Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

FERRERO Marketing

No description
by

Erjona Milaqi

on 6 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of FERRERO Marketing

Kuriozitete Historia e një familje... Segmentimi i tregut Produkti miks Konkurentët: Harta e pozicionimit të produktit Giovanni Ferrero Pietro Ferrero Michele Ferrero 1946 Themelimi i Ferrero. 1950 Michele Ferrero bashkohet me kompaninë. 1956 Inagurohet fabrika në Gjermani. 1964 Lançohet Nutella 1968 Krijohet divizioni Kinder: posaçërisht për fëmijët. 1980 Lançohen 6 produkte të reja, përfshirë Ferrero Rocher. 1982 Markat Ferrero dhe Kinder shijohen në të 5-ta kontinentet 1996 Ferrero ndërton fabrikën në Poloni. 1997 Pietro dhe Giovanni Ferrero, djemtë e Micheles, ngrihen në nivelin e lartë të manaxhimit të grupit. 2009 Ferrero fiton çmimin prestigjoz ndërkombetar "Reputation Award". Gjatë mëngjesit në G8, serviret një fetë buke me Nutella. 2010 Grupi zotëron 18 plantacione prodhuese, ndër të cilat 4 në Itali. Në Qershor prezantohet raporti i parë Ferrero CSR. 2011 Në Prill, Pietro Ferrero vdiq tragjikisht në Afrikën e Jugut teksa angazhohej në një mision humanitar atje. 2013 Kompani lider në industrinë e cokollatave. Ferrero Rocher që prodhohen për 2 ditë, mjaftojnë për të mbuluar gjithë piramidën Cheope. Nëse i vendos të gjitha Pocket Coffee që prodhohen në 5 muaj në një vije, do të ishte aq e gjatë sa Muri i Madh Kinez. Cokollatat Kinder që prodhohen në 1.4 muaj peshojnë sa Kulla Eiffel. Qumështi i përdorur nga Ferrero në një vit mund të mbushë Ujëvarën e Niagaras për 9 minuta. Nëse i vendos të gjitha kavanozët e Nutella-s që prodhohen në 1 vit në një rresht, do të ishte 1.7 herë sa sipërfaqja e tokës. Nëse i vendos të gjitha Tic Tac-et e prodhuar gjatë vitit në një rresht, do ishte 1.6 herë sa distanca e hënës me tokën. Lajthitë e përdorura në 1 vit e 5 muaj nga Ferrero mund të mbushin një shportë sa "Verona Arena". Vezët Kinder Surprise të prodhuara në 1 muaj, mund të mbushin gjithë sheshin "Tienanmen" Paketime te ndryshme sipas preferencave. Ferrero Rocher "Cilësi e lartë, precizion deri në detaj, produkte të freskëta, përzgjedhje e kujdesshme e materialeve më të mira të rralla, respekt dhe konsideratë për konsumatorët tanë" Misioni -Demografik -Gjeografik -Sipas sjelljes -Psiko-grafik Fëmijët Të rriturit Prindërit Vizioni Kujdesi për higjenën, mjedisin, çështjet sociale të komunitetit lokal ku kompania është e dislokuar si dhe burimet e saj njerëzore. Çfarë është Ferrero Rocher ? 73 kalori të mbështjella brenda një letre ngjyrë ari. Reklamimi Ferrero Rocher është quajtur si "ushqim i perëndive". Reklamim i orientuar drejt klasit të lartë. A e dinit se... Rreth 373 milion Ferrero Rocher shiten në vit, domethënë, me shumë se sa 10 copë/sekond! Lajthitë që gjenden në zemër të cdo Ferrero Rocher zgjidhen posaçërisht për madhësinë e saj, për të siguruar shijen perfekte. Produkti Çmimi Vendi Marka Paketimi -Çmimet e ulëta: fëmijët dhe të rinjtë -Çmimet mesatare: konsumatorët e rritur Britania e madhe -Mon Chéri, një çokollatë me përmbajtje likeri, nuk pati sukses në tregun Britanik sepse anglezët, ndryshe nga pjesa tjetër e europianëve, i kafshojnë me pjesë të vogla çokollatat, në vend që t’i përtypin menjëherë. Kinë Ferrero Rocher i duhet të përballet me shumë imitime në Kinë dhe duhet të përpiqet vazhdimisht që të adaptohet me paketime të reja që të tërheqë konsumatorin kinez. Azi Mon Chéri përmban alkol, ndaj nuk mundet të shitet në vendet myslimane siç janë Emiratet e Bashkuara Arabe apo Malajzia. Sh.B.A. Ferrero nuk mundet ta reklamojë produktin Kinder Surprise në Shtetet e Bashkuara për shkak të një ligji (1938) që ndalon futjen e objekteve të pangrënshme brenda ëmbëlsirave. Europe Nutella-s i duhet që të përballet me sfidat e “konsumit ekologjik” dhe me shumë kritika në Europë për shkak të përbërjes me vaj palme. Varieteti Cilësia Kompania i merr që në burim të gjitha materialet e rralla për të ruajtur cilësinë e lartë, madje dhe i prodhon vetë makineritë që përdor. Madhësia Promocioni Perceptim i lartë i Cilësisë Perceptim i ulët i Cilësisë Shërbim i ulët
pak i personalizuar Shërbim shumë i personalizuar W S O T -Ofron produkte cilësore dhe luksoze.
-Markë e njohur në mbarë botën.
-Zotëron një pjesë shumë të madhe të tregut.
-Shumë lloje paketimesh dhe përmasash.
-Produkte ideale për dhurata.
-Reputacioni i mirë.
-Treg i shtrirë në mbarë globin. -Çmimet e kushtueshme për disa nga produktet.
-Reklamim në sasi të ulët i fokusuar në produktet më të suksesshme.
-Perceptimi në masë që çokollatat janë të dëmshme për shëndetin.
-Nuk janë të disponueshme lehtësisht për të gjithë.
-Limitet e globalizimit. -Prezantimi i shijeve të reja.
-Përdorimi në rritje i internetit.
-Rritja në kërkesë.
-Zgjerimi në tregjet me zhvillim.
-Tregu potencial i akulloreve. -Imitimi i disa prej produkteve në disa vende.
-Ciklet e këqija të ekonomisë.
-Konkurentët e shumtë.
-Ndërgjegjësimi në rritje për obezitetin. Marketingu i përgjegjesisë sociale - Principet sociale
- Portreti i fëmijëve
- Promovimi i një jete aktive Vlerat e Kompanisë - Besnikëria

- Integriteti / Ndershmëria

- Kërkimi & Inovacioni Puno, Krijo, Dhuro FUND! Punuan: Miri Lori Erjona Jola Flonja Klara
Full transcript