Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

petar kukulovski

on 28 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ТЛОТО НА Р.М. <--------- СТАРА СКОПСКА
ЧАРШИЈА самоилова тврдина скопско кале ---------> шарена џамија Охрид Галичник МАКЕДОНИЈА ИМА БОГАТО ИСТОРИСКО МИНАТО.СЕКОЈА НАСЕЛБА,СЕКОЈ ГРАД СЕ ГОРДЕЕ СО СВОЕТО МИНАТО.ЛУЃЕТО СО ГОЛЕМО ЗАДОВОЛСТВО И ИНТЕРЕС ГИ ПРОЧУВААТ ОСТАТОЦИТЕ ОД МИНАТОТО.ПРОНАЈДЕНИ СЕ МНОГУ АРХЕОЛОШКИ НАОЃАЛИШТА И ОСТАТОЦИ ОД СТАРИ ГРАДБИ,ЦРКВИ МАНАСТИРИ,ЏАМИИ,ФРЕСКИ.ТИЕ ЗБОРУВААТ ЗА ГОЛЕМОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА Р.М. -----------> КУЛТУРНО
НАСЛЕДСТВО СТАРИ ГРАДБИ<---
АРХИТЕКТУРА <--------- МАНАСТИРИ
ЦРКВИ ЏАМИИ АРХЕОЛОШКИ
НАОЃАЛИШТА ---> фрескосликарство
иконопис,копаничарство МНОГУ ГРАДБИ ОД МИНАТОТО
СЕ УНИШТЕНИ ОД
ЗЕМЈОТРЕСИ,ОД ПОПЛАВИ,
ИЛИ ОД ПОЖАРИ,НО И СО
РАЗУРНУВАЊА ОД ОСВОЈУВАЧКИ
ВОЈНИ.ДЕНЕС МНОГУ ОД ТИЕ ГРАДБИ
ОД МИНАТОТО ЛУЃЕТО ГИ РЕСТАВРИРААТ
(ПОПРАВААТ)ЗА ДА ИЗГЛЕДААТ КАКО НЕКОГАШ. (АРХЕОЛОГИЈА)Е НАУКА КОЈА СЕ ЗАНИМАВА
СО ИСКОПУВАЊЕ И ПРОУШУВАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ НА СТАРИТЕ КУЛТУРИ. (АРХЕОЛОГ)Е НАУЧНИК КОЈ ГО ИСТРАЖУВА
ЖИВОТОТ НА ЛУЃЕТО КОИ ЖИВЕЕЛЕ ВО МИНАТОТО И ОБЈЕКТИТЕ ШТО ТИЕ ГИ ОСТАВИЛЕ ЗАД СЕБЕ. СПОМЕНИЦИ НА КУЛТУРАТА АРАБАТИ БАБА ТЕЌЕ -ТЕТОВО МОСТ КРАТОВО МУЗЕЈ НА ГРАД
ОХРИД св.пантелејмон скопје камен мост СКОПЈЕ фрескопис Лесновски манастир оплакувањето на Христос СВ.БОГОРОДИЦА-ИКОНА НАРОДЕН ВЕЗ охридски бисери архитектура-Охрид куршумли ан-Скопје чифте амам скопје
Full transcript