Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

IN-OUT LA MALLOLA

No description
by

r fendl

on 1 February 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of IN-OUT LA MALLOLA

Programes educatius
DINS
Pissarres digitals
Power point
Oriol Cardús Granell
Crec que aquest projecte és una molt bona
manera de descobrir i comparar perquè
utilitzem les noves tecnologies en l'aprenentatge,
tant a l'entorn educatiu com amb els amics i familiars. A més hem après a portar a terme una recerca, a observar millor i a fer-nos tot de preguntes que nosaltres hem d'investigar i respondre pel nostre compte segons creiem, sense que cap resposta sigui ni bona ni dolenta, sinó només diferent.
TECNOLOGIES
Cronologia
Sessió 1: Presentacions i presentació del projecte
Sessió 2: Què es recerca? Com aprenem dins i fora?
DINS I FORA
FORA
Sessió 3: Esquemes sobre els nostres interessos dins i fora
Sessió 5: Explicació sobre què és l'etnografia
Sessió 4: Parlem sobre l'aprenentatge en diferents activitats: viatjar, fer esport... i: Què és una evidència?
Sessió 7: Observacions a l'aula
Sessió 9: Balanç del calendari, plantegem l'exposició
Sessió 11: Divisió en grups, esforç i tecnologia
Sessió 6: Fem observacions: flotant, holística i dirigida.
Com a grup, ens considerem oberts i amb capacitat d’adaptació a qualsevol innovació tecnològica. Encara que l’escola ens sembli avorrida i ens costi concentrar-nos en algunes ocasions, considerem que el més important de tot es el futur i que ara es el moment d’aprofitar el temps i no parar d’aprendre. Sempre que podem, ens agrada desconnectar i passar una bona estona amb els companys. Som joves.Núria.
Què és la recerca?
Com aprenem dins i fora?
A la segona sessió vam parlar sobre la recerca, el mètode científic, i sobre com aconseguir evidències, ja siguin físiques, digitals, materials o de coneixement.

També ens vam adonar que mentre que a dins per aprendre alguna cosa acostumem a estudiar i clavar colzes a la taula, a fora ho fem quasi inconscientment, moltes vegades, a base de repetir-ho molts cops o de veure-ho fer a altres persones del nostre voltant freqüentment, o simplement per lògica.
Esquemes sobre els nostres interessos dins i fora
El tercer dia, per representar el que feíem dins i fora de l'àmbit escolar, vam fer uns esquemes amb el que ens interessava més i menys dels dos àmbits, ja perquè ens agradés més, fos un hobby o perquè ho trobàvem útil i necessari.
Fem observacions:
flotant, holística i dirigida
En aquesta sessió, vam veure dos fragments de pel·lícules, que vam analitzar de diferents maneres: flotant (escrivies el que en recordaves desprès de veure-ho sense posar-hi gaire atenció), holística (intentant veure-ho i escriure-ho tot) i dirigida (fixant-nos en una cosa en concret).
Totes les observacions eren similars, pero tenien molts detalls diferents entre elles, sobretot les dirigides, ja que cadascú mirava una cosa en concret i les observacions van acabar complement-se. I a les holístiques, ens vam adonar de que veure-ho tot es impossible, perque sempre hi havia alguna observació que tenia detalls que a un se li passaven per alt, i viceversa.
Llibres digitals
Mòbil
Ordinadors
Música
Xarxes socials
Televisió
Videojocs
Càmera de fotos
Viquipèdia
Esther Batlle
En aquest projecte he après a fer una recerca, i saber que no només les persones que treballen en un laboratori les fan, sinó que hi ha més persones que s’hi dediquen. També he pogut gaudir del plaer que es compartir les coses amb la gent, i que persones que abans pensava que eren molt llunyanes a mi, ara ja no ho son tant, perquè em trobat coses en comú. Hem sabut treballar en equip, i m’he adonat de la quantitat de coses que faig a dins i que faig fora, moltes de les quals tenen relació, i això es el més important, perquè si no hagués estat aquí, potser no ho hauria descobert mai.
Sessió 8: Compartim les observacions
Sessió 10: Anàlisi - o, què rescatem del procés?
Sessió 12: Treballar l'estructura de la presentació; obrir el Prezi
Sessió 13: Treballar a Prezi... entrar el continguts
Sessió 14: Treballar al Prezi... dissenyar la ruta
Sessió 15: Acabar el Prezi i fer un assaig de la presentació
Penso que aquest projecte ens ha ensenyat que el més important d'una recerca no és trobar una bona resposta, sinó tobar una pregunta concreta que resoldre. Hem aconseguit posar en comú moltes de les nostres idees i activitats que compartim dins i fora de l'escola. Gràcies a la Rachel i al Xavier he après a fer una recerca correctament, a organitzar el temps en sessions i sobretot, a saber fer les preguntes necessàries que finalment resoldrem plegats.
Núria Burguillos
Guillem Bernadet
QUI SOM?
QUÈ HEM FET?
RESULTATS
CONCLUSIONS
Esforç
La Núria Burguillos: Generalment el seu hobby es ballar i escoltar música. Al arribar a casa fa els deures i estudia en cas d’exàmens pendents. Per la tarda va al gimnàs amb les amigues, li agrada comunicar-se amb la gent.
La Esther Batlle: Té com a afició dormir i li agrada ballar i escoltar rap. Dedica una gran part del seu temps lliure a estudiar i a enllestir els deures. Surt amb les amigues per la ciutat, li agrada passejar i xerrar.
Som alumnes de l’IES La Mallola, de 15 e 16 anys, i os volem presentar el treball que hem estat realitzant.
El Guillem Bernadet: Li agrada jugar a futbol y toca en una banda com a teclat. Quan surt de l’escola li agrada parlar amb els amics y passar l’estona navegant per la xarxa.

