Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Видове маркетинг

No description
by

yana slaveva

on 6 October 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Видове маркетинг

Герила Маркетинг
(Guerrilla Marketing)
BUZZ Marketing
(жужащ)
Undercover marketing
"под прикритие"
Това е маркетинг, който нарочно е проектиран така, че потребителите да не забележат, че са подлагани на маркетингови въздействия без тяхно знание
Пример за маркетинг "под прикритие"
Често при отваряне на интернет страници на екрана се появяват различни фигури, животни, които се движат и са фирмени лица на определени марки или фирми , или театрални завеси които се "отворим", за да породължим търсенето си на информация .
Вирусен маркетинг (viral marketing)
Tова са различни маркетингови техники, които се използват в социалните мрежи, за да се предизвика интерес към дадена марка, да се увеличи нейната популярност или за постигане на други маркетингови цели. В основата са самовъзпроизвеждащи се вирусни процеси, аналогични на разпространението на всеки друг с разликата, че тук се разпространяват видео, игри, снимки, съобщения и т.н.
изготвил: Яна Славева
специалност: Икономика на търговията
2 курс, 34 група , 103561
Видове маркетинг
Герила Маркетинг , е необичаен подход при провеждането на промоции, залагащ на новаторството и въображението вместо на големия рекламен бюджет. Обикновено кампаниите при този вид маркетинг са неочаквани и поставени на всевъзможни и нетрадиционни места. Неговата цел е да създаде уникални и привлекателни концепции, които да изпъкнат и да се откроят измежду рекламния шум.
Пример на Guerrilla Marketing
За да подсили посланието “Разбиващи намаления”, кампанията на Sport Depot използва истински разбити витрини от хора, тичащи към разпродажбата са
Пример за Buzz marketing
Телевизионният канал Cartoon Network, собственост на дъщерна компания на CNN поръчва на маркетингова фирма тайно да разпространи мигащи светлинни табели в големите градове в САЩ с цел да се рекламира анимационното предаване за възрастни “Aqua Teen Hunger Force”, в което става дума за трима детективи-хранителни продукти с човешки ръст, които живеят в къща под наем в Ню Джърси.
Пример за вирусен
маркетинг
Само един нищожен процент от качените клипове в YouTube успяват да преминат прага от 1,000,000 гледания.

Какво стои в основата на успеха?

1. Влиятелни личности, достатъчно популярни в социалните мрежи, които по една или друга причина намират клипа за интересен и го споделят с хилядите си последователи.

2. Участието на общността - хората не просто харесват и споделят клипа Ви, но дори го видоизменят, вкарвайки в него собственото си разбиране за нещата.

Този вид маркетинг е част от разновидностите на онлайн маркетинга. По своята същност, той представлява споделяне на информация посредством подшушване в специални места за тази цел в Интернет. Това могат да бъдат: социални медии, блогове, форуми, онлайн издания, които имат специални места за мнения и коментари.
Благодаря Ви за вниманието !

Яна Славева
Full transcript