Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Climatul musonic

No description
by

Razvan Burciu

on 14 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Climatul musonic

Climograma Caracteristici climatice ale mediului musonic -se datorează maselor de aer sezoniere de tip musonic
-temperaturi anuale ridicate 20°-28° C
-amplitudinea termică dintre vară si iarnă scăzută 5°-7° C
-există două anotimpuri: unul ploios în sezonul de vară , când musonul de vară aduce mase de aer încărcate de vapori, si unul secetos, în sezonul de vară, datorită inversării directiei de actiune a musonului
-precipitatiile sunt foarte abundente în anotimpul ploios, si foarte sărace în cel secetos (aici se găseste polul precipitatiilor pe Glob - Cherapungi, India cu 12000mm/an)
-vânturi: musonul de iarnă si musonul de vară Musonul Musonul este un vânt (tropical) permanent care suflă pe teritoriul Asiei de Sud si Oceanul Indian.


Musonul de vară suflă dinspre Oceanul Indian, aducând pe teritoriul Asiei de Sud umezeală, cu ploi bogate care asigură agriculturii 2 - 3 recolte pe an.


Musonul de iarnă durează 6 luni, cealaltă jumătate a anului (octombrie - aprilie); îsi schimbă direcia suflând dinspre uscat spre ocean, aducând secetă. Ciclonii Musonul de vară poate creste în intensitate transformându-se în cicloane ce produc adevărate catastrofe naturale. Vegetatia de Razvan Burciu Parcul national Everglades Mangalore, India Fauna Fauna este alcătuită din tigrii, elefanti, maimute, rinoceri, pantere, diverse specii de păsări dintre care: fazanul, papagalul, păunul, găina sălbatică, dintre reptile: sopârle, pitonul, cobra, crocodilul. Vegetatia este reprezentată de arbori si arbusti mari, specifica si zonelor subecuatoriale, precum bambusul, santalul, mahonul, palmierul, abanosul, teckul si pădurile de mangrove. Proiect realizat de Răzvan Burciu
Prof. coordonator: Mali Edita Everglades este o rezervatie naturala infiintata in 1947 in statul Florida, SUA. Este a treia rezervatie ca marime din Statele Unite ale Americii, iar spre deosebire de celelalte rezervatii, aceasta a fost creata ca sa protejeze ecosistemul fragil al zonei si nu zona geografica. Parcul National Everglades se intinde pe o suprafata de 6000 metri patrati.
Full transcript