Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

CONVIURE AMB LA DIABETIS: Una agredolça companya

Prezi del Treball de Recerca 2012-2013 d'Adrià Bermudo i Laura Riera
by

Laura Riera

on 13 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of CONVIURE AMB LA DIABETIS: Una agredolça companya

Fisiologia Una agredolça companya CONVIURE AMB LA DIABETIS: Metabolisme Adrià Bermudo Gallaguet i Laura Riera Ferrón Hipòtesi: En els darrers anys, el nombre de diagnòstics de diabetis ha augmentat.
Paral·lelament, la ciència ha anat obrint nous camins en l'estudi de la diabetis mentre la major part de la societat continua tenint una imatge desajustada del que és la diabetis i el que suposa. Psicologia Diabetis tipus II Diabetis tipus I Què és la diabetis? Malaltia crònica caracteritzada per l'existència de nivells elevats de glucosa en sang. Els dos principals tipus són: Símptomes Ciència Tecnologia Conclusions Evolució Trobem dos tipus de complicacions AG AGUDES CRÒNIQUES Ciència, tecnologia i societat Significats que es poden donar a la diabetis Avenços Diabetis tipus I - Trasplantament de pàncrees
- Trasplantament d'Illots
- Cèl·lules mare
- Teràpia gènica Diabetis tipus II - Baipàs gàstric Gràfics PERSONES NO DIABÈTIQUES PERSONES DIABÈTIQUES Hem corroborat la nostra hipòtesi inicial: Bona educació diabetològica Associacions de diabètics Crisi econòmica Moltes gràcies per la vostra atenció En els darrers anys, el nombre de diagnòstics de diabetis ha augmentat.
Paral·lelament, la ciència ha anat obrint nous camins en l'estudi de la diabetis mentre la major part de la societat continua tenint una imatge desajustada del que és la diabetis i el que suposa. <<No només és un canvi en la vida del diabètic sinó que és fer un canvi de mentalitat familiar>> L.R. <<La diabetes se trata de una de las enfermedades más devastadoras que, con los años, va afectando a todo el organismo>> A.F. <<No tenia professores que es volguessin fer responsables de mi en les sortides o en les colònies>> J. <<No et penses mai que et pugui passar una cosa així a tu, sempre ho veus lluny>> R.M. <<Quan vaig començar a veure que les infermeres m'ensenyaven a punxar-me, li vaig demanar a ma mare el perquè i em va dir que m'hauria de punxar per tota la vida>> A. <<Amb la diabetis encara hi ha masses preguntes sense resposta; queda molt per fer i descobrir>> J.T. <<Realment, és una malaltia que no tinc paraules que no siguin malsonants per descriure-la>> L.L. <<Hi ha estudis que fan unes previsions de com augmentarà el nombre de diabètics al món que són esgarrifoses>> C.V. <<Com que degut a les retallades econòmiques ja no em donen tires reactives, em mesuro el sucre amb poca freqüència>> J.T. <<L'ADC es va formar per pares de nens diabètics que veien que no tenien gaire informació sobre la malaltia>> I. <<Hi ha molts conceptes erronis sobre la diabetis en la societat que la gent escolta de les persones del seu entorn i s'ho creu>> I. <<La diabetes es una enfermedad muy triste que padecen millones de personas en todo el mundo>> A.F. <<Quan dic que sóc minusvàlida la gent se'm queda mirant estranyada, però és veritat>> L.L.
- S'han obert moltíssimes portes en l'estudi d'aquesta malaltia. - La diabetis té una gran prevalença en la societat. - La societat té un coneixement poc profund de les implicacions que suposa tenir-ne.
Full transcript