Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Smart Cloud

No description
by

Barnabás Brandeis

on 10 September 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Smart Cloud

Minden egy helyen
Kedvezmények
Személyre szabott ajánlatok
Célzott hirdetések
Befogadó állapot
Versenyelőny
CÉLKÖZÖNSÉG
FELHASZNÁLÓ
BRAND
Az átlagos keresetű 15-40 év közötti okostelefon használók világszerte. Azok az átlagemberek, akik megengedhetik maguknak a divatos világmárkák megvásárlását, de anyagi helyzetükből kifolyólag még számít nekik, ha egy-egy termékhez kedvezményes áron juthatnak. (Potenciális felhasználószám: 1-2 milliárd ember)
A bevásárló központokban megtalálható piacvezető nemzetközi vagy helyi márkák, akik több bolttal jelen vannak a régióban. Olyan boltok, amik termékeikről katalógussal rendelkeznek és nem szolgáltatással, vagy személyre szabott termékekkel kereskednek.
(ruha, divat, óra, ékszer, könyv, elektronika, parfüm, étrend kiegészítő)

KONKURENCIA
• Facebook
• Google
• YouTube
• PayPal
• MasterCard
• Fashion days
• Glamour napok
BEVÉTELI MODELL
RÉSZESEDÉS/FRANCHISE
BIG DATA
Az alkalmazás az Ebay mintáját követve az alkalmazáson keresztül kedvezményesen eladott termékek után beszedett százalékokból, vagy franchise rendszerben boltonkénti fix havi díj beszedéséből kívánja előteremteni a profitot.
Az összegyűjtött egyéni és piackutatási adatok kielemzett értékesítése is egy lehetséges bevételi forrás.
MARKETING
ONLINE
VÍRUSVIDEÓ
Az alkalmazás első sorban a közösségi médiára építve kíván terjedni. Facebook, Youtube, Google, AppStore és Google Play hirdetésekkel érhetőek el a legköltséghatékonyabban a célközönség tagjai.
Egy rövid, vicces animált tanító videó segítségével olvasás és erőfeszítés nélkül jut el a célközönséghez az alkalmazás alapvető üzenete és használatának részletei. (pl.: Tinderella, Voteman)

OFFLINE
A partnermárkák boltjaiba kihelyezett „boxtrollok” segítik majd bevezetni az alkalmazás mindennapos használatát. Az animált szereplő élethű mása mutogatja el a vásárlási szituációt a kassza mellett, ahol a vásárló már döntött, hogy megveszi a terméket, de amíg sorba áll le tudja tölteni az alkalmazást, hogy kedvezményesen vehesse meg az eleve kiszemelt terméket.
Smart
Cloud
A Smart Cloud egy vásárlást segítő smartcommerse alkalmazás. Egyetlen applikációban ötvözi a márkák már meglévő e-katalógusait, ahol a vevő kedvére válogathat.
APPLE
SAMSUNG
NIKE
ZARA
STRADIVARIUS
H&M
GAS
HERVIS
ALL
TOP
LIKED
BRANDS
1.
2.
3.
4.
6.
7.
8.
9.
Minden márka saját adatlappal rendelkezik amit szabadon szerkeszthet, és szabhat személyre. A felhasználók követhetik kedvenc márkáik postjait és frissítéseit, ezáltal értesülve az új kollekciókról, akcióról, és kampányokról.
NEW
WOMAN
Zara
SALE
MAN
SCAN
A Facebookhoz hasonló news feedbe kerül bele minden általunk követett márka posztja, az új ruhadarabtól kezdve a reklámfilmen keresztül az őszi leárazásokig minden, amit a cég kommunikálni akar a célközönség felé.
A szokásos leárazásokat a márkák kuponokhoz kötik, amelyeket csak az alkalmazáson keresztül lehet igénybe venni, ezáltal minden vásárlás naplózható, és a telefon által személyhez köthető. A kuponokat nem kinyomtatni kell, hanem a képernyőről bescannelni fizetéskor, QR-kód formájában.
PAYMENT
QR CODE
ADVERTISEMENT
Smart Cloud
PAYMENT
NFC
ADVERTISEMENT
Smart
NEWS FEED
BRANDS
SCANNER
POPULAR
CATEGORIES
STORE
LOCATOR
SETTINGS
PAY
Vásárlás közben a felhasználó azonnal kaphat információkat a termékről, szín méret és egyéb specifikációk szerint, akárcsak egy webáruházban. A vonalkód bescannelésével a program a termék adatlapjára vezeti a vásárlót, ahol minden információt megtudhat egy helyen.
SCANNER
BARCODE
QR CODE
ADVERTISEMENT
INFO
PICTURE
SIMILAR PRODUCTS
SCANNED ITEM
SHOP
STORE LOCATOR
NAVIGATION
SHOPS
BRAND:
NIKE
PRODUCT:
AIRMAX
SIZE:
44
COLOUR:
BLACK/RED
NEAREST SHOP:
ALLEE
NIKE
AIR
MAX
-30%
ONLINE
ONE CLICK
PAYMENT
BRAND:
NIKE
PRODUCT:
AIRMAX
SIZE:
44
COLOUR:
BLACK/RED
ADRESS:
XY
SCAN ITEM
Ha nincs raktáron a keresett termék, akkor a Store Locator segítségével megkereshetjük a márka belső leltárrendszerén belül, hogy hozzánk legközelebb melyik boltban kapható a megfelelő méretű, színű és fajtájú termék.
Ha az e-katalógus böngészése közben szeretünk bele egy termékbe, akkor online azon nyomban meg is rendelhetjük házhozszállítással. Ebben az esetben sima webáruházként működik a program, és online átutalással történik a vásárlás, a regisztrációkor betáplált személyes adatok segítségével gyorsan, és zökkenőmentesen. (One Click payment)
PICTURE
LOG IN
LOG IN WITH FACEBOOK
NAME:
SEX:
AGE:
ADRESS:
E-MAIL:
BANK ACCOUNT NUMBER:


