Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Verandering in de bovenbouw

No description
by

Jinke Oostvogel

on 13 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Verandering in de bovenbouw

Verandering in de bovenbouw
Verder
Ook wordt het op school veel strenger. Je moet meer zelfstandig werken en er wordt meer van je verwacht. Een voorbeeld is dat bij 1 keer spieken je een waarschuwingsbrief krijgt thuis, en je krijgt een dossier. Als het nog een keer gebeurt, is je jaar niet meer geldig en moet je het dus overdoen.
Examenreglement
Bijna elk jaar wordt dit strenger en wordt het aangepast. Het belangrijkste is dat je natuurlijk niet mag frauderen, je gemiddelde moet een 5,5 zijn en je mag maar voor 1 van de volgende 3 vakken een vijf staan: Engels, Nederlands en Wiskunde.
Vakken
In de 3e klas kies je een profiel. Dit kan EM, CM, NG of NT zijn. bij deze profielen horen verschillende vakken die je kan kiezen. Dit is een keuzevak. Als je mentor denkt dat je het aankunt is een 3e keuzevak mogelijk, en dan kan je uit alles kiezen wat de school aanbiedt. Ook krijg je in VWO 4 maatschappijleer.
Schoolexamen
Vanaf het 4e leerjaar tellen alle cijfers mee voor je examen. Dit is het schoolexamen. Dit betekent ook dat als je een cijfer of opdracht niet hebt, je cijfer niet volledig is. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles gemaakt en gedaan hebt. Alle cijfers in je 4e jaar worden een gemiddelde wat mee gaat naar de 5e, en in de 5e naar de 6e en dan de centrale examens.
Herkansen en inhalen
Profielwerkstuk
Iedereen moet een profielwerkstuk maken. Je kiest een onderwerp dat past bij je profiel of een vak uit het profiel dat je gekozen hebt. Bijvoorbeeld, je doet NG en vindt biologie het leukst, dus kan het in dit voorbeeld gaan over de evolutie theorie. Het cijfer hiervoor moet minstens een 4 zijn en wordt gemiddeld met je cijfer voor maatschappijleer. Bijvoorbeeld een 6 voor je profielwerkstuk en een 7 voor maatschappijleer wordt een 6,5. Dit cijfer telt mee bij de examens
Centrale examens
Dit zijn alle examens die je in Mei in 2 weken tijd maakt. Je bent verplicht om deze examens te maken, anders is het ongeldig. Je moet voor je examens gemiddeld een 5,5 halen, anders ben je gezakt. Je mag ook voor Engels, Nederlands en wiskunde voor maar 1 vak een 5 halen. Heb je voor 2 van die vakken een 5 of heb je voor 1 van die vakken lager dan een 5, ben je ook gezakt.
Aan het einde van elke periode mag je 1 toets herkansen. Als je een toets mist, ongeacht de reden, gaat deze automatisch naar de herkansing en kan je dus geen andere toets herkansen. Mocht je nog een toets missen, ga je naar de afdelingsmanager. Hij geeft schriftelijk toestemming om de toets in te halen, daarmee ga je naar de leraar om een afspraak te maken.
Full transcript