L’Oriol Cardús: Juga a futbol com a porter, passa temps amb el seu germà i li agrada navegar per la xarxa. Dos dias a la setmana rep classes d’Alemany com a extraescolar i per deixar de banda la vida estudiantil, al arribar a casa juga a jocs online amb l’ordinador.
El Pol Vilella: Juga en el equip del Barça de Voleibol com a central. Encara que l’escola no li crida molt l’atenció presenta un gran interès en la plàstica i en el seu futur li agradaria ser dissenyador gràfic.
El Jaume Salvan: Quan arriba a casa mira la televisió i després marxa al carrer amb la seva colla. Torna a casa a berenar i enllesteix els deures que tenia per fer. Li agrada escoltar música i estar al Facebook.
Observacions
L'aprenentatge DINS i FORA
"M'agrada viatjar perquè és una manera de passar-t'ho bé i aprendre. Coneixes les cultures i els costums d'altres països, la llengua, el monuments històrics, etc., d'una manera divertida."
Esther Batlle
Vam trobar noves maneres d'aprendre:
L'etnografia
Hem parlat de diferents espais... o les diferències entre el dins i fora. Per exemple:
- Weeras v. Facebook
- Educació física v. Fer ball
- Classes de música dins i fora
- Sensació d'estar a "la presó" v. estar al carrer
29.10.2012 > 04.03.2013
Vam investigar l'etnografia i vam definir la nostra recerca com a la investigació de certs col·lectius de gent: els alumnes i els professors d'escoles i instituts des de la nostra perspectiva d'alumnes. Preteníem estudiar l'aprenentatge dins i fora de l'àmbit educatiu, comparar-lo i diferenciar-lo generant diferents evidències que veurem a continuació.
La gran diferència entre l'esforç a dins i a fora, es que a fora ho fa perque vols, perque t'agrada, i llavors no el notes ni li dones importància.
La primera foto que es veu es un graffiti, que en comptes de fer els deures i treballar a classe doncs he fet això.
La segona foto que es veu són els apunts que vaig fer a classe.
Jaume Salvan
Penso que aquest projecte ha sigut una bona idea per a nosaltres, a mi m'agradat bastant perquè he aprés coses noves, que mai está malament. I treballar tots junts i pensar, discutir temes i parlar-los ha sigut mol benefiçiari per a la nostre classe.
Aquest progecte ha estat una bona experiència
per apendre coses noves i m'ha ajudat a pensar
amb les coses que fem dins i fora de l'institut.
Pol Vilella
"Un grup de noies de 4t d'ESO
van organitzar un ball per a l'últim dia d'escola.
Per a poder assejar totes juntes,
nosaltres vam demanar el consentiment
als professors per a quedar-nos a l'hora del pati
a la sala d'actes."
- Núria Burguillos
Vam decidir fer observacions dins i fora de l'escola:
Observacions a classe: funcionament del grup dins de l'aula; diapositives en ús; actituds i conductes...
Observacions en activitats extraescolars: funcionament en un entrenament de futbol o de voleibol; "una tarda qualsevol"
Aquest projecte m'ha ajudat a reflexionar sobre les coses que faig dintre i les que faig fora, i a observar millor, amb deteniment, els aprenentages.
El nostre grup està format per:
DINS
F
O
R
A
L'esport: on aprenem a treballar en equip, a concentrar-nos, una bona disciplina i diverses maneres de cuidar la nostra salut.
Viatjar: on aprenem llengües, observem contexts diferents, costums d'altres països i saber integrar-nos en altres llocs diferents al nostre.
Pol, Esther, Núria
Guillem
Oriol
Jaume
Tot esforç té la seva recompensa. Per exemple en futbol, t'esforces per aconseguir la victoria i ho dones tot per aconseguir el millor resultat per l'equip.
Full transcript