Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

LES PLANTES CARNÍVORES

No description
by

Albert Noguer

on 11 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of LES PLANTES CARNÍVORES

Varietats de plantes carnivores que hi ha al món
Algunes de les varietats de plantes són aquestes:
-Drosera (
Drosera rotundifolia)

-Nephentes
-
Dionea muscipula
-
Heliamphora
(Heliamphora heterodoxa)
-Sarracenia
-Utricularia
-Pinguicula
-Drosophyllum
(Drosophyllum lusitanicum)

LES PLANTES CARNÍVORES
Quin és l'hàbitat de les plantes carnívores?
Les plantes carnívores, les podem trobar a gairebé tots els continents, ja que poden viure en climes molt diferents però depenent d'on es trobin. Poden arribar a viure en zones on el clima és tropical fins a zones amb temperatures molt baixes i on és difícil trobar nitrogen a través del terra (per aquest motiu caçen). Les plantes carnívores que podem trobar a Catalunya habiten a les Turberes d'Espagnes, als Pirineus.
Què mengen?
Les plantes carnívores, tal com indica el seu nom, mengen animals. Aquests animals no són n'hi molt menys tigres o zebres (per exemple) si no que majoritàriament mengen insectes com cucs, papallones, mosques, mosquits... A exepció d'aquest tipus de plantes també n'hi han que s'alimenten de granotes i fins i tot ratolinets. Alguns cops, quan la planta ha capturat un insecte, una altre s'acosta a la planta per arrebatar-li l'animal que acabava de capturar.
Com es reprodueixen?
Les plantes carnívores, són plantes amb flors, és a dir que es reprodueixen a través d'el fruit. Gairebé totes les plantes carnívores, estan 4 anys per poder florir, fer les llavors i reproduir-se. Per poder florir, ha de ser a l'estiu, i la temperatura ha destar compresa entre els 21 i els 26 graus centígrads. En cambi, si a l'hivern estan a -3 graus centígrads les plantes es moren.
Què són les plantes carnívores?
Les plantes carnívores, són aquelles que atrauen, capturen i digereixen éssers vius (que en la majoria de cassos són insectes) per obtenir el seu porpi aliment, a part del que obtenen al realitzar la fotosíntei.
Per què cacen les plantes carnívores? Com ho fan?
Les plantes carnívores, cacen animals (insectes) perquè no tenen prou aliment (nitrogen) al lloc on viuen.
El mètode que utilitzen la majoria de les plantes carnívores per a caçar és aquest:

1- Deixen anar una substància dolça i enganxosa que tnen a la part de dins o a la de fora i que amb la llum o l'olor atrau els insectes.

2-Algunes de les glàndules de la planta desprenen una substància que té com a objectiu capturar i immobilitzar les preses
3- Un altre tipus de substàncies gàstriques digereixen l'insecte.
4-Un cop l'insecte ha estat digerit per la planta i aquesta ha absorbit tot el nitrogen, la planta ja està a pun per tornar a menjar.
A continuació....
Les plantes carnívores, tenen una part de la planta masculina i l'altre femenina. LLavors, és quan s'ajunten i fan el fruit que més tard, a través del vent, l'aigua de la pluja i altres fenòmens atmosfèrics serà transportat cap a altres zones.

Un cop el fruit s'hagi escampat, aquest creixerà fins a convertir-se en una altre planta carnívora i a fer el procés de la resproducció.
La planta carnívora Drosophyllum
La planta drosophyllum, també és molt coneguda com l'Atrapamoscas, perquè atrapa mosques i mosquits. Aquesta, sol habitar en zones on el clima és molt sec, i on la temperatura ronda entre el 20 i els 30 graus centígrads a l'estiu. En canvi, a l'hivern, pot resistir petites gelades. A l'hora de cultivar aquesta planta, cosa que és difícil, si ho fem bé, ella ens ho agraeix amb un intens olor a mel i amb moltes llavors. La planta carnívora drosophyllum, té els seu original origen a la península Ibèrica.
Com és aquesta planta?
La drosophyllu, és una planta que fa entre 1m i 1.5m d'alçada. Les seves fulles, són llargUes i lineals i estàn repletes de glandules enganxoses i digestives amb els que després atrapen i digereixen les seves preses. Les seves arrels, són molt llargues, i els i serveixen en moltes ocasions per buscar aigua quan no poden capturar cap insecte, ja que viuen en zones arenoses. Les seves flors, són de color groc i s'obren cap als mesos d'estiu. Molt poques llavors d'aquest tipus de planta, aconsegueixen dessarrollar-se, i és per això que els grups d'aquest tipus de planta són molt escassos.
Quina trampa utilitza per a caçar?
La seva trampa és enganxosa i passiva, i la seva digestió és activa. El funcionament de la seva trampa és aquest:
Els insectes es senten atraïts per el color vermell i per la brillantor de les petites gotes de lesu mucílag (substància gelatinosa que contenen algunes plantes de composició química). Quan l'insecte toca les fulles de la planta, aquest es queda enganxat i encara que es vulgui escapar, la planta cada cop segrega més "enganxa". Per aquest motiu finalment la presa queda atrapada. Més tard, les glándules digestives aprofiten les parts toves de l'insecte pe absorbir-l'hi els nutrients.
Imatge d'una abella que intenta prendre la presa d'una planta carnívora.
Imatge d'una
Dionaea muscipula.
En aquest vídeo podreu veure com una planta canrívora atrau als animals, i tot seguit com sel's menja.
Imatge d'una planta carnívora anomenada Nephentes.
En aquest vídeo podreu observar com una planta carnívora utilitza unes les glàndules enganxoses com les que he mencionat abans de la planta drosophyllum per a caçar un insecte.
Com es reprodueix la planta canrívora Drosophyllum?
La planta carnívora Drosophyllum, és una planta que necessita molta llum. Fins i tot pot suportar el sol directa, ja que és una planta d'exterior (que es troba a l'aire lliure). Precisament, aquesta planta no necessita n'hi molta aigua n'hi poca, sinó la justa per a que pugui fer les seves funcions.
La reproducció de la drosophyllum, és sexual, a través de llavors. Aquesta planta, genera moltes llavors, però els seu problema és qeu gairebé cap arriba a germinar. Per tant, aquesta planta stà en perill d'extinció.
Full transcript