Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Mikrotartalom szerkesztő rendszer

No description
by

János Horváth Cz.

on 24 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Mikrotartalom szerkesztő rendszer

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
0.
Céljaink


a tudásmenedzsment támogatása formális és informális úton
az információszerzés lehetőségeinek kiterjesztése
szakmai ismeretek tanulásának támogatása
elektronikus és mobilkommunikációs eszközök bevonása az információk gyors eléréséhez, felhasználásához
a digitális írástudás fejlesztése és tudatosítása a fogyasztói társadalom tagjai számára
R&D project utilization
02/13/2013
Rövidre szerkesztett tananyag tartalom menedzselése, mobil tanulás támogatására összpontosítva. Az okostelefonon futó natív alkalmazás segítségével a mobil készüléken keresztül történő gyors tanulás, illetve annak elsajátítási mértékének ellenőrzése valósítható meg. A médiaelemenként/tartalom elemenkénti személyes szöveges visszajelzés a tananyagot tanuló többi tanuló számára is hasznos (többletinformáció vagy tanulási nehézség jelzése).
Közösségi hálózat
tematikus csatornák
tartalom-előállító közösségek
m-tartalmak értékelése
A m-tartalmak folyamatos kiszórása (push)
Egységnyi felületre:
szöveg
kép
hivatkozás
mobil video
hangfelvétel
Az embereket érdeklő tartalom - saját maguk állítják elő
R&D project utilization
07/11/2012
Működés
A nagyvállalati környezetben jellemző az erős fluktuáció, a munkavállalók gyors cserélődése. Értelemszerűen megjelennek technikák, módszerek az új munkatársak felkészítésére, munkakörükbe való betanításukra, a vállalati kultúra minél gyorsabb befogadására. Az idő kulcstényező, hiszen a túl hosszú betanítási folyamatok a gazdaságossági mutatókat rontják, az elégtelen tudással munkába bocsátott munkatárs úgyszintén. Valahol optimális pontot kell találni.

A jelenleg tapasztalható trendek azt mutatják, hogy a rövidre szabott tartalmakat jobban kedvelik az emberek a hosszabbaknál. Az új munkavállaló a betaulása során a kisebb egységekre felbontott tartalmakat nagyobb eséllyel érti meg, vagy jegyzi meg. A tanulási folyamat apróbb lépéseinél pontosabban meghatározható, melyik tartalmi egységnél akad meg vagy lassul le a tanulás, ezért a tananyag hatékonyabban javítható.

A munkavállaló tudásának naprakészen tartásához szükséges frissítő anyagok a mobil eszközön keresztül eljuttathatóvá válik, így a hely és idő tényező kevésbé befolyásolja a tanulást.

A tanulás ellenőrzésére tesztkérdések valók, de önellenőrző kérdések feltevésével a munkavállaló saját magát is tesztelheti.
R&D project utilization
07/11/2012
Telekom lehetőségek
További Lehetőségek
Az m-learning támogató és menedzselő elektronikus keretrendszer kifejlesztése okostelefonok képernyőire adaptálva
Képességek:
Központosított tudáselem előállítás (szöveg, kép, video, egyéb)
Mobil felületen sorrendi elérés (képzések, tananyagok, modulok, médiaegységek)
Visszacsatolás (tesztek, médiaelemenkénti megjegyzések beírása - fórum, tartalomegységek hasznossági értékelése)
Push üzenetek küldése értesítéshez
Személyre szabott bejelentkezés
Statisztikák


MQWIKI
Alapfeladat:
A mobil tanulás környezetének megteremtése. Mobil eszköz (hely és időfüggetlenség) segítségével a rövidre szabott tartalom elérése, elsajátításának ellenőrzése önellenőrző kérdésekkel, tartalom elemenként tesztkérdésekkel (eredmények központi tárolása), tananyag elemenkénti hasznossági értékelés.
Lehetőségek
A tanuló visszajelzéseket küldhet a tananyaggal kapcsolatban. Egyrészt értékelheti a tartalmat, mennyire találta hasznosnak, vagy éppen érthetetlennek - ez a tananyag készítők munkáját segíti. Továbbá média elemenként lehetséges kommentár, megjegyzés hozzáfűzése, amelyet a tanuló közösség minden tagja olvashat, illetve reagálhat rá. Bár a munkavállalónak saját magát kell munkaképes tudással felvérteznie, a tanuló közösség tagjaként számíthat arra, hogy bizonyos magyarázatokat, ismereteket, összefüggéseket tőlük szerez meg. A fórumbejegyzéseket a központi kiértékelés során fel lehet használni a tananyag minőségének javításához.

Ügyfélszolgálat: a napi szintű munkaképes tudás megerősítése és ellenőrzése, hitelesítése; statisztika előállítása a tesztkérdések eredményei, illetve a fórumtevékenységek alapján. Elképzelhető olyan kiterjesztés, ahol a munkavállaló saját tudásbázist hozhat létre és oszt meg a tanulótársakkal.

Belső kommunikáció: tartalom-előállítás ideje, a tartalombefogadás ideje, közölni kívánt ismeret mennyisége és összefüggései (komplexitás). A KisOkos rendszer a gyors mobiltanuláshoz nyújt felületet, de alapvetően hasonló tudáskezelő rendszer, mint a Wikipédia. Egy Wikipédia jellegű tudáskezelő rendszernél a az egyes szócikkek külön életet élnek. Jó esetben hitelesített szerkesztők hiteles tartalmakkal változtatják az oldalt. Ez egy hosszú folyamat, ahol a tartalmi változás lehetősége mindenki számára elfogadott. A tartalmi minőségükben nem változó, rövidre szerkesztett tudáselemek kezelésére, azok munkaképes tudásként történő azonnali felhasználásukra a KisOkos rendszer alkalmas megvalósítás. Elképzelhető olyan tudásmenedzsmenti megoldás, ahol a KisOkos rendszerbe felvitt tartalmak egy Wikipédiában szócikk oldalként jelennek meg, így a két rendszer bizonyos mértékben átjárhatóvá válik.

SOHO például a hálózati beállítások (router beállítások oktatása és bemutatása, ügyfeleknek promóciós jelleggel, pl.: a helyes válaszokat beküldők között ajándék sorsolása)

Empiria - jövő
Becsléseket adása egyrészt a különböző internetes eszközök penetrációjára, várható elterjedésére (célcsoportonként).
Másrészt arra vonatkozóan, hogy egy belső vállalati továbbképzést kiknek (milyen célcsoportoknak) milyen méretben és milyen eszközhátérrel lehet megszervezni.
Köszönjük a figyelmet!
Full transcript