Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Буквите Шш Зз Жж

No description
by

Ч2 13

on 21 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Буквите Шш Зз Жж

Буквите Шш Зз Жж
Две жаби
Во барата живееле две жаби.Се викале Шана и
Жана.Барата пресушила.Пошле да бараат друга вода.Нашле еден длaбок бунар.
-Ајде да скокнеме во бунарот-рекла Шана.
-Лесно ќе скокнеме!Ако пресуши бунарот како ќе излеземе надвор?- рекла Жана.
жито
шал
нож
круши
шишарка
мрежа
Шана
Жана
Зајко е болен
Зајко скока по полјанката.
Гладен е и болен.
Го боли еден заб.
Се врза и појде кај заболекарот.
-Ве молам, помагајте!- замоли Зајко.
Заболекарот му даде лек и зелка.
Од лекот забот му оздраве.
Се најаде зелка и гладот му помина.
зајко
зелка
З
заби
бреза
зеленило
з
з
з
игра со зборови
Кој ќе напише
најмногу зборови
со новите букви
З
ж
ш
штурец
шише
желка
самооценување
кој прв ќе се
искачи
по скалата
букви
зборови
реченици
Зз Жж Шш
Шана Жана зајак

Жана јаде мешунка и зелка.
Мишко игра со зајакот.
Божидар го боли забот.
Домашна работа
Biljana CM
Full transcript