Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Без воздух нема живот

No description
by

tanja trajkova

on 13 December 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Без воздух нема живот

Без воздух нема живот
Step 1
Воздухот е неопходен за живот!
Зошто?
Ајде вака: затвори ги устата и носот и пробај да не дишеш. Колку секунди можеш да издржиш без воздух?
Од 10-15 минути,само толку.
Step 2
БЕЗ ВОЗДУХ НЕМОЖЕ ДА ЖИВЕЕ НИ ЕДНО ЖИВО СУШТЕСТВО!
Step 3
Ни оганот неможе да гори без воздух!
Зошто?
Со тегла поклопете запалена свеќа. Што ќе се случи?
Претпоставувате,,, свеќата ќе се изгаси, поради недостаток на воздух.
Step 4
Исто е и со бубачките, и тие неможат да живеат без воздух.
Ако неколку бубачки ставиме во тегла и ја затвориме теглата тие после неколку секунди ќе умрат.
А како дишат нуркачите?

Астронаутите, како пак тие дишат во вселената?

Нуркачите носат боци за воздух кога нуркаат, затоа што без нив ќе немаат воздух.
Без апарати за воздух, астронаутите не би издржале горе во вселената.
НА СИТЕ ОВИЕ ЖИВИ СУШТЕСТВА ИМ ТРЕБА ВОЗДУХ ЗА ДА ЖИВЕАТ!
Што научивме денес?
БЕЗ ВОЗДУХ НЕМА ЖИВОТ!
ИЗРАБОТИ:
НАСТАВНИК
ТАЊА ТРАЈКОВА
Full transcript