Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Els mitjans audiovisual han ajudat a superar la mort dels éssers estimats

No description
by

Maria Peñascal

on 14 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Els mitjans audiovisual han ajudat a superar la mort dels éssers estimats

Els inicis La mort ha sigut un tema que ha preocupat des de l'home més primitiu fins a l'actual.Sempre busquem excuses per no voler veure que, realment, la mort és normal dins la humanitat. I perquè? Doncs pel fet que, quan morim, perdem la nostra individualitat.

La humanitat ha anat explicant històries relacionades amb el concepte mort- immortalitat. Des de l'antiguitat, les cultures han anat creant diferents punts de vista per trobar explicacions màgiques de com evitar-la.

Un altre moment interessant de la història del tractament de la mort apareix entre segle XVI i XVIII, quan van sorgir les primeres revolucions científiques. Objectius Em plantejo saber com va començar aquest afany de superar la mort i buscar un rerefons per entendre la societat del segle XIX.
Vull veure quina relació té la societat del segle XIX amb el gran nombre d'invents que es van crear en aquella època i els avenços que van progonitzar.
Centrant-nos amb els aparells d'imatge i so, m’agradaria entendre tot el procés que es va seguir fins crear el cinematògraf i demostrar van ajudar en fer un gran pas cap a la immortalitat dels humans. Context històric Centrant-nos al segle XIX, el món estava reorganitzant els seus estils de vida. L’aparició de la burgesia té una gran rellevància, ja que aquesta va invertir en la ciència. Per cada cop era més i més important, deixant bastant de banda la vessant religiosa i centrant-se, com ja he dit, amb el mètode experimental.
També va afavorir l'aparició de pseudociències. Fotografia La fotografia va ser un dels invents més decisius i importants del segle XIX.
Als seus inicis, les fotografies de familiars morts estaven presents a les cases i les consideraven com un amulet protector.
Però el fet de poder capturar com és una persona físicament, també podia ser que pugués capturar-la anímicament.
Tot i així, el més important d'aquest invent és la idea de “la imatge i el doble”. Fonógraf Un altre invent que ha de tenir una breu menció és el fonògraf. Amb ell, s'enregistrava un so, per tant, ens podia posar amb connexió amb persones que no hi eren. També es va espectacularitzar ja que la gent pagava per escoltar a certes persones, ja fossin celebritat o persones ja mortes. Maria Peñascal Felís Els mitjans audiovisuals han ajudat a superar la mort. Cinematògraf Conclusions 1)L'obsessió de la mort es remunta als inicis de la humanitat.

2)El tipus de societat del segle XIX està directament relacionada amb el nombre d'invents nous: com més desenvolupada es convertia una població més invents sorgien.

3)El cinematògraf si va marcar un abans o després de la societat de finals del segle XIX, Aquest invent aconsegueix quedar-se amb una part de la persona. La culminació de tants aparells va ser al 1895, l'aparició del cinematògraf. Amb ell, no sol tenien imatges, sinó que es movien.
Molts deien que era “surrealista” o “sobrenatural”. Per tant arribem a un moment que allò que és real passa a ser “màgic”.
Realment, el cinematògraf va traspassar una frontera que per la humanitat era desconeguda fins llavors.

És així, doncs, on van començar a sorgir defensors (Edison i E.J Marey) i detractors (Máximo Gorki) del cinematògraf.

La generació del 98 també va tenir els seus pros i contres. Azorín i Valle-Inclán