SIZE:
FOOT:
BREAST:
WAISTLINE:
HIPS:
Minden megadott felhasználó által megadott adat, az alkalmazás valamelyik funkciójának használatához elengedhetetlen (a házhozszállítás, a fizetés, vagy a vásárlás megkönnyítéséhez). A személyes adatokkal és a vásárlási szokásokkal a vásárlások naplózásának köszönhetően olyan profil építhető ki minden egyes felhasználóról, ami a márkák számára eddig elképzelhetetlen volt.
A Smart Cloud egy olyan törzsvásárlói- és pontgyűjtő kártya ami a lábmérettől kezdve a kedvenc márkáig tud mindent a vásárlóról, ezáltal mindenkinél személyre szabhatóak a kedvezmények és a reklámok is. A test méreteit megadva például a rendszer automatikusan kiválasztja a boltok eltérő méretezései közül a nekünk megfelelőt.
E-katalógus
Közösségi háló a márkáknak
Reklámfelület
E-kupon
Online és offline ötvözése
Belső leltárrendszer
Big data
Személyre szabott ajánlatok
Webáruház
Cloud
Smart
Cloud
Smart
Cloud
Smart
Smart
Cloud
Cloud
Smart
Cloud
PAYMENT
NIKE
AIR
MAX
-30%
ALLEE
IN STORE
QR CODE
SCAN ITEM
NFC
ADVERTISEMENT
Smart
Cloud
INTERFACE
NIKE
AIR
MAX
-30%
PLAYERSROOM
SPRING SALE
-50%
ZARA
JEANS
NEW COLLECTION
NIKE
Commercial
YouTube
WATCH
FOR
2
POINTS
NEWS FEED
ALLEE
Smart
Cloud
PAYMENT
NIKE
AIR
MAX
-30%
ALLEE
IN STORE
QR CODE
SCAN ITEM
NFC
ADVERTISEMENT
Smart
Cloud
PAYMENT
QR CODE
ADVERTISEMENT
Smart
Cloud
Bankszámla csatolása a profilhoz lehetővé teszi a programon keresztüli fizetést, mind online, mind offline vásárláskor. Az NFC technolgia használatával készpénz és bankkártya nélkül, a telefonunk használatával tudjuk kiegyenlíteni a számlát.
NFC
INFO
PICTURE
SIMILAR PRODUCTS
SCANNED ITEM
SHOP
LOG IN
LOG IN WITH FACEBOOK
NAME:
SEX:
AGE:
ADRESS:
E-MAIL:
BANK ACCOUNT NUMBER:


