care este bolnav de ea.
IGIENA , DISFUNCTII SI MALADII ALE SISTEMULUI LOCOMOTOR
Maladii ale oaselor
Rahitismul este o tulburare cauzata de o deficienta a vitaminei D, calciului sau fostatilor. Rahitismul duce la o inmuiere si slabire a oaselor si se regaseste la copiii care au varsta cuprinsa intre 6 si 24 de luni.

Osteoporoza este caracterizata prin rezistenta osoasa scazuta, consecinta diminuarii masei osoase si a alterarii calitatii osului, astfel crescand fragilitatea osului si implicit riscul de fractura. Capitalul osos maxim este atins pana la varsta de 20-30 de ani, fiind conditionat de numerosi factori: factori genetici (rasiali, ereditari), factori de mediu: aportul proteic si mineral in copilarie si adolescent, aportul de sinteza de vitamina D, exercitiul fizic; afectiuni endocrine, metabolice si digestive. Dupa varsta de 35 ani, densitatea osoasa incepe sa scada.
Febra musculara descrie un fenomen de durere musculara resimtita la 24-72 de ore dupa efort, mai ales in cazul practicarii unui nou program de exercitii, dupa o schimbare a sportului practicat sau dupa o crestere a duratei si intensitatii antrenamentelor.
Distrofia musculara reprezinta un grup de boli genetice care implica slabiciune progresiva si degenerare muschilor care controleaza miscarea. In unele forme de distrofie musculara, muschii inimii si alti muschi care se contracta involuntar, precum și alte organe, sunt afectati. Există 9 tipuri distincte de distrofie musculara. Distrofia musculara miotonica este forma cea mai comuna in randul adultilor, in timp ce distrofia musculara Duchenne este forma cea mai comuna in randul copiilor (care afectează doar băieți). Distrofia musculara este o boală incurabilă, de multe ori fatala.
Full transcript