Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

En - To - Tre - NU

No description
by

Celina Hindhede

on 12 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of En - To - Tre - NU

Bogens titel: En - To - Tre - NU

Forfatter: Jesper Wong-Sung

Udgivelsesår: 2001

Forlag: Dansklærerforening

En - To - Tre - NU
Obligatoriske spg.
Min mening
Bogen En - To - Tre - NU er meget nærtagende.
Jeg blev især optaget af bogen, da jeg nåede side 85-86, hvor jeg fik en lille spænding. Det opfangede mig meget, da hun afslørede, at hun havde kræft. Det er sådan noget, der kan røre mig at læse om, så for mig var bogen god. Jeg kunne leve mig ind i den, og det har en stor betydning for mig, og det gør en kæmpe indflydelse på bogen.

Bogen har nok en målgruppe på 12+ og langt op efter. De fleste vil kunne læse den og forstå hele handlingen. Bogen er værd at læse, hvis man er til den følsomme kærlighedsgenre, hvor det hele kan vendes op og ned på et split sekund.

Min vurdering
Da vi fik udleveret pdf-filen til En - to - tre - NU, dømte jeg nok bogen på layoutet. Den så voldsom kedelig ud, men jeg tog fejl. Det var ikke bare en bog om en teenagedreng som går op i sin sport og piger. Der var noget dybere. Bogen har en kort længde, men det kan også bare være fordi, at man sluger side efter side. Den er utrolig godt skrevet, og man fornemmer hver eneste følelse han udtrykker. Med selv de mindste og simpelste linjer får han det ud.

5/6 stjerner.

Referat
Bogen En – To – Tre – NU handler om en ung fyr ved navn Jeppe fra Svendborg, som render rundt med drømmen om at spille i NBA også kendt som den bedste basketballliga. Jeppe var lige startet i 1.G, og han var rykket op på seniorholdet i sin Basketballklub Odense Egales. Jeppe blev dybt forelsket i Cecilie, der også lige var startet i 1.G. Cecilie og Jeppe begyndte at date, men noget undrede Jeppe omkring Cecilie. Jeppes følelser blev større og større, imens begyndte Cecilie at trække sig tilbage. Hun kom ikke i skole i lang tid, og da Jeppe mødte hende på gaden en dag, skyndte hun sig væk.

På trods af Cecilies opførsel, fandt de alligevel sammen til en fest. Men det varede ikke længe, for da de var til fest ved Jeppes bedsteven Jack, slog Cecilie op. Jeppe var desperat efter svar og ville vide hvorfor, hun havde slået op, og hvor hun var, men hun var ikke til at komme i kontakt med. Jeppe var såret, men han gik tilbage på basketballbanen med en enorm energi. Ude på tilskuers pladserne fik Jeppe øje på Cecilie.

Jeppe så lykken igen, men pludselig tog alt en drastisk drejning, og deres kærlighed til hinanden kom på prøve. Cecilie havde lymfekræft. Jeppe blev kastet ud i noget helt nyt, og han bildte sig selv ind, at hvis han spillede godt på banen, ville Cecilie bekæmpe sin sygdom. I al hemmelighed kørte Jeppes to venner Cecilie og Jeppe til København. Efter København smuttede Jeppe og Cecilie til Gran Canaria. Cecilie fik det dårligt den sidste dag, og blev indlagt da de kom hjem. Lymfekræften tog mere og mere over, og til sidst besejrede den Cecilie.

Jeppe tog til udtagelseskamp om at komme til U.S.A og spille. Han fik hurtigt svar tilbage, og han var kommet på holdet. Jeppe ville det ikke rigtigt længere, og havde det ikke let for tiden, og takkede nej til tilbuddet.

Nu var han på vej til Italien med Jack.
Celina Kjær Hindhede
En - To - Tre - NU
Bograpport
FAKTA
REFERAT
OBLIGATORISKE SPG
MIN MENING.
OPGAVER


Obligatoriske spørgsmål

1. Hvordan reagerer Cecilie og hendes familie på modtagelsen af beskeden om Cecilies sygdom? Find det i teksten! Hvordan ville DU have reageret i samme situation?

Jeg kan ikke finde det direkte i teksten, men der bliver skrevet, at når de var hjemme ved Cecilie, nævnte de aldrig prinsessens sygdom. Det virker som om, at familien sammen har besluttet, at Cecilie skal prøve at leve et normalt liv.
- At kræften ikke skal standse hende, fra de ting hun normalt ville prøve. De sender hende i skole som en hver anden, og de lader hende ikke være en ”klient”, som alle skal passe på og tage hensyn til, fordi at hun har kræft. Familien snakker ikke meget om det.2. Som hovedafsnittene mere end antyder, falder romanen i 3 dele: ”A: 1,68”, ”B: 0,22” og ”C: 0,00”. Hvad kan disse tilsyneladende kryptiske overskrifter betyde? Hvilken pointe kan den punkterede linje referere til?

