Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

biznis

sopstven biznis
by

limbe minova

on 26 April 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of biznis

При започнување на нов бизнис влијаат
мотивација за бизнис;
средината во која се развива бизнисот;
искуството и знаењето за бизнисот и
карактерот на личноста која отпочнува бизнис. Причини за донесување на одлука за нов бизнис:
желба за независност;
остварување непосредни контакти;
флексибилност и
лично задоволство. Причини за донесената одлука за семеен бизнис, или поточно сопствен бизнис
Фамијарна традиција во угостителството
Долго годишно искуство во адвокатските застапувања
Самовработување на членови од
семејството ПЕ-ЛИ Трговското друштво го основаат еден оснивач
кој го вложува целиот оснивачки капитал, или
повеќе од еден оснивач кои би имале различен
соодност на оснивачкиот влог. Регистрацијата на фирмата се се врши во централниот регистар на Р.М, каде што се поднесуваат
Оснивачки акт
доказ за обезбеден оснивачки влог
одлука за лице овластено за застапување на фирмата
одлука за отварање на жиро сметка во деловна банка
одлука за потписник на жиро сметка
внесување на единствен даночен број
ЗАПОЧНУВАЊЕ НА СОПСТВЕН БИЗНИС Атрактивна локација Добар имиџ и одлично
кафе
Full transcript