Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of En - to - tre - NU!

No description
by

Malene Friis

on 19 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of En - to - tre - NU!

En - to - tre - NU!
Kort resume af bogen
Begrundet vurdering af bogen:
Bogen En - to - tre - NU! Handler i bund og grund om, hvordan det er, at være teenager, hvordan livet kan ændres på ingen tid. Jeppe han er 17 år gammel og er lige startet i 1.g på gymnasiet. Han er 1.95 høj, og han brænder for at spille basketbold. Han drømmer om at komme til USA, når han bliver stor. Hans kæreste eje er hans Lakers kasket, som han altid har på. Han bor sammen med hans mor og far, og er meget sammen med hans bedste venner Jack og Smælle. De skal til introfest på gymnasiet og Jeppe han falder pladsk for den her pige Cecilie, som kan synge. Hun er smuk, hendes øjne skinner også, har hun langt blondt hår. Jeppe invitere hende i biografen og hun siger ja. Deres forhold til hinanden bliver undervejs meget intent og de bliver kærester. Da de første gang skal være sammen seksuelt. Får Cecilie det meget dårligt Jeppe tror, det er fordi hun er blevet for fuld, men han tager fejl. Cecilie har nemlig lýmfekraft. Deres forhold bliver endnu tættere og deres bånd er noget helt specielt. De er sammen så meget som de kan. Cecilie hun har en meget stor eventyrlyst og hun skal bare ud at opleve verden, og de kommer også til, at oplever en masse sammen. Tiden skal ikke spildes. De rejser først til København og derefter Gran Canaria. Efter begge rejser bliver Cecilie ekstrem syg og hun bliver indlagt. Jeppe besøger hende hverdag efter træning og kampe. Hans basket bliver mindre og mindre værd for ham og det eneste han tænker på er sin prinsesse. Hendes tilstand bliver værre og værre, og hun bliver mere og mere svag. Til sidst må hun give op, hun dør. Jeppe er helt ødelagt, men må kæmpe videre. Han rejser til Italien med Jack.
Navn: Jeppe

Alder: 17 år gammel

Højde: 1,98 cm

Interesser: Basketball, Cecilie, og vennerne.

Personlighed (væremåde): Han er dreng, som har meget selvkontrol, han hviler i sig selv. Han er lidt af en stræber ikke så meget i skolen, men hvad angår hans basket. Han har et meget stort hjerte. Han er betænksom, han lytter, hjælper, har humor og har følelser. Han skjuler dem dog lidt. han har et tæt forhold til sin mor og far.

Relationer: Han er kæreste med Cecilie.

Navn: Cecilie

Alder: 16 år gammel

Højde: 1,68 cm

Interesser: Veninder, skole og Jeppe.

Personlighed (væremåde): Cecilie hun er en pige, som nok alle drenge drømmer om at få som kæreste. Hun er lille og fin, og ved hvad hun vil. Hun er stædig og sørger altid for at, hun får sin vilje. Hun er meget hemmeligheds fuld omkring sin sygdom. Hun har en stor eventyrlyst. Hun har humor, er sød og betænksom. Hun har også et meget tæt forhold til begge hendes forældre.

Relationer: Hun er kæreste med Jeppe.
De vigtigeste personer:
Side 28, linje 27-32 "Mit kamerablik skimmede fra venstre til højre ned langs bordene, indtil det fik lokaliseret et objekt, der svarede til hjernes data, så zoomede det ind, og da computeranimationen gled ind foran personen og stemte overns med denne i enhver detalje, begyndte en rød lampe at blinke: Hun var fundet."

Hvorfor jeg har valgt lige netop det tekstuddrag: Jeg synes bare det er en helt igennem gennemført beskrivelse. Den er så speciel.

Side 147, linje 2 "Vi lå vågne til langt ud på natten.
- Min kone, svarde jeg.
- Min mand, svarede hun.
- Det vidste jeg ikke, da vi tog af sted...
- Hvad vidste du ikke?
- At dette var vores bryllupsrejse.

Hvorfor jeg har valgt lige netop det tekstuddrag: Det beskriver meget, hvor tæt og særligt deres forhold er til hinanden, at det er noget særligt.

Side 174, linje 2-7 "Jeg tænkte på Gran Carnaria. efter at have været sammen den første nat, havde vi ligget svedige side om side på sengen. Det var for varmt til at lade andet end fingerspidserne berøre hinanden. da havde Cecilie sagt, at for hendes skyld, kunne resten af verden uden for denne seng godt forsvinde i samme øjeblik. Hun havde alt, hvad hun behøvede."
Hvorfor jeg har valgt lige netop det tekstuddrag: Det beskriver meget den ubeskrivelige store kærlighed og tryghed de havde til hinande, at hvis det var nødvendigt kunne de besejre hele verden. De ville stå sammen til det sidste. Intet skulle komme imellem dem.
Det bedste sted i bogen:
Kærlighed, sygdom, venskab og livet.
Temaer:
Jeg synes at bogen er fantastisk. Alle teenager burde læse den, den har en utrolig evne til, at man bare bliver nød til at blive ved, og blive ved med at læse. Den er meget rørende, og har en fantastisk morale. Beskrivelserne i den er så gennemførte. Jeg synes dog ikke den er skal læses af børn på 12 og ned efter. Det er den for barsk til. Jeg vil sige det er en af de bedste bøger jeg har læst. Hvis jeg skulle give den et antal stjerner fra 1-5 ville den klart få 5.
Fakta om bogen:

Forfatter: Jesper Wung - Sung

Bogen blev i givet i 2001

Den er med fra serien "Frit for fantasi"

Genre: Roman
Perspektivering til andre tekster og det virkelige liV:
Twilight sagaen, hungerbarnet, brøderne løvehjerte.

Det virkelige liv:
Alle bliver vel forelsket på et tidspunkt og får ægte kærlighed, at føle og på et tidspunkt i vores liv, kommer vi også til, at skulle sige farvel til nogle, som vi slet ikke ønsker, at sige farvel til. Bogen er meget realistisk, og derfor er den nem at perskeptivere til og samligne med til det virkelige liv.
Youtube klip/sang:
Full transcript