1. 1.68
På side 46 i bogen spørger Cecilie efter Jeppes højde, og efter fortæller hun, hvor høj hun er. (1,68 m)

2. 0,22
Jeppes basket går godt, og han får et scoringsgennemsnit på 22,3 mål. Senere da Cecilie er død, måler han hende fra hendes nakke til hendes næsetip. (0,22 cm) (s.171)

3. 0,00
Det virker ikke til, at der er mere at gøre. Der er nul basket, nul Cecilie og nul håb. (0,00).


3. I hvilken sammenhæng bliver der sagt: ”En-to-tre-NU!”? – og hvorfor er dette blevet bogens titel?

Jeppe og Jack har et ”ritual” om, at efter Jeppes basketballtræning, hugger de om hvem der skal give øl. De råber ”En to tre NU”, og så siger de hvad de har. Det bliver også brugt i slutningen, hvor de slår om, hvor de skal hen sydpå.

Jeg tror, at Jesper har valgt dette som bogens titel, fordi at det både lyder spændende, og så giver det læseren en undren, over hvorfor dette lige er titlen. Det viser også lidt, synes jeg, at man tager springet ud i noget nyt, altså at man satser noget, og er klar på en ny begyndelse. Men det er nok også, et symbol på Jack og Jeppes venskab. Både det at overskriften er ”En to tre NU”, men også den vending bogen har, som får læsere til at tænke over hvor vigtigt et venskab er. Ved bogens slutning ser man også en ny begyndelse, og man forestiller sig drengene kører gennem Europa.

Det udstråler også kamp og vindermentalitet i Jeppes basketball og Ceccilies sygdom.
Interview med Jack
Synes du, at det var okay, at Jeppe tog Cecilie med til Gran Canaria uden lægerne og forældrenes accept?
Hvorfor hjalp du Jeppe og Cecilie med, at komme til København når forældrene var i mod det?
Hvorfor løj du om din far overfor Jeppe?
"Det er et virkelig svært spørgsmål. Jeg forstår jo godt, hvorfor Jeppe gjorde, som han gjorde. Han kunne have snakket med sine egne og Cecilies forældre inden for at vise sin respekt. Men jeg tror, at det har været svært for Jeppe, og det er forståeligt".
"Altså jeg forstår udemærket godt forældrene, men på den anden side så havde Jeppe brug for sin besteven, og jeg vil aldrig svigte ham. Han ville have gjort det samme for mig, og jeg følte, at det var det rigtige at gøre.
Jeg synes, at de to passer skide godt sammen, de er det perfekte par, og jeg ønskede dem kun det bedste, og her var det at opleve verden sammen inden, at Cecilies sygdom tog over".
"Det har ikke været nemt, at ens forældre ikke ville bo sammen. Mit største savn er helt klart til min far, og derfor har det været et svært emne at tale om.
Så jeg har løjet for, at undgå at snakke om ham".
Hvor meget betyder det for dig at have en ven som Jeppe?
"Det er ubeskriveligt. Jeppe og jeg har ikke snakket meget sammen det sidste stykke tid, men alligevel ved jeg, at han altid vil være der for mig og omvendt. Han er det bedste, der nogensinde er sket for mig. Jeg kan ikke sætte ord på mit venskab med Jeppe. Han har reddet min røv flere gange, f.eks da jeg var ved at få forkerte venner, og jeg var ved at komme i det forkerte miljø.
Jeppe er den bedste".
Tror du, at Jeppe vil ændre sig, nu hvor han har mistet Cecilie?
"Det er svært at skulle kunne sige. Selvfølgelig vil han være tilbageholdende, og være anderledes og trist. Det er jo forståeligt! Men jeg er sikker på, at Jeppe nok skal komme sig igen, og blive ham selv, glad, sjov og udadvendt.
Han skal bare synke den og have sin tid til at komme sig".
Nu skal i jo på tur bare jer to. Hvad har i tænkt jer, at i skal opleve?
"Hahah, det kan jeg jo nok først svare på, når Jeppe og jeg har hugget om det. Umiddelbart tænker jeg, at jeg skal se Colosseum, og jeg tror, at Jeppe gerne vil til Amalfikysten.
Mon vi ikke får tid til at tage nogle forskellige steder hen, det skal være en rigtig drengerøvstur. Jeg ser kun frem til det!".
Full transcript