Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ERITREA KULTUR

No description
by

ariam samuel03

on 15 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ERITREA KULTUR

Hälsandet är en viktig del i eritreanska kultur.Eritreaner är mycket vänliga och konfliktundvikande människor. I formella situationer skakar man händer med ett stort leende. Nära släktingar och vänner hälsar varandra genom att kyssa flera gånger på både kinderna. Männen hälsar med varandra genom att gå med sina axlar tre gånger eller flera. Att visa respekt för en äldre person, bugar man ner huvudet och handskakar med både händerna.
Mat
Eritreansk traditionell grytor är populär gjorda av en vanlig kryddblandning. Vegetariska maträtter är mycket vanligt i det eritreanska köket. Den serveras på en stor platt surdegs bröd som ser ut som pannkaka som kallas Injera.

Alkohol
De mest populära tradionella alkoholhaltiga drycker är suwa och mes. Suwa är en kombination av vatten och bröd och mes är en typ av alkoholhaltig mjöd gjord av jäst honung.
Dans
Vi har nio etniska grupper som var och en har sina egna musikstilar och medföljande danser.
Jämställdhet
Eritrean kvinnor situation är förhållandevis bättre. Det pågår kampen för jämlikhet för att få flickor gå till skolan. Det är inte lika självklart med jämställdhet i hemmen eller inte i byar ute på landet.
Familjstruktur
Familj är mycket viktig för eritreaner. Den genomsnittiga familjen i Eritrea har sex barn. I den tradionella eritreanska kulturen har män mer makt än kvinnor. En förälder eller samhället har skyldighet att desplinera eller korrigera ungas beteende. Familjen har ett stort ansvar för att desplinera, ge råd och ta hand om barnet. Ungdomar bor hemma hos föräldrarna tills de giftar sig. Föräldrarna anser att det är dyrt att betala hyran och köpa ny utrustning och ny möbler därför de låter att bo hemma hos dem. I städer väljer man sin egen partner och får en godkännade och en välsignelse från seniorer. De äldre har en speciell plats i samhället där de behandlas med stor respekt och ofta vi frågar om råd.
Den eritreanska kulturen består av olika ethniska grupper. De är ganska likartade.
ERITREA KULTUR

Nationalkaratär

Klädsel
Den tradionella klädseln för kvinnor är en klänning av vit bomull med färgglada trim och den tradionella klädseln för män är en vit och är vanligt på landsbygden. I städer bärs det sällan för högtidliga tillfällen.
Kuturella normer
I den eritreanska kulturen finns det få kulturella normer kring gästfrihet. Till exampel en senior besökare erbjuder vi mat och kaffe. Det visar en stor respekt för besökaren. Det är mycket vanligt att få många erbjudande till besökaren. Vi insisterar att du äter eller dricker många gånger. I vissa fall väntar personer tills de får två eller tre gånger erbjudandet eftersom det anser oartigt att acceptera den första erbjudandet tid. Vi måste accepetera oväntade besökare och erbjuder den bästa gästfriheten med ett glatt ansikte.
Döden
Döden av nära anhörig är det mest fruktade och smärtsam händelse av livet i den eritreanska samhället. Grav cermonin kan ta tre till tio dagar. Folk sörjer 40 dagar och gör olika ritualer. Den sörjande ritualen bär svarta kläder och sitta på golvet. Besökare kan komma och gå under denna period. Besökare kan uttrycka sina kondolenser till familjen. Vid en viss tidpunkt är det upprättad i minne av den avlidne individen och träffas familjmedlemmar och vänner för att äta och dricka. Detta är mycket vanligt i den eritreaniska kulturen.
Ekonomiska situationer
Barnen tar ansvar för de äldre familj medlemmar för att stödja dem ekonomiskt.
Stad och landbygden
Livesvillkor är inte samma mellan stor städer och landsbygden. De som bor på landsbygden är bönder. De som bor i stor städer arbetar inom industri eller myndigheter och de som bor i de torra områderna flyttar ofta från plats till plats. Nomadfolk är svårare att nå med hälsovård och utbildning.
Kaffe cermonin
I Eritrea är det färskt kaffe man röstar och när gästerna har doftat på bönarna mals de sedan kokas kaffet i keramikkärl över en häll glödande kol. Kaffegästerna har gått om tid att umgås, kaffet dricks i tre omgångar.
En eritreansk kaffecermoni är något oerhört kulturelt förankrat.
Hårstilar

Den eritreanska folket har
annorlunda kultur som skiljer de från andra kulturer. Man brukar fläta när det är högtider eller bröllop. Hårstilen kallas Albaso.
Full transcript