Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

David Florin Ciocodeica

on 3 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Elev: Ciocodeică David-Florin
Clasa a XI-a A
Profesor.coordonator :Popescu Manuela
Liceul Tehnologic"Nicolae Ciorănescu"
Târgovişte APLICAŢIILE ON-LINE – COMPETENŢE PENTRU SECOLUL XXI Avantaje
Prezi este un serviciu de prezentări inovator, bazat pe cloud, uşor de creat, uşor să împărtăşit prin intermediul Web.
Se poate edita și modifica și de pe calculatorul personal prin intermediul Prezi Desktop.
Dezavantaje
Una dintre probleme este lipsa posibilităţii de a schimba proporţiile unui element grafic. La schimbarea formei unui şablon, astfel încât unele elemente nu se mai încadrează perfect într-o ramă creată anterior, nu există vreo modalitate de a întinde cadrul, astfel încât s-a păstrat aceeaşi lăţime, devenind mai înalte sau mai scurte. Soluţia este ştergerea cadrului existent şi crearea unuia nou care se potriveşte în jurul elementelor redimensionate.
Elevii trebuie să folosescă tehnologia pentru îmbunătăţirea procesului de învăţare, pentru creşterea productivităţii şi pentru dezvoltarea creativităţii. Cu ajutorul noilor tehnologii se pot schimba informaţii cu elevii şi cu părinţii, se pot crea prezentări care să modeleze procesul de gândire, o foaie de calcul pentru urmărirea progresului elevilor sau un sondaj on-line pentru a obţine informaţii. De asemenea, calculatoarele permit elevilor cu nevoi speciale să acceseze sarcini de lucru şi informaţii personalizate, să comunice mai uşor cu oamenii care îi pot ajuta şi să beneficieze de echipamente şi aplicaţii software adecvate. Decizia de a utiliza anumite TIC trebuie să se bazeze pe punctele tari în sprijinirea conţinutului dorit şi a obiectelor de studiu.
Demersul cercetării
Metoda analizei. Această metodă constă în descompunerea complexelor, a întregului în părţile sale componente pentru observarea şi cunoaşterea fiecăreia în parte, cu caracteristicile şi funcţiile pe care le au. În acest fel, analiza permite pătrunderea în structura şi funcţionarea sistemelor, descoperirea şi înţelegerea legăturilor dintre părţi.
Metoda sintezei. Prin această metodă se trece la reconstrucţia aplicaţiei descompuse în părţi componente. Scopul urmărit este ca sinteza să nu fie eronată şi în felul acesta să nu se creeze o imagine falsă asupra întregului care a fost supus studiului.
Metoda descrierii. Pentru ca rezultatele observării să devină accesibile celor care sunt interesaţi am realizat o descriere a aplicaţiei Prezi. Descrierea trebuie să fie exactă şi riguros metodică pentru a elimina eventuale neînţelegeri în aplicaţiile on-line. Am ales să realizez acest proiect despre aplicaţia Prezi deoarece îmi place informatica , să lucrez pe calculator , schimbarea în acest domeniu.
Poate vă întrebaţi de ce prezi şi de ce nu altă aplicaţie ?
Prezi este un instrument , o aplicaţie web prin intermediul căreia se pot face prezentări , fiind o alternativă Power Point. De aceea, veţi descoperi că este o variantă modernă, interactivă şi prietenoasă . Noutatea constă în existenţa unui spaţiu mare de lucru pe care eşti invitat să îţi aşterni ideile . Facilitatea de a face zoom in şi zoom out pe o imagine sau un text ajută la focalizarea atenţiei persoanelor pe informaţia importantă .
Un lucru foarte util este că prezentarea se salvează pe măsură ce lucraţi şi ,în mod automat , vă indică acest lucru , afişând ora ultimei salvări în partea de sus a ecusonului .
Nu mai staţi pe gânduri şi încercaţi măcar odată să realizaţi o prezentare prezi! http://www.rgstuff.ro/prezi-sau-de-ce-renuntam-la-powerpoint/

Dogaru Valentin, Drăghicescu Luminiţa, (2011), Educaţie şi dezvoltare profesională, Craiova. Editura Scrisul Românesc

Stroe, A. D.(2005). Standarde şi sisteme de elearning. Bacău: Edusoft. Prezentarea unui proiect reprezintă o provocare pentru oricare dintre noi, fie că suntem elevi, studenţi, angajaţi sau chiar manageri, deoarece ajută publicul/clienţii/partenerii să îşi formeze o imagine de ansamblu. Prezi este o aplicaţie web prin intermediul căreia puteţi concepe prezentări mult mai atractive şi mai convingătoare decât cele realizate în Microsoft PowerPoint.
