Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Albert Einstein

No description
by

Ogrezeanu Razvan

on 9 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Albert Einstein

La bombardarea oraselor Hiroshima si Nagasaki, acesta simte o puternica indignare, pe care si-o exprima public. Einstein viziteaza Japonia si isi exprima sentimentele de dezamagire cu privire la utilizarea cercetarilor sale.
La varsta de 6 ani, la insistentele mamei sale, micul Albert ia lectii de vioara. Einstein dovedeste un real talent pentru vioara si va continua sa cante toata viata. In momentele in care cercetarile sale se aflau intr-un impas sau avea vreo problema de alta natura, Einstein canta la vioara.

Albert Einstein
şi sora sa, Maria

Toata lumea a văzut picturi cu Einstein:


Filme făcute după povestea vieții lui:


Melodii inspirate de el:
Albert Einstein
Istoric
Viata lui Einstein
Einstein se naste la 14 martie 1879 in Ulm, Germania, intr-o familie de evrei. Desi astazi este considerat unul dintre cei mai inteligenti oameni care au trait vreodata, in copilarie Einstein nu parea un copil prea inteligent, ba chiar din contra. Acesta incepe sa vorbeasca abia de la varsta de 3 ani, parintii lui considerand din aceasta cauza ca este retardat. Desi a inceput sa vorbeasca asa tarziu micul Einstein vorbea cu fluenta si vocabularul unui adult.
Inca de mic, Einstein obisnuia sa analizeze detaliat orice idee, informatie sau fenomen pe care le intalnea in lecturile sale. Aceasta capacitate impreuna cu talentul sau de autodidact i-au permis sa invete o multime de lucruri despre legile lumii in care traieste. Se considera ca pasiunea lui pentru fizica s-a nascut cand tatal sau i-a daruit o busola. Micul Albert a devenit curios de forta care ghideaza acul busolei.

FIZICA
"Viața este ca mersul pe bicicletă. Ca să-ți păstrezi echilibrul trebuie să rămâi în mișcare."

REPORTAJ
Galerie
Proiect realizat de elevii:
Corneci Vlad
Ogrezeanu Răzvan
Profesori coordonator:
Jumărea Liliana

Dar l-ați văzut sau auzit vreodată așa cum era el de fapt?
Aceasta este o filmare originala cu însuși marele geniu al tuturor timpurilor, Albert Einstein.
V-ați întrebat vreodată cum ați reacționa daca v-ați fi întâlnit cu el in persoana?
Ce se întâmpla daca Einstein se inseala?
SCHIMBAREA RADICALA A FIZICII MODERNE
TELEPORTARE
Pe scurt va trebuii sa recalibrăm totul. Vârsta universului, vârsta stelelor, distanța până la stele, structura de bază a electronicii moderne va trebuii schimbată, gps-ul, armele nucleare... toate acestea vor trebuii recalibrate dacă teoria relativității a lui Einstein este gresită.
EXPERIMENT
2 ELECTONI
Un grup de cercetatori
Si spatiul
Casa familiei Einstein era frecventata de un tanar student la medicina, Max Talmud, care ii va imprumuta micutului Einstein numeroase carti de stiinta si filozofie. Astfel Einstein incepe sa citeasca insetat de cunoastere si isi formeaza o baza solida de cunostinte stiintifice.
La varsta de 11 ani este inscris la un gimnaziu de elita din Munchen. Acest gimnaziu era bazat pe modelul militaresc specific tuturor scolilor din Germania acelor vremuri. Einstein nu se putea adapta acestui mediu, iar cursurile erau pentru el foarte plictisitoare. La scoala, profesorii il considerau un copil problematic deoarece acesta nu se putea adapta sistemului de invatamant si nu era interesat de cursurile tinute. Einstein era o fire introvertita si singuratica, fiind evitat de colegii sai.
Desi nu dadea mari rezultate la scoala, Einstein a fost de mic un auto-didact. Inca de la o varsta frageda incepa sa studieze fizica si matematica. La 12 ani, Einstein cunostea intreaga geometrie euclidiana.
La varsta de 15 ani, impreuna cu familia sa Einstein se muta la Pavia, Italia. Aceasta mutare este datorata afacerilor tatalui sau. Acest lucru ii permite sa scape de serviciul militar, care in Germania era obligatoriu de la varsta de 16 ani.
La varsta de 17 ani, Einstein pleaca in Elvetia pentru a evita a se inscrie la Universitatea Politehnica din Zurich, una dintre universitatile de prestigiu ale acelor vremuri. Desi nu trece examenul de admitere, profesori ii promit ca va fi admis anul viitor.
In aceasta perioada Einstein se indragoteste pentru prima data de Mari, fiica unui profesororului sau de istorie. In Elvetia, Einstein a inceput pentru prima data sa socializeze. Deja din aceasta perioada, Einstein isi pune pentru prima data intrebarea care va constitui esenta cercetarilor sale de mai tarziu: ,,Ce s-ar intampla daca am putea calatori cu viteza luminii?"

