Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Griekse goden

No description
by

Alysha Ramdhan

on 29 October 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Griekse goden

Griekse goden
Poseidon
Poseidon is de god de zee, aardbevingen de wateren en hun goden. Hij is familie met Hades,Hestia, Demeter , Hera en Demeter ( broers en zussen), Amphitrite (echtgenoot),Triton,Rhode,Kymopolea en Benthesikyme ( kinderen). Je kan hem herkennen aan zijn drietand.
Hades
Zeus
Zeus is de oppergod. Hij is famillie met Poseidon, Hades,Hestia, Demeter ( broers en zussen), Hera
( zus en vrouw),
Ares,Aphrodite,Hephaistos, Apollo, Artemis, Castor, Pollux, Helena,Tantalos,Athene,Dionysos en Perseus (zijn kinderen). De attributen waar je Zeus aan kan herkennen zijn zijn Baard, zijn scepter en zijn krans van eikenbladeren.
Artemis
Artemis is de godin van de jacht en van de maan. Ze is familie met Apollo ( tweelingbroer), Leto (moeder), Zeus (vader) Hermes, Aphrodite, Dionysos, Hephaistos, Ares. Je kan haar herkennen aan de zilveren pijl en boog,een hinde, de maan, de gans en wilde honden .
Athene
Athene is de godin van de hemel,de wijsheid, de helderheid van de geest, de kalmte,de kunst, de oorlog en het verstand. Ze is familie met Zeus ( vader) en Letis( moeder) . Haar attributen zijn een helm, een schild en een kort jasje.
Demeter
Demeter is de godin van de landbouw en de gewassen (op eerste plaats van het graan), de huiselijke haard, de burgelijke orde, de wet en het huwelijk. Ze is familie met Hades,Hera en Hestia ( broer en zussen), Persephone,Despoina,Areion, Ploutos, Philomelus ,Dimitri( kinderen),Archimedes, Iasion ( mannen) en Zeus en Poseidon ( mannen en broers). Je kan Demeter herkennen aan koren of andere landbouwproducten.
Hera
Hera is de godin van het huwelijk. Ze is familie met Poseidon, Hades,Hestia, Demeter ( broers en zussen) Ares, Hebe, Aphrodite, Eileithyia en Hephaistos( kinderen) en Zeus( broer en man). Dingen waar je Hera aan kan herkennen zijn de koe, de pauw, de granaatappel en soms een staf.
Apollo
Apollo is god van de zon ,de verzoening, voorspelling, de stad en de muziek. Hij is familie met Artemis (tweelingzuster),Leto (moeder), Zeus (vader) Hermes, Aphrodite, Dionysos, Hephaistos, Ares. Zijn attributen de laurier, de wolf, de hinde, de zwaan, de dolfijn, de raaf, de kraai , de slang, zijn boog en pijlen, een lauwerkrans, de citer en de lier.
Persephone
Aphrodite
Ares
Hades is de god van de onderwereld en heerser over de doden. Ook is hij god van rijkdom en kostbare metalen. Hij is familie met Poseidon, Hestia, Demeter, Hera , Zeus( broers en zussen) en Persephone (echtgenoot). Je kunt hem herkennen aan de Hoorn des overvloeds, de tweetand en Kerberos, de monsterlijke driekoppige hond die de toegang naar de Onderwereld bewaakt.
Persephone is de godin van de lente en het dodenrijk. Ze is familie met Zeus ,Demeter (haar ouders), Hades (echtgenoot), Hestia, Poseidon en Hera ( oom en tantes) en Zagreus en Melinoe ( kinderen)
Hephaistos
Hermes
Hephaistos is god van de smeedkunst, het vuur, de ambachtslieden en smid van de goden. Hij is familie met Aphrodite ( echtgenoot),Hera ( moeder), Zeus ( misschien zijn vader),Cecrops en Cacus ( kinderen). Zijn attributen zijn dingen die een smid heeft zoals: Hamer,Aambeeld, Tang ,Blaasbalg.
Aphrodite is godin van de liefde, schoonheid,seksualiteit, vruchtbaarheid en evenwicht. Ze is familie met Zeus (vader), Dione (moeder), Hephaistos( echtgenoot), Ares(echtgenoot),Adonis( echtgenoot), Hermes (echtgenoot), Artemis en Apollo( broer en zus) en Hermaphroditus, Eros en Priapus(kinderen).Ahrodite's attributen zijn de mirte, de appel, de ram, de bok, de haas, de duif, de mus, de zwaan, de dolfijnen en de spiegel.
Ares is god van de oorog en personificatie van de krijgslust.Hij is familie met Zeus( vader), Hermes, Aphrodite, Dionysos,Artemis, Apollo, Hephaistos( broers en zussen) Harmonia, Deimos, Phobos, Eros , Anteros ,Kyknos , Enyalios, Lykastos, Parrhasios , Phlegyas en Melanippos ( kinderen). Zijn attributen zijn een helm met helmbos en een speer.
Hermes is god van de handel, de dieven, de reizigers, verkeer, slaap, dromen en boodschapper van de goden. Zijn familie is Zeus ( vader), Maia ( moeder), Aphrodite,Dionysos, Artemis, Apollo,Hephaistos en Ares( broers en zussen). Hij heeft gevleugelde attributen.
Full transcript