Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Valet elektromagnetike

No description
by

pjeter gjoka

on 3 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Valet elektromagnetike

Lenda: Fizike
Projekt
Valet elektromagnetike
Per shkak te rritjes se perdorimit te telefonise
celulare, njerezit me shume se kurre jane te ekspozuar ne rrezatimin elektromagnetik. Edhe pse ka shume diskutime, te gjithe jane te vetedijshem se ka majft fakte shkencore qe tregojne se celularet dhe pajisjet wireless shkaktojne rrezik potencial per shendetin e njeriut, sidomos tek femijet dhe grate shtatzena.
Organizata Boterore e Shendetesise e ka klasifikuar rrezatimin e valeve elektromagnetike si faktorin e dyte te shkaktareve te kancerit te njeriut. Keto vale ndikojne deri ne strukturen e ADN-se tek njeriu.
Rreziku per shfaqjen e kancerit rritet me:
34 % nese jeni perdorues i rregullt i telefonit per mbi pese vjet
58 % nese keni me shume se 5 500 telefonata gjate gjithe jetes tuaj
49 % nese keni folur me shume se 266 ore gjate gjithe jetes tuaj
Rrezatimi i celulareve e demton trupin e njeriut pavaresisht se ne cilen pjese te rupit mbahen. Mbajtja e aparateve celulare ne zonen e mesit shkakton demtime te kockes se legenit edhe humbjen e kalciumit ne kocke. Eshte e rendesishme te theksohet se per sa kohe qe celulari eshte i ndezuar, flisni apo jo me te, ai leshon rrezatim. Duhet bere kujdes qe aparatet te mos mbahen ne xhepat e kemishave afer zemres, prane veshkave apo palces kurrizore.
Bisedoni shkurt ne celulare
Perdorni me shume SMS se biseda telefonike
Zevendesoni pajisjet pa tel me ato me tel si psh kufjet
Fikni pajisjet celulare gjate nates, gjate shtatzanise ose ne dhomat e femijve te vegjel.
Mbroni veten dhe familjen
QELLIMET:
Te aftesohemi per realizimin e kerkimit, perpunimit dhe argumentimit te materialeve ku paraqiten dhe shpjegohen zbatime praktike te elektricitetit, magnetizmit, valeve e teknike dhe jeten e perditshme.
OBJEKTIVAT
Te sjellim shembuj praktike te zbatimit te elektricitetit, magnetizmit dhe valeve ne teknike dhe jeten e perditshme
Shepjegimi i shembujve nepermjet trajtimit teoik, figurave dhe videove
Argumentimi i ndikimit te madhesive fizike te njera-tjetra gjate dukurise.
Tema: Shfrytezimi i elektricitetit, magnetizmit dhe valeve ne teknike dhe jeten e perditshme.

Nentema: Shfrytezimi i valeve elektromagnetike ne TIK.
Lindja e fushave te ndryshueshme elektrike dhe magnetike dhe perhapja e tyre perbejne valen elektromagnetike. Perdorimi i ketyre valeve ne jeten e perditshme lidhet pandarshmerisht me teknologjine e informacionit dhe komunikimit. Ne mbajme cdo dite ne duart tona pajisje qe ne baze te funksionimit te tyre kane valet elektromagnetike.
Si gjithmone mbrojtja me e mire eshte mosperdorimi.
Punuan:

Enrik Shehu
Johana Marku
Romino Aliaj
Stela Mucaj
Xhulia Ponari
Faleminderit per vemendjen
Full transcript