Ceea ce face diferenţa este atât grafica prietenoasă, cât şi posibilitatea de a evidenţia relaţiile dintre componentele prezentării, fără a le „rupe” în slide-uri, aşa cum se întâmplă în prezentările clasice.
Prezentarea poate fi realizată şi accesată on-line ­- oricând şi oriunde aveţi nevoie de ea (aveţi la dispoziţie un spaţiu de 100 Mb, pentru contul standard, sau 500 Mb, pentru contul Edu) pe www.prezi.com, sau poate fi descărcată în calculatorul personal, în cazul în care nu aveţi acces la internet în momentul susţinerii. O altă modalitate prin care puteţi realiza o prezentare „prezi” este editorul offline Prezi Desktop, care nu vă mai impune restricţii în ceea ce priveşte spaţiul de stocare.
Aplicaţia nu oferă suport în limba română, însă are o interfaţă prietenoasă şi simplă şi oferă informaţii detaliate despre paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru a realiza o prezentare de succes.
Tot ce trebuie să faceţi este să vă creaţi un cont pe www.prezi.com (durează 2 minute) şi să accesaţi Prezi. Fig.4 Elementele care pot fi inserate sunt :
•File – Fişiere de tip imagine, video, pdf din propriul calculator
•Image – Imagini din propriul calculator sau direct de pe Internet
•You Tube – Fişiere video de pe You Tube - inserând direct linkul către acestea. Avantajul este că se vor încărca şi vor rula foarte rapid.
•Drawing – Desene Fig.2 Frame Pentru început scrieţi-vă ideile principale pe suprafaţa de lucru (dublu clic pe zona în care doriţi să adăugaţi text), daţi zoom în dreptul fiecăreia şi adăugaţi detalii, imagini, clipuri video sau chiar fişiere pdf (cu opţiunea Insert din Bubble Meniu fig.1), grupaţi-le (opţiunea Frame fig.2) şi specificaţi ordinea în care doriţi să prezentaţi elementele (storyline-ul) din zona de lucru (opţiunea Path). În cazul în care nu aveţi o structură a prezentării, adăugaţi în zona de lucru toate informaţiile de care dispuneţi, imaginile, clipurile video şi pdf-urile pe care doriţi să le includeţi şi ordonaţi-le. Programul vine în trei versiuni. Varianta gratuită este, de fapt, un trial de 30 de zile. Aceasta va da un demo substanţial, dar va face dependenţi de internet, vă limitează editarea din aplicatia offline Prezi şi, bineînţeles, prezentările vor fi ornamentate cu logo-ul Prezi. Celelalte variante aduc mai multe feature-uri, expuse în imagine. Sistemul de plăţi este anual.
Există şi versiuni mobile gratuite pentru Android, dar acestea nu permit decât vizualizarea prezentărilor nu şi editarea lor. Surprinzător de rapid, poţi să încarci planşa cu destul de multe, iar interfaţa nu işi pierde din viteză. Interfaţa on-line îţi salvează proiectul pe serverul Prezi. Frecvenţa salvărilor este mare, nu vei pierde nimic chiar dacă apar defecţiuni la reţeaua de internet .
O altă calitate a interfaţei on-line este posibilitatea de a invita pe cineva să-ţi vadă prezentarea sau, şi mai util, să lucreze cu tine să o construiască. Poţi colabora cu cineva în timp real; persoana invitată are acces complet la uneltele de editare (după ce se înregistrează pe site). Poţi să vezi unde se uită pe planşă acea persoană, lucru reprezentat de un omuleţ, plutitor, galben. Excelent. Fiind bazat pe Flash, Prezi se bucură de grafica vectorizată, adică permite zoom infinit pe text sau formele din program fără deteriorarea detaliilor. Acest lucru însă nu se va extinde la poze sau la filmuleţele pe care le adăugăm noi.
Selecţia de forme sau de imagini pentru fundalul planşei este oarecum limitată.