SIZE:
FOOT:
BREAST:
WAISTLINE:
HIPS:
Smart
Cloud
Smart
Cloud
Points
Basic
Silver
Gold
Monthly avarage:
Monthly avarage:
Monthly avarage:
10.000+ Ft
50.000+ Ft
100.000+ Ft
-10%
-20%
-30%
NIKE
AIR
MAX
-30%
PLAYERSROOM
SPRING SALE
-50%
ZARA
JEANS
NEW COLLECTION
NIKE
Commercial
YouTube
WATCH
FOR
2
POINTS
NEWS FEED
ALLEE
Smart
Cloud
APPLE
SAMSUNG
NIKE
ZARA
STRADIVARIUS
H&M
GAS
HERVIS
ALL
TOP
LIKED
BRANDS
1.
2.
3.
4.
6.
7.
8.
9.
PAYMENT
QR CODE
ADVERTISEMENT
Smart
Cloud
ÜTEMTERV
A magyar piacra tervezni alkalmazást ugyan öngyilkosság, ebben az esetben azonban az induláshoz egy kizárólag Budapestre, azon belül is a 10 legnagyobb bevásárló központra optimalizált alkalmazásra van szükség. (Aréna, Allee, Westend, MomPark, Mammut I-II, Campona, Árkád, Corvin, Lurdy ház, Váci utca)
Ez egy boltok számát tekintve viszonylag szűk piac, azonban a központosított elrendezésnek köszönhetően az emberek 80%-a megtalálható ezekben a létesítményekben.
BUDAPEST MEGHÓDÍTÁSA
Maga a telefonnal való fizetés gondolata egyelőre még egy teljesen új dolog az átlagembernek. Idő kell hozzá, hogy elterjedjen, és elérje a kritikus pontot, amit követően magától terjed az újfajta fizetési rendszer. Pont ezért Budapest tökéletes prototípus helyszín. Elég kicsi, de ugyanakkor elég fejlett ahhoz, hogy gyorsan ki lehessen építeni a "kultúrát" ami a mindennapi vásárlásba beépíti az alkalmazás használatát, létrehozza a visszacsatoló rendszert és a hirdetési felületet a márkák számára. Az itthoni példa pedig tökéletes sablon lesz a további terjeszkedésben a partnerek meggyőzésére, hogy ez egy működő megoldás lehet a problémáikra, és hogy Magyarországról indulva a többi országban lévő boltjukba is terjesszék el az alkalmazást. Ha ez megtörténik, akkor egy robbanásszerű fejlődés lesz megfigyelhető, mert önerőből csupán a magyar piacot kell meghódítani, utána már a partnerek maguk terjesztik el az alkalmazást a többi boltjukban.
AZ ÚJ KULTÚRA ELTERJESZTÉSE
LOKÁLIS NAGYMÁRKÁK,
MAJD VILÁGCÉGEK BESZERVEZÉSE
A márkák szemszögéből nézve, ahhoz, hogy tárgyalási pozícióba kerüljön az alkalmazás a világcégekkel, először a már befutott nagy magyar cégekkel kell megegyezni, akiknek a magyar piac az elsőszámú célközönsége, és akiknek jelentős pluszt tud adni az alkalmazás használata. (Saxxoo, Sugarbird, Playersroom, Shopline, Shop Builder, Bodybuildingbolt, Biotech, Scitec, Manna szappan…). Az itthoni versenyben épp olyan nagyok ezek a márkák, mint a nemzetközi vetélytársaik, ezért ha a hazai versenyzőknél beválik a rendszer, akkor be lehet vonni az óriáscégek magyar boltjait is. (Zara, H&M, Pull&Bear, Bershka, Springfield, Hervis, Nike, Adidas, Office Shoes, Guess, Pimpkie, Stradivarius, Sony, Samsung…) Ha a magyar piacon sikerül elterjeszteni a „kultúrát”, és a megoldás működik, akkor a partnerek segítségével rövid idő alatt lehetséges az egész világ meghódítása.
Az alkalmazás célja a lehető leghamarabbi és legnagyobb összegű exit elérése. Egy globális nagyvállalatba való beépülés kellő hátszelet biztosítana az alkalmazás számára a világpiac meghódítására, valamint a reklámozás és a vásárlás megreformálására. A Smart Cloud lehet a Google válasza a Facebook hirdetési előnyére, és a megoldás a Google Wallet beindításához.
JÖVŐKÉP
Management Team
Founder:
Tel.:
e-mail:

Brandeis Barnabás
0630/426-1597
barnabas.brandeis@gmail.com
Full transcript