Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

El gat de Schrödinger

No description
by

Maru Suarez Pastene

on 30 April 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of El gat de Schrödinger

L'experiment
Shrödinger planteja un sistema format per una caixa tancada i opaca que conté un gat , una ampolla de gas verinós i un dispositiu que conté una partícula radioactiva amb una probabilitat del 50% de desintegrar-se en un temps donat, de manera que si la partícula es desintegra , el verí s'allibera i el gat mor.
Per què es produeix la superposició?
El àtom es desintegrarà i el gat morirà. I, al mateix temps, no serà desintegrat i el gat seguirà viu. A escala atòmica, ambdues probabilitats es compleixen de manera simultànies. Però, en obrir la caixa, nosaltres només ho veiem viu o mort.
L'experiment aplica les lleis quàntiques, però el gat no és un sistema quàntic. La quàntica només és vàlida en partícules aïllades. Qualsevol interacció amb l'entorn fa que les lleis quàntiques deixin d'aplicar.
Què significa aixo?
En conclusió
Mentre que en la descripció clàssica, el gat estarà viu o mort abans que obrim la caixa i comprovem el seu estat , en la mecànica quàntica el sistema es troba en una superposició dels estats possibles fins que intervé l'observador .
El gat de Schrödinger
Què passarà llavors?
En acabar el temps establert hi ha una probabilitat del 50% que el gat estigui mort i la mateixa probabilitat de que és viu. Segons els principis de la mecànica quàntica la descripció correcta del sistema en aquest moment serà el resultat de la superposició dels estats '' viu ' ' i ' ' mort ''. No obstant això, una vegada que obrim la caixa per comprovar l'estat del gat, aquest estarà viu o mort.
Més gràficament...
Que és la superposició quàntica?

La superposició quàntica és un principi fonamental de la mecànica quàntica que sosté que un sistema físic tal com un electró, existeix en part en tots els seus teòricament possibles estats de forma simultània, però , quan es mesura, dóna un resultat que correspon a només una de les possibles configuracions.
Anem al experiment de Schrödinger
Tot allò que és possible està succeint simultàniament, es a dir, la realitat no està definida sinó que és una, d'entre moltes possibilitats.
Són múltiples realitats i quan tu decideixes observar-les, és quan una d'elles es defineix com a realitat.
Es tracta de un experiment mental publicat pel físic Schrödinger, que va destacar la discrepància entre la física clàssica i la quàntica
Finalment...
Quan el sistema quàntic es trenca, la realitat es defineix per una de les opcions. Només veurem al gat viu o mort, mai les dues . Aquest procés de trànsit de la realitat quàntica a la nostra realitat clàssica es diu decoherència , i és la responsable que veiem el món tal com el coneixem. És a dir, una única realitat.
Full transcript