Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Amarga reflexió

No description
by

Guillem Sunyer

on 20 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Amarga reflexió

El Cafè de la Granota Amarga reflexió sobre una manat de cebes El títol d’aquest capítol es el següent, ja que el protagonista o el personatge anomenat Manuel de Lloca, ha robat cebes i altres coses que ha robat pel poble, cosa que li ha fet tenir molts problemes i rebre moltes pallisses. Durant la seva narració que explica al seu amic els problemes que te, no para de maleir les cebes i la seva mala sort de tenir l’impulsa de robar-les. En aquest capítol, l’escriptor fa veure que son fragments escrits per un cronista, en el text l’Horaci, i que el narrador torna a explicar la historia, que va del següent:
L’Horaci Campells, el sereno de la vila, des d’un portal, veu una figura que apareixia de la casa del costat de la ferreteria. Aquesta figura era Manuel de Lloca, que després d’esperar a que tot fos en silenci, desapareix per un carreró. Un instant després, tres figures amagades en un racó de la plaça, es posen en marxa pel mateix carreró que havia desaparegut Manuel.
El següent que passa en el text des de que l’Horaci torna a trobar a Manuel dos hores després, no esta narrat, i es suposa que durant aquest espai de temps l’Horaci era en una “alcova femenina molt hospitalària”, cosa que va provocar un buit en les seves notes.
El narrador de la historia es omniscient, ja que només es limita a explicar el que passa, sense donar la seva opinió sobre els fets ni formar part del relat.
L'espai es situa a Mequinença, primer a la plaça de l'Esglesia i es va movent per diferents llocs on narra a Manuel de Lloca. Després el troba sota els portxos de l'Arrupit, prop del Café de la Granota. Quant van caminant passen per l'apotecaria, l'escalinata de l'església i el pega davant la ferreteria del Bonifaç Torres
Succeeix el quinze de novembre de mil nou-cents cinquanta-vuit a la una i mija i acaba a les quatre del matí el mateix dia. També cal dir que viatja en el temps nombroses vegades cap al passat. Jesús Moncada fer creure que les histories son relats d’un cronista, per a donar realisme i credibilitat a les histories, utilitzant un llenguatge propis del català occidental amb algunes paraules antigues i clarament procedents dels pobles de l’Ebre. Aquest llibre està format per 14 capítols amb una historia diferent a cada un.
No obstant, el Café de la Granota és un lloc de reunió dels venis de la vila, que apareix en tots els capitols. Resum Narrador Personatges -Manuel de Lloca: lladre al que sempre estan estabornint i el qual ningú hi confia. Només busca el seu interès en totes les coses que fa mitjançant enganys.
CRONISTA. Autor d'una crònica o narració de fets històrics per orde cronològic. ATAÜLLAR. Afinar, veure una cosa que és lluny o que no és fàcil de descubrir SOMORTAMENT. D'una manera somorta; apagadament.
CELÍSTIA. Claror dels estels. CONCILIÀBUL. Reunió de gent que tracta de fer alguna cosa il•lícita o secreta. RECTORIA. Casa on viu i despatxa el rector d'una església o parròquia. DISPLICENT. Mancat de plaer; que no troba gust en el que fa, en el que li donen, en el que ocorre,
-L’Horaci Campells: sereno de la vila que acompanya en Manuel, amb paciència però s’enfada amb facilitat.
-Josep de Pons: un dels dos parroquians que surt del cafè.
-Joan de Sarroca: un dels dos parroquians que surt del cafè. Quan el trobà davall dels porxos, estava magolat, nafrat i mig estabornit. De camí a casa, en Manel, adolorit, maleïa les cebes i la mala nit que havia passat. Els guàrdies l’havien interrogat sobre nombrosos fets del poble i cada vegada que no volia contestar, li pegaven una bufetada o un cop de puny.

La seva mala fama va començar quan va robar unes cebes i el propietari va anar a denunciar-lo, i després va tindre que confessar totes les coses que havia robat, no obstant, això de robar ja li havia ensenyat el seu pare, al qual havia ajudat en molts robatoris. També li havien dit que l’estovarien si no els i diu els noms dels qui preparen la vaga a la mina Segre. Aprofitant, de manera dissimulada, li pregunta a l’Horaci si ell li podia dir els noms de qui eren, ja que li interessa estar be amb ell per a que ningú sapigués que es gita amb una determinada senyora a la caserna. Això va provocar que l’Horaci li apliques totxades amb el mànec de la seva llança de reglament sobre les costelles de Manuel de Llorca. Espai i temps Característiques de Moncada Fet per: Guillem Sunyer Caldú
Full transcript