In anul 1896, Einstein se inscrie la Politehnica din Zurich.
La universitate o va cunoaste pe marea sa iubire, Mileva Maric, care ulterior ii va deveni sotie. Mileva era o studenta de origine sarba, una dintre putinele studente ale acelor vremuri.
Din cauza faptului ca unii profesori ii
purtau antipatii puternice, nu obtine nicio functie in universitate, iar
lucrarea sa de doctorat este respinsa.
Anul 1905 este un an al minunilor pentru Einstein. In acest an publica un numar mare de teorii si articole, printre care si teoria relativitatii, care ii va aduce ulterior celebritatea. Tot in acest an publica teoria efectului fotoelectric, care ii va aduce Premiul Nobel.
Desi teoria relativitatii a fost publicata in mumeroase reviste stiintifice, aceasta nu era luata in seama de comunitatea stiintifica, dar Einstein primeste o scrisoare de la Max Planck in care acesta isi exprima interesul pentru teoria sa.
a fost numit profesor al universitatii din Zurich.
Tot in Berlin se casatoreste cu Elsa, o verisoara de a sa, care il va insoti peste tot unde calatorea.
In 1919, observatiile astronomice, privitoare la directia luminii, confirma teoriile lui Einstein. Tot in 1919, Mileva pronunta divortul.
In anul 1909, Einstein
In 1914 se muta in Berlin, unde obtine functia de director al Institutului Kaiser Wilhelm si profesor la Universitatea din Berlin.
Odata cu inceperea celui de-al doilea razboi mondial, Einstein publica numeroase manifeste pacifiste. Desi era un mare pacifist, speriat de posibilitatea ca Germania sa dezvolte bomba atomica, Einstein, sustinut de un numar mare de alti fizicieni ii trimite o scrisoare presedintelui Franklin Roosevelt in care ii explica acestuia necesitatea ca SUA sa dezvolte bomba atomica inaintea Germaniei.
In 1932 datorita urcarii la putere a nazistilor, evreu fiind, Einstein este nevoit sa paraseasca Germania si se indreapta spre SUA, unde este numit profesor la Institutul pentru Studii Avansate din Princeton.
Restul vietii lui este impartita intre politica si stiinta. Einstein este un sustinator al dezarmarii mondiale si al emanciparii popoarelor. Una dintre dorintele lui din ultima parte a vietii a fost teoria unificata a campurilor. Einstein visa sa poata unifica teoria relativitatii cu cea a mecanici cuantice, pentru a creea o teorie care sa descrie intregul univers
El a murit in 1955 pe cand avea 76 de ani. Putea sa mai supravietuiasca insa - suferise o ruptura abdominala ce i-a provocat o sangerare interna. Avea nevoie de operatie pentru a scapa. A refuzat insa! Le-a spus medicilor: "Vreau sa plec atunci cand vreau. Este de prostgust sa prelungesti viata artificial. Mi-am facut treaba, este timpul sa plec. O sa o fac intr-un mod elegant" a spus Einstein inainte sa moara.
CUM?
E=mc
2
E
m
Office
a
NU
Full transcript