Aplicaţia suportă atât poze cât şi filmuleţe pe care le puteţi încarca de pe PC sau vor cere un URL, şi implicit, vor evidenţia dependenţa de o conexiune la internet. Folosirea noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării este principala competenţă cheie afirmată de către Comisia Europeană (Brussels,2002), iar TIC se regăseşte în toate domeniile de activitate, de aceea dezvoltarea competenţelor specifice TIC reprezintă o condiţie necesară pentru integrarea individului pe piaţa muncii şi în societate. Utilizarea tehnologiilor asistate de calculator contribuie la ridicarea nivelului de performanţă al elevilor şi le dezvoltă competenţe pentru secolul XXI. Avantajele utilizării internetului în activităţile de învăţare se reflectă în posibilităţile de documentare, în instruirea diferenţiată a elevilor, în exersarea capacităţilor de selecţie, procesare şi prelucrare a informaţiei, în manifestarea creativităţii, oferă un mediu de comunicare sincron şi asincron, parcurgerea cursurilor on-line, mediu de contact cu lumea reală. Argument
Demersul cercetării
Descrierea aplicaţiei
Concluzii
Bibliografie Fig.7 Caracteristicile textului, culoarea fundalului prezentării este necesar uneori să fie modificate pentru a răspunde necesităţilor de moment.
Pentru aceasta pot fi folosite şabloanele puse la dispoziţie de aplicaţie în meniul Bubble, în Culori şi fonturi (Colors & Fonts). Fig.6 Când se crează o prezentare nouă, se poate alege dintre 5 şabloane reutilizabile sau se poate porni cu o prezentare nouă, o pânză goală. Când alegi un şablon, există posibilitatea să editezi tot ce vezi pe pânză la fel ca în cazul în care ţi-ai crea propria prezentare Prezi de la început. Fig.5. Shapes Desenarea formelor geometrice se realizează din meniul principal Bubble şi apoi din Insert se va deschide un submeniu: Shapes care ne va da posibilitatea să inserăm în prezi diferite forme geometrice: săgeată, linie,  dreptunghi, cerc, triunghi, linie curbă sau marker pentru evidenţierea textului. Modificarea elementelor (text, imagini, video, frame, pdf) se face prin Transformation Zebra : centru – mutare, inner ring – mărire/micşorare, outer ring – rotire. Fig.3. Transformation Zebra
Fig.1 Bubble Menu Prezi este o aplicaţie realizată de designeri maghiari care a intrat pe piaţă în anul 2009 . Prezi reprezintă o alternativă la eternul PowerPoint şi se diferenţiază de acesta prin faptul că are o abordare non-liniară în crearea unei prezentări.
Dacă o prezentare PowerPoint este o succesiune de slide-uri, legate între ele cu animaţii, în schimb, Prezi se prezintă ca o planşă,”pânză”, teoretic infinită, unde iţi poţi împrăştia ideile pe care vrei să le prezinţi. Apoi, vei programa ecranul să treacă de la o idee la alta, prin translaţie, rotaţie şi zoom, precum aplicaţia Google Earth. Poţi avea imagini în interiorul altor imagini, sau cuvinte mici ascunse în alte cuvinte. Realizată bine, o prezentare Prezi arată spectaculos.
Prezi este ca un cinematograf 3D . Fagul afectat de creep are o usoara înclinare comparativ cu ceilalti arbori Fenomenul de creep "Creep"-ul este un fenomen foarte frecvent pe toate povârnişurile, care afectează îndeosebi orizonturile superioare ale solului, cu urmări de mica însemnatate şi care constă în deplasarea particulelor de sol fără a duce la stricarea orizonturilor profilului, astfel încât solul îsi păstrează înfăţişarea. Fenomenul de creep Ravena in perioada secetoasa Rigole Ploile torenţiale determină eroziunea pe versanţi dezgoliţi şi pe corpul alunecării. Intensitatea eroziunii în suprafaţă este foarte ridicată, pe alocuri putând fi identificate elemente ale unui organism torenţial (rigolele şi ravena care concentrează scurgerea apei pe versant). Torenţialitatea Argila a devenit gonflabilă și fluidă în urma supraumectării Au condiţii foarte bune de formare în dealurile subcarpatice urmând alunecarilor de teren.
Torentul de noroi provine din alunecarea lineară în urma umectării materialului aflat în corpul alunecării (argila).
Fluidizarea materialului se produce în urma precipitaţiilor, dar și datorită intersectării pânzei freatice de către ruptura din pantă.
Această curgere de noroi se întide pe circa 200 metrii, intensificarea torentului noroios producându-se mai ales vara în urma ploilor torenţiale. Curgerile de noroi
Full transcript