Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM


Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.


Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Learning to Learn - Year 9

Study session with mindfulness activity

Dan Carpenter

on 1 March 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Learning to Learn - Year 9

1. You are what you eat!
3. Where's your head at?
4. From Brain to book and back again.
My Mindset:
Review your answers to the questionnaire on page 3. How can you improve your mindset?
Mindfulness Exercise
Complete the daily diet questionnaire on page 1 to measure the health of your brain.
What's your score?
School isn't supposed to be "fun".
Teachers aren't here to entertain you!
You are responsible for your own learning!
Now write an account of The battle of bosworth using the planning instructions on Pages 6 and 7.
The only thing we can really control in this life is our ATTITUDE.

If you think you can or you think you can't, you're probably right!
use the checklist on page 8 to mark each other's work.
When you've finished, redraft on page 9.
2. Are you paying attention?
Listening Task 1: Richard III
Watch the video and then answer the questions in your booklet.
Youtube: King Richard III (1452-1485) - Pt 1/3

Mind Mapping
You must learn to focus your mind if you are to achieve your full potential.
Listening Task 2: Richard III
Watch the video and then answer the questions in your booklet.
Youtube: King Richard III (1452-1485) - Pt 3/3
Listening 1 Answers:
1. When was Richard’s birthday?
Answer: October 2, 1452

2. What year was Richard’s father killed?
Answer: 1460

3. In whose home was Richard sent to live in?
Answer: Earl of Warwick

4. Why was Richard forced to flee abroad?
Answer: Because Henry VI regained the throne.

5. How old was Richard when he first served as a commander in battle?
Answer: 18

Listening 2 Answers:

1. What did Henry IV probably die of?
Answer: appendicitis

2. What role had the dying king given to Richard?
Answer: protector to his son and heir

3. What did the Queen do when she found out that Richard had seized her eldest son?
Answer: She took sanctuary in Westminster abbey.

4. What happened to William Hastings?
Answer: He was beheaded.

5. What was the name of the battle where Richard was defeated?
Answer: Battle of Bosworth


You are going to watch a film about life in Richard III. You must pay close attention to the information you hear so that you can use it later in a writing task.
Full transcript