Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

FORMATS D'ARXIUS D'AUDIO

No description
by

Andreas Ariza Juncal

on 2 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of FORMATS D'ARXIUS D'AUDIO

FORMATS D'ARXIU D'AUDIO
Què són?

Un format d'un arxiu és una forma particular de codificar informació per a ser emmagatzemada. Amb aquestes extensions l'ordinador podrà obrir l'arxiu amb el programa correcte, ja que cada programa té la seva pròpia extensió. En altres paraules, el format o extensió, seria com la identificació de l'arxiu en l'entorn del sistema operatiu.

Nosaltres treballarem els formats d'arxiu de so
FORMATS D'ARXIU DE SO
Aquest format d'arxiu és un contenidor multimèdia que desa una grabació d'audio, ja pot ser música, veus, etc. El que fa que un arxiu sigui diferent a la resta són les seves propietats ( com s'emmagatzemen les dades, les seves capacitats de reproducció...).
La diferència està en que la qualitat de la música digitalitzada depèn del seu format i la compresió que ha sigut exercida sobre l'arxiu.

Existeixen diferents tipus de formats segons la seva compresió:
WAV
És un format de so digital normalment sense compressió de dades desenvolupat. Creat per Microsfot i IBM s'utilitza per emmagatzemar sons a l'ordinador, admet arxius mono i estéreo a diverses resolucions i velocitats de mostra, la seva extensió és .wav.
MPEG-1 o MP3
Códec d'audio
Ogg
Advanced Audio Coding (AAC)
AIFF
Mp3 va ser el primer format de compressió de so popularitzat gràcies a Internet, ja que va fer possible l'intercanvi de fitxers musicals. El gran èxit d'empreses com Napster i AudioGalaxy són resultat de la facilitat amb que es comparteixen aquests tipus de fitxers.
Un Códec d'audio és un tipus de códec específicament dissenyat per la compressió i descompressió de senyals de so audible per al ésser humà. Per exemple, música o conversacions.
Ogg és un format d'arxiu contenidor multimèdia i natiu per als còdecs multimèdia.
El format és lliure de patents i obert de la mateixa manera que tota la tecnologia de Xiph.org, dissenyat per donar un alt grau d'eficiència en el "streaming" i la compressió d'arxius.
És un format d'audio digital comprimit amb pèrdua. Va ser dissenyat amb l'objectiu de substituir a l'Mp3. Per un mateix número de d'impulsos per segon i un mateix tamany d'arxiu Mp3, el format AAC és més estable i té més qualitat, produïnt un so més cristalí.
Aquest format està molt extés en plataformes Apple. Es fundamenta en el format IFF d'Electronic Arts, que permet emmagatzemar l'informació en segments. EL format AIFC és una extensió que permet la compressió de les dades d'audio.
RIFF
És un format Windows per emmagatzemar segments d'informació multimèdia, la seva descripció, format, llista de reproducció, etc.
MID
Són fitxers amb música codificada segons el sistema MIDI. S'enregistren les dades d'interpretació i no la música en si.
WMA
Format d'àudio comprimit propi del Windows. El seu reproductor específic és el Reproductor de Windows Media. Les prestacions que té en quant a la relació qualitat/pes són similars a les dels fitxers RA/RM. Alguns reproductors portàtils d'MP3 reprodueixen també WMA.
By Andreas
Full transcript