Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Aktionslæring - vejen til det gode læringsmiljø

No description
by

Lars andersen

on 15 December 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Aktionslæring - vejen til det gode læringsmiljø

Aktionslæring - vejen til det gode læringsmiljø
Problemstilling
Det undrer os, at relativt mange lærere skal bruge unødig tid på, at få skabt et rum hvor der reelt set kan undervises. Dette anser vi som værende en essentielt problemstilling som vi som fagpersoner er nødsaget til at forholde os til på en velovervejet og refleksiv måde.
Derfor ønsker vi at undersøge hvordan roskabbelse i læringsmiljøet kan en blive konfliktneutral situation, til gavn for elev og lærer.
Aktionen
Klassen skal finde så mange kræfter som de kan, de skal gå igang så snart de kommer ind på plads. Læreren instruerer ikke eleverne, de skal af egen drift gå igang med opgaven og dermed skabe roen i klassen.
Observationen
Kl. 13.28: Det ringer ind til time. der er én elev + faglæreren i lokalet. Læreren må ud og hente resten af klassen ind til time. Der går alt i alt 6 minutter fra det ringer ind til alle elever er i lokalet. Vores opgave har stået på tavlen fra timens start. Ingen elever har påbegyndt opgaven, selvom enkelte har bemærket den. Da læreren vælger at starte timen op med at bemærke at der faktisk har stået en opgave på tavlen fra timens start som de bedes lave, bliver der spredt uro. Eleverne har hverken skriveredskaber eller hæfter med.
Konklusionen
Aktionsforløbet havde en ringe effekt på børnenes parathed ved lektionens start. Eleverne bemærkede ikke “aktionen” på prjektoren, og der var istedet småsnak og hygge ved bordene.. Der blev momentan ro da Jane, som er tilknyttet gruppen gik op til læreren for at drøfte detaljer omkring opstarten. Da Jane herefter sætter sig igen, begynder snakken igen, og et minut senere vælger læreren at påkalde sig opmærksomhed og da der er blevet ro henlede opmærksomheden til overheaden hvorefter eleverne går igang med at diskutere i bordgrupperne.

Vi konkluderer derfor at vores forsøg med at starte undervisningen med en opgave for at få ro på eleverne ikke havde den ønskede effekt, men vi ser også potentiale i aktionen idet hvis eleverne bliver oplært i at timerne starter på denne måde vil de alt andet lige vænne sig til at komme ind, sætte sig og diskutere den stillede opgave. Der vil være uro, men det vil være uro fokuseret på den stillede opgave, og læreren vil kunne hive eleverne ind ved at samle elevernes svar og derved skabe roen og opmærksomheden om undervisningen.
Tak fordi i så med.
Full transcript