Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

L'IMPERI DELS ÀUSTRIES

No description
by

pau delgado barroso

on 13 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of L'IMPERI DELS ÀUSTRIES


1700
1516
L'IMPERI DELS ÀUSTRIES
REGNAT DE CARLES I (1516-1556)
REGNAT DE FELIP II
Carles I acabà el seu regnat retirant-se al monestir de Yuste (Cáceres). El seu fill, Felip II, seria l'encarregat de seguir la lluita per la cristiandat quan Enric II de França va trencar la pau amb l'Imperi: victòries de Sant Quentin i Gravelines,
Però el perill més greu era el turc: Felip II, en aliança amb Venècia i el Papat, formà una "Lliga Santa" que aconseguí la victòria de Lepant. A França, mentrestant, s'havia extés el calvinisme i començà una espècie de guerra civil entre catòlics i protestants, fins que l'hugonot Enric de Borbó, després d'abjurar del calvinisme, fou declarat rei.

REGNAT DE FELIP III (1598-1621)
El seu regnat es basà fonamentalment en el valiment del Duc de Lerma, que destacà pel nepotisme i l'avarícia, que fou substituït pel Duc d'Uceda.


Felip III mantingué bones relacions amb l'Anglaterra de Jaume II, però el fet més destacat pel futur econòmic fou l'expulsió dels moriscs (1609) que va perjudicar moltíssim l'agricultura valenciana.
REGNAT DE FELIP IV (1621-1665)
L'àrbitre de la situació peninsular durant el seu regnat fou el Comte-duc d'Olivares que va exercir el seu valiment des dels 22 anys. La política centralista del Comte-duc va esdevenir intolerable per Catalunya, on es va produir la "Revolta dels segadors", els quals es van concentrar a Barcelona el dia del Corpus de 1640 provocant-se un enfrontament bèl.lic durant més de 8 anys.

REGNAT DE CARLES II (1665-1700)
El darrer rei hispànic de la casa d’Àustria, Carles II d’Habsburg era un personatge malaltís i mancat d’intel·ligència. Aquest va constituir el moment més crític de l'imperi. Carles II va morir sense descendència, això va provocar el conflicte succesori entre els partidaris del candidat francès i els de l'austríac.
Finalment van acabar guanyant els partidaris del rei Felip de Borbó.
L’arribada al tron de la dinastia dels Borbó, d’origen francès, va obrir un greu conflicte a Europa i a la Península, on els catalans escarmentats dels francesos des del Tractat dels Pirineus i davant l’amenaça que suposava el centralisme borbònic no van reconèixer Felip V com a rei i van abonar la candidatura al tron de l’arxiduc Carles d’Àustria, el candidat que Carles II havia desestimat. S’iniciava la Guerra de Successió.
HERÈNCIA QUE VA REBRE: Del seu pare, Felip "El Bell" de Borgonya va heretar els Països Baixos, Luxemburg i el Franc Comtat; de la seva mare, Joana la Boja, Castella, Navarra i la Corona d'Aragó amb les terres de Sardenya, Sicília i Nàpols (del seu avi Ferran II); de l'altre avi, Maximilià d'Àustria, va heretar Àustria i va aconseguir ésser nomenat emperador d'Alemanya i pel matrimoni del seu germà Ferran va rebre Bohèmia i part d'Hongria; a més, l'aventura castellana d'Amèrica va seguir endavant durant el seu regnat (Mèxic, Perú, etc.).
El seu regnat va ser del 1516 al 1556.
CONFLICTES QUE HI VA HAVER AL SEU REGNAT
INTERNS: -
-Les "Comunidades" (1519-1521).- A Castella es va crear un descontentament general que va provocar la sublevació de moltes ciutats, constituint-se les comunitats i formant-se una "Junta Santa" per defensar els interessos i privilegis dels municipis i de la burgesia.
-Les germanies (1519-1522).-Al Regne de València i a les Illes Balears hi hagué una revolució de caràcter social (protesta contra la crisi de subministrament de blat, la negativa del rei a jurar els Furs, la pèrdua de privilegis front a la noblesa, etc.)
EXTERNS
Als darrers anys del seu regnat va vore com es perdia el seu somni de joventut de dominació de tota Europa, tractant de ser una autoritat moral sobre els altres reis cristians. Castellans i aragonesos van pensar sempre que la seua designació com a emperador seria motiu de conflictes.
Altres problemes polítics de Carles V: Rivalitat amb França (1525 victòria de Pavia contra Francesc I), expansió de l'Imperi turc (victòria de Viena, 1535 conquesta de Tunis, i fracàs a l'Alger), la reforma protestant (1521 Edicte de Worms, 1529 Dieta d'Spira, Dieta d'Augsburg, Pau de Nuremberg, 1547 Batalla de Mühlberg, Pau d'Augsburg).
(1556-1598)
LES GUERRES A EUROPA
va aconseguir derrotar l'exèrcit francès a la Batalla de Sant Quintí el mateix 1557, i derrotar novament a Enric II de França a la Batalla de Gravelines l'any següent.
En 1571 una expedició naval mixta amb Gènova, Venècia i el Papat, i liderada pel fill il·legítim de Carles Joan d'Àustria, va aniquilar la flota turca a la batalla de Lepant.
Contra Anglaterra hi va enviar l'armada invencible al 1588.Una gran flota que va ser destruida per una tempesta.
El problema més greu va ser la rebel·liió de Flandes . L'èxit més gran en la política exterior va ser l'annexió de portugal al 1581.
CONFLICTES QUE HI VAN HAVER DURANT EL SEU REGNAT
Les contínues guerres, també a l'exterior, provocaren la ruïna: de 1618 a 1648 esclatà una "guerra europea" provocada per l'oposició dels protestants, que volien separar-se d'Alemanya, a l'elecció de Ferran II com a rei dels bohemis i, més tard, com a emperador alemany. Al principi Habsburg semblava imposar-se (Breda, 1626), però ben aviat van arribar les derrotes (Rocroi, 1643). La guerra va acabar amb la Pau de Westfàlia (1648), Que va reconèixer la independència del nord dels països baixos per part de la monarquia hispànica.
ARBRE GENEALÒGIC
continguts
REGNAT DE CARLES I
REGNAT DE FELIP II
REGNAT DE FELIP III
REGNAT DE FELIP IV
REGNAT DE CARLES II
L'IMPERI DELS ÀUSTRIES
GOVERNADORS DE L'IMPERI
Carles I
Felip II
Felip III
Felip IV
Carles II
Regnes conquerits
Full transcript