Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Zygmunt Bauman

La Càtedra Ferrater Mora organitza el seminari "Challenges of the Liquid-Modern Age" (del 10 al 14/06/13) que impartirà Zygmunt Bauman. La Biblioteca de Barri Vell de la UdG ha volgut col·laborar-hi amb una exposició en diferents formats.

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Zygmunt Bauman

El món líquid és incert, insegur i vulnerable. Tot esdevé líquid, els nostres anhels i els nostres actes, així com la teoria mateixa en què es presenta el líquid.
Zygmunt Bauman
Bauman convida a veure la realitat social en termes no excloents, a considerar que l'àgora és "tant una zona de constant tensió i tiroteig com una zona de diàleg, cooperació i concessió"
Sociòleg. Pare del concepte de "modernitat líquida".
Des de 1971, viu a Anglaterra, on és catedràtic emèrit de Sociologia a la Universitat de Leeds. També és professor emèrit de Sociologia de la Universitat de Varsòvia (Polònia).
Amb una llarga experiència en la docència i la investigació i importants contribucions acadèmiques, en els darrers anys és quan ha publicat el gruix de la seva obra sobre el món en què vivim i sobre nosaltres mateixos.
Degut a una ferotge campanya antisemita, es va tornar a exiliar, una vegada més, el 1968 a Israel. Va impartir classes a la Universitat de Tel Aviv i també als Estats Units i Canadà.
Després d'estar amb l'exèrcit polonès en el front rus va tornar a Polònia, a on va ser professor a la Universitat de Varsòvia una llarga temporada.
Va néixer a Poznan, Polònia, el 1925, d'on va haver de fugir a la Unió Soviètica, amb la seva família, degut al terror nazi de 1939.
La nostra manera d'estar en el món, en aquesta segona modernitat a cavall del canvi de segle és , segons Bauman, líquida.
Bauman, Zygmunt, Daniel Gamper, and Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Múltiples Culturas, Una Sola Humanidad ;"Si Perdemos La Esperanza Será El Fin, Pero Dios Nos Libre De Perder La Esperanza" (Entrevista De Daniel Gamper Sachse). Madrid: Katz, 2008. Print.
Textos:
Aquest vídeo de Zygmunt Bauman de Biblioteca Barri Vell UdG està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons
Barcelona, EFE. "Bauman: Hemos vivido en un mundo irreal, de crecimiento ilimitado." La Vanguardia. 11/03/2013. 04/06/2013 http://www.lavanguardia.com/cultura/20130311/54369172379/bauman-un-mundo-irreal-crecimiento-ilimitado.html
"Times of Thunder" by Nastyl Crooks http://www.jamendo.com/en/track/98545/times-of-thunder
Dreamstime http://www.dreamstime.com
Música:
Imatges:
Foto de Z. Bauman:
Full transcript