Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Amulets egipcis

No description
by

Oriol Sisteré

on 22 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Amulets egipcis

Introducció
La majoría de joies egípcies consistien en amulets que els egípcis, desde que naixien fins que es morien, portaven com a protecció, donat que tenien molta fe en el seu poder màgic. Els joiers fabricavan sumtuososes joies d’or, arracades, braçalets, collarets i anells amb pedres fines incrustades com la cornalina taronja, la ametista malva, la turquesa i lapislàtzuli blau. Éren de diverses formes però els més corrents eren imatges dels déus o de símbols divins. Pels antics egípcis, els déus no només eren als temples, sino que formaven part de la seva vida diària.
L'escarabeu va ser un amulet de vida i poder, amb forma d'escarabat piloter (Scarabaeus sacer egipci), que representava al sol ixent, i era símbol de la resurrecció a la mitologia egípcia. En vida proporcionava protecció contra el mal, visible o invisible, donant diàriament força i poder. En la mort, qui el portava adquiria la possibilitat de ressuscitar i assolir la vida eterna.
Polsera de Tutankamón
Polsera de Tutankamón unida per una frontissa i un clip que obri com tanca, també comprén una vora que divideix l'escarabat de lapislázuli. L'escarabat, és el símbol del sol del matí. La polsera en si és una joia amb incrustacions d'àgata cornalina, lapislázuli i vidre acolorit. Les joies de Tutankamón es destaquen per la seva originalitat.

Pulsera de perlas de la Reina Ahhotep
Aquesta polsera oposada amb altres peces de joieria en el taüt de la reina Ahhotep. Se li ha donat nom al seu fill, el rei Ahmose I, el nom del qual apareix en un fermall d'or, també trobat en la mateixa tomba. Nom en or sobre un fons blau. Aquest braçalet es compon de trenta files de perles d'or, i pedres semiprecioses, alternant un amb un altre en un sistema destinat a formar triangles i quadrats. El tancament és de planxes d'or que es llisquen un dins d'un altre, per tancar la polsera.
Ull d'Horus
Aquest amulet és el més trobat en les excavacions i per això, segurament, el que més és coneix. Aquest símbol va començar a ser utilitzat com amulet entre els egípcis quan Horus li va donar vida a Osiris.
És l'amulet més complet, ja que potencia la vista, posa remei a les enfermetats oculars i protegeix al difunt.
ESCARABEU
El Tyet
És un amulet egipci.
Se li pot dir " El nus de Isis"
És un amulet que simbolitza la regeneració femenina; el seu color vermellós aludeix a “la sang de Isis”.
LA CREU SANTA
o El ANKH
És l'amulet més antic d'Egipte
Ankh significa : Vida o vida eterna.
EGIPTE
aMULETS I JOIES
L'escorpí
ES porta com protecció de picades de serps i insectes
Es fa amb malaquita o turmalina verda
El Voltor Reial
Simbolitza la conexió entre l'anima divina i l' anima humana en el cos encarnat.
Collar format per nombrosos elements vegetals: flors, distints fruits i fulles. Terminals en forma de lotus. Una de les joies preferides dels egipcis eren els collarets de denes. Les joies eren clars indicadors del rang dels seus portadors. D’aquesta manera, els personatges més ben situats podien lluir joies realitzades amb or, plata, cornalina, lapislàtzuli… mentre que els menys afortunats havien de conformar-se amb objectes fabricats en pasta vidriada amb colors que imitaven els materials més luxosos.
Collar. Pasta vidriada. Dinastia XVIII (1550-1307 aC)
Cap del déu Osiris. Or. Baixa Època (715-332 aC).
Or, argent i electrum foren els metalls predilectes per a la fabricació de joies. L’or, amb la seva brillantor i incorruptibilitat, es relacionava amb el sol i el concepte d’immortalitat (així, la carn dels déus era d’or). L’argent es va relacionar amb la lluna; d’argent eren, també, els ossos dels déus. L’electrum, en estat natural o produït artificialment, és un compost d’or i argent, per la qual cosa va assumir les seves funcions simbòliques.
EL FUET
EL CEPTRE
Indica autoritat
Hi han diversos ceptres que indiquen diverses coses
Indica comandament
Ceptre de papir: Otorga juventus i vigor
Ceptre Uas : Indica poder, força i domini
Full transcript