Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Të dimë ndikimin e medias dhe teknologjisë në sport

No description
by

Loren Kazia

on 6 June 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Të dimë ndikimin e medias dhe teknologjisë në sport

Si i ndryshon media disa lloje sportesh ku ajo ka ndikimin e saj:
Ndryshon rregullat e lojës


Ndryshon mënyrën e paraqitjes së atij lloj sporti


Ndryshon kohën kur transmetohet


Sponsorta
Efektet pozitive të medias
+ Më shumë pjesëmarrës në atë sport që mbështet media

+ Rritje të fitimeve për skuadrat

+ U lejon lojtarëve që të bëhen profesionistë dhe të rrisin standardet e tyre

+ Klubet kanë pajisje/mjete/lojtarë më të mirë

+ Lojtarë të mirë merren si model për sjellje të mirë

+ Mbledhin grupe multi-etnike siç ishte Kampionati Botëror në 1998 dhe 2006
Si ndikon
media dhe
teknologjia
në sportin
modern

Kush janë ata??
Tipet e medias
Efektet negative të medias
+ Ka më pak pjesëmarrës pas njerëzit bëhen më dembelë duke parë vetëm TV

+ Pjesa më e madhe e parave shkon tek lojtarët/skuadrat dhe shumë pak në organizatat e ndryshme

+ Vetëm disa sporte marrin mbështetjen e duhur për tu bërë profesionistë

+ Skuadrat e suksesshme/të pasura bëhen më të fuqishme ndërsa skuadrat e dobëta nuk marrin të nëjtën mbështetje

+ Lojtarë me sjellje negative bëhen modele me sjllje të keqe


Kush janë ata?
Dhe a do të gjeni ndonjë artikull rreth një lojtari të famshëm por që nuk i përket futbollit?!?!
Lexoni gazetat dhe numëroni sa artikuj janë që flasin vetëm për futbollin pa i kushtuar vëmendje ndonjë sporti tjetër?!?!
Teknologjia
'Kërkesa për përmirësimin e performancës dhe rezultate emocionuese'
Paisjet
/veshjet
Ndihmon gjyqtarët
E bën
përvojën
e të parit më
emocionuese
Veshjet dhe pajisjet
Aplikimi i dijeve në bio mekanikë ka çuar në ndyshimin e këtyre mjeteve si dhe të tjerave. . . . .
Ndihmon gjyqtarët që të marrin vendimin e duhur
Përvoja e të parit një ndeshje
Si ndikon media dhe teknologjia në sport
Media
Ndikon në rregullore
Prezantimi me sportin
Reklama
Rritje në
pjesëmarrje
Teknologjia
Veshjet
Pajisjet
Përvoja e të parit një ndeshje
Lojrat kompjuterike
A është mashtrim përdorimi i teknologjisë në sport?
Objektivat e temës:
1.Çdp nxënës të aktivizohet se si bëhet një projekt.
2.Të menaxhojë një projekt.
3.Të argumentojë punën në grup(individuale).
4.Të menaxhojë buxhetin e punës me projektin.
5.Të studiojë dhe të marrë fakte konkrete në lidhje me temën.
6.Të propangandojë dhe të pregatisë fletëpalosje.
7.Të referohet tema para një grupi aktivistësh dhe nxënësish të dalluar.
8.Konkluzionet e temës.
Tema: Sporti dhe mediat
Lënda: Edukim fizik dhe sporte
Punoi: Loren Kazia
Pranoi: Sami Hasa
Konkluzionet
Si përfundim, media ka një ndikim mjaft të madh në sport. Shpesh herë ajo ka një rol mjaft pozitiv duke pasur një sërë avantazhesh për klubet dhe lojtarët.
Por ka edhe sumë raste kur ajo ka një ndikim negativ. Një shembull është që shumë skuadra jo të suksesshme nuk marrin vëmendjen e duhur nga media, kur tek skuadrat e mëdha dhe me influencë ndodh krejt e kundërta.
Sidoqoftë, media është një mjet mjaft i fuqishëm dhe jo më kot konsiderohet si pushteti i 4-t. Për mendimin tim ajo na ndihmon edhe ne shikuesit ta kuptojmë dhe ta shijojmë atë lloj sporti që na përcjell media.
Full transcript