Loading presentation...
Prezi is an interactive zooming presentation

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Lenda : Sistemet e Informacionit te Menaxhimit

No description
by

Ennya Enny H

on 3 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Lenda : Sistemet e Informacionit te Menaxhimit

5-Kompania dhe Përdorimi i teknologjisë
Information Technology (IT)-është bashkësia e aplikimeve të kompjuterave dhe pajisjeve të telekomunikimit për të ruajtur,rikthyer,transmetuar dhe manipuluar të dhënat shpesh në kontekstin e një biznesi apo ndërmarrje tjetër.

KOMPANIA ka një infrastrukturë të rrjetave duke perdorur pajisje te rrjetave si :


Switch Cisco
:I cili bën të mundur të lidhen në rrjet të gjitha pikat e kompanisë me kompaninë.


Mikrotik Router Board
:Routeri përcakton rrugën më të preferuar për në destinacion edhe si firewall sigurie ndërmjet rrjetave dhe internetit publik.
4.Cfarë jane Bastet Sportive Online?
 Bastet Sportive janë një mënyrë shumë origjinale e bast-vënies nëpërmjet internetit, dhe mënyre e përdorur e kohëve moderne
 Nje aspekt shumë i vecantë dhe i ndjeshëm per lojtarët e basteve online është dhe banka; mënyrat e depozitave janë të shumta por askush nuk di të shpjegojë me saktësi si funksionojnë transaksionet bankare online
8-Llojet e rrjetave ne kompani
Lenda : Sistemet e Informacionit te Menaxhimit
Tema :Kompani Bastesh: ‘XHOILLOTO’
1.HYRJE
XHOI LLOTO është një nga kompanitë e basteve më të mëdha që operon në treg. Ajo ështe e vendosur me qendër në Tiranë dhe përbëhet nga disa filiale (degë) në qytetet më të rendësishme të Shqipërise
Ne kemi zgjedhur të studiojmë këtë kompani pasi ajo ndërthur më së miri përdorimin e e-bussines,
Më poshtë do të paraqesim një analizë më të detajuar të kësaj kompanie .
2. Struktura organizative
Struktura e organizatës ka te bëjë me nën-njësite e organizatës dhe me menyrën se si ato lidhen në tërë organizatën.
Kompania XHOILLOTO ka një strukturë tradicionale të organizatës që shihet si një tërësi nivelesh ku nivelet më te larta kanë më shumë fuqi dhe autoritet në organizatë. Niveli strategjik, duke perfshirë bordin e aksionerëve dhe departamentet me drejtorët perkatës , ka shkallën më të lartë të autoritetit vendor, më shumë ndikim në qëllimet e organizatës si dhe në marrjen e vendimeve më të rendësishme në lidhje me aktivitetin e kompanisë.
3.Cfarë jane kompanitë e Basteve Online
KOMPANITE E BASTEVE online janë kompani të shumëllojshme si nga emri ashtu dhe nga pozicioni gjeografik, dhe të gjitha pretendojnë që kanë licensën dhe ofrojnë siguri maksimale për lojtarët e tyre.
 Duhet treguar një kujdes dhe vigjilencë e vecantë kur navigohet për kompani që ofrojnë baste online ose baste live .
 Një kompani serioze bastesh duhet të ketë minimalisht një buxhet për të paguar klientët e saj që arrin deri ne 2 milion euro.
Elementet kryesore dhe kriteret kryesore të kompanive të basteve online
Eksperienca online
Koeficentet
Baste Live dhe Baste ne telefon celular
Banka,depozita dhe terheqjet e parave.
Verifikimi
Stafi i kompanive te basteve
Reputacioni online
Perdorimi I IT në biznes,shembuj:
Magazinimin e informacionit
Llogaritjet e biznesit
Sigurimi i reklamave
Përpunimin e informacionit
Komunikimi i brendshëm
Përdorimi i software për prezantim
Krijimi i faqeve të internetit si një mjet promovues
KURSIMI I KOHËS
Perparesia e IT-Ulja e kostove
Menyra per te ulur kostot- Kursimi i kohes duke:
Ruajtjur apo terhequr e informacion nga nje DB ose interneti
Bere kerkime te shpejta me query ose fjale kyce.
Dyfishuar shpejt informacionin
6.Hardware
Hardware-pjesa fizike e nje kompjuteri,ose të gjitha pjesët elektronike,elektrike,mekanike,magnetike dhe optike që mundësojne funksionimin normal.
PAJISJET HYRESE:
Tastiera dhe mouse-i
Kamerat dixhitale te kompjuterizuara
Pajisjet e skanimit
PAJISJET DALESE,PERPUNUESE DHE FEEDBACK :
1. Printer Epson LX 300 6. Njësi DELL 11. Monitor HP 17
2. Printer Epson LQ 300 7. Njësi ACUS SYNEL LCD 12. Monitor SAMSUNG
3. Printer PRP tysos 8. Njësi HP 13. Monitor SONY 17
4. Njësi FUJI SU SIEMENS 9. Njësi AGIS,COMPAQ 14. Monitor NEC
5. Njësi IMB 10. Tastierë + maus 15. Monitor SIEMENS*mikrotik router board (sherben per menaxhimin e internetit)
*switch cisko (shpërndarje interneti)

7.Software
Software i sistemit është tërësia e programeve të hartuara për të koordinuar aktivitetet dhe funksionet e hardwarit dhe programeve te ndryshme në të gjithë sistemin e kompjuterit
Software aplikativ konsiton në programe që ndihmojnë përdoruesin të zgjidhi një ose disa probleme të vecanta kompjuterike.
Nje sistem operativ është një bashkësi programesh kompjuterike që kontrollojnë hardwaret dhe veprojnë si ndërfaqës me programe aplikative
Software sistem operativ
1. Windows Server Web 2008 R2 (Programi i lojes)
2. Windows Server Enter Prise 2003 R1 (sistemi i databazës së përdorur).
Sistemi i Klientëve
1.Window XP SP3 x86
2.Deep freez
3.TeamViewer
4.LogMeIn
Procedimi ne Web Server
1.Google Chrome
2.VB.Net 2005
3.sql server 2008 Microsoft SQL
4.Acronis 2013 Backup
Sistemet e security:
ESET NOD32 Antivirus, i njohur zakonisht si NOD32, është një paketë software antivirus. Paketa që perdoret është Business Edition , e cila lejon Administratorin të menaxhojë serverin , të bëj përditësime të bazës së të dhënave dhe aftësinë për të instaluar në sistemet operative Microsoft Windows Server
Një rrjet kompjuteri quhet një grup kompjuterash të pavarur (autonome) të ndërlidhur me ndihmën e një teknologjie të caktuar.
Kompania jonë perdor topologjine
YLL
( kompjuterat janë të lidhur me paisjen qëndrore, serverin). Lidhja e kompjuterave bëhet me kabllo të cilat ndryshojnë nga largesia e kompjuterave me serverin.
Një rrjet virtual private (VPN) është një rrjet privat që shtrihet nëpër rrjetet publike si interneti
Ajo mundëson një kompjuter host të presë dhe të dërgoje të dhënat nëpërmjet një rrjeti publik
Tipet e rrjetave të përdorura nga kompania janë: LAN
nga switch drejt kompjuterave të tjerë dhe
WAN
për transmetimin në distance në qytetet e tjera.
F U N D
Full transcript