Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Politica de produs COMPANIA DANONE

No description
by

DANA MARIA DANA

on 23 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Politica de produs COMPANIA DANONE

Bibliografie
Gama de produse
Danone Romania are astazi in portofoliu peste 60 de referinte de produse. Cea mai mare pondere o reprezinta iaurturile: simple, cu fructe, traditionale sau probiotice. Alaturi de acestea, smantana, laptele proaspat, branzica de vaci cu fructe, diferitele deserturi asigura varietatea ofertei si adaptarea la nevoile si gusturile consumatorilor romani.Danone fabrica circa 95% din produsele comercializate in Romania in fabrica sa din Bucuresti. Celelalte produse sunt importate din Franta, Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria.In acelasi timp, exportam produse in Bulgaria, Republica Moldova, tarile din zona Adriaticii.

Istoric
În 1919 Issac Carasso(1874 – 19 Aprilie 1939 Thessaloniki, Grecia) este îngrijorat de numărul mare de bolnavi ce suferă de probleme de tranzit și începe să vândă iaurturile în farmacii sub marca de Danone. Dorința sa era să le vândă sub numele de ”Danon” numele de alint al tatălui său dar mai adaugă un ”e” și astfel se naște ”Danone”.
Politica de produs

1. http://www.wall-street.ro/articol/Companii/116698/danone-si-a-redus-obiectivele-de-vanzari-pe-2012.html#ixzz2zhUv34U7
2. http://www.danone.ro/
3. http://www.scribd.com/doc/145502844/Activitatea-de-Marketing-a-Firmei-Danone-1
4. http://www.scrigroup.com/afaceri/ISTORICUL-DANONE-produse75676.php
5. http://www.scritube.com/management/marketing/Elementele-constitutive-ale-po3120132216.php
6. http://www.scritube.com/management/marketing/Elementele-constitutive-ale-po3120132216.php
7. http://biblioteca.regielive.ro/referate/economie/politica-de-produs-danone-romania-236666.htmlFacultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune
ASE București

Dumitru Dana-Maria
Fășie Ilona Alexandra
Filip Cristina Nicoleta
Macovei Marina

Profesor coordonator,

Compania are în prezent peste 700 de angajați și un portofoliu ce depășește 60 de referințe de produs, principalele mărci regăsite pe piața din România fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Buna , Danette , Cremosso , Savia , Danone , Disney , Oikos
Amenințări
Criticile aduse la folosirea anumitor substanțe în producție
Recesiunea mondială
Exigențele crescânde de igienă din partea organismelor naționale abilitate

Oportunități
Încrederea consumatorilor fideli a companiei
Progresul tehnologic general
Programele guvernamentale educaționale(ex: program ”Cornul și laptele”)
Puncte slabe
Procesul de producție necesită condiții absolute sterile, ceea ce duce la costuri mai mari
Termen scurt de producere și livrare caracteristic produselor alimentare
Valabilitatea restrictivă a produselor
Puncte forte
Traditie puternică în domeniul lactatelor
Amplasarea sediului din România într-o locație favorabilă
Gamă variată de produse
Multitudinea de segmente de piață acoperite
Reputația pe piața din România

SWOT
Extern
Intern
O amenintare importanta o reprezinta concurenta tot mai acerba de pe piata romanesca ,care in ultimii ani a luat amploare si care ameninta cota de piata a firmei prin aparitia de noicompetitori.
Concurentii unei firme se pot inscrie in urmatoarele categorii:
-Rivalitatea existent pe piata intre producatorii mai vechi;
-Aparitia de noi firme concurentiale;
-Produse si servicii alternative.
Principalii concurenti Danone sunt: Albalact, Prodlacta, Covalact,Dorna, FrieslandCompaniaAlbalact care a iesit in evidenta pe piata prin produsele Fulga destinate in deosebi copiilor si Zuzu destinate adolescentilor si adultilor tineri. LaDorna poseda doua sub-branduri ce segmenteaza publicul-tinta pe criterii demografice: Laptic,destinat copiilor
si Lady Milk 6, destinat femeilor.
Friesland Romania SA este cel mai mare producator de pe piata laptelui de consum, cu doua branduri importante in portofoliu: Milli si Oke!.Unul dintre ce mai noi concurenti ai Grupului Danone,este Tnuva. Alti concurenti importanti sunt si firmele locale producatoare de lapte cum ar fi spre exemplu Prodlacta sau Lactate Harghita


Concurentii
Grupul francez Danone a redus obiectivele privind vanzarile si marja de profit pentru acest an, din cauza conditiilor dificile din zona euro si din sudul Europei, dupa ce a reusit sa se incadreze in estimari in 2011, cu vanzari de 19,3 miliarde euro si profit net de 1,75 miliarde euro.
Vanzarile companiei au crescut anul trecut cu 7,8%, iar profitul net a urcat cu 6,7%, potrivit unui comunicat transmis miercuri, relateaza Mediafax.
Cel mai mare producator de iaurturi la nivel mondial anticipeaza o crestere de 5-7% a vanzarilor in acest an si marja de profit in stagnare, dupa o crestere de 0,2 puncte procentuale in 2011.
Dintre gigantii industriei alimentare, Danone este unul dintre cei mai expusi la criza datoriilor de stat din zona euro, deruland aproximativ 40% din afaceri in regiune.
Grupul mizeaza in acest an pe pietele emergente pentru crestere, dupa ce afacerile din aceste tari au generat anul trecut peste jumatate din vanzarile Danone
Danone Romania a avut in anul 2010 o cifra de afaceri de 476 milioane lei, in crestere cu circa 10% fata de valoarea de 435 milioane lei din 2009, a anuntat anterior filiala locala a grupului francez.
Danone are o cota de piata de 58% in Romania pe segmentul produselor lactate proaspete, 69% pe segmentul de iaurturi si 72% pe cel al iaurturilor cu fructe, conform datelor companiei.
Circa 90% din produsele Danone comercializate pe piata romaneasca sunt fabricate in unitatea de productie din Bucuresti.

Cota de piata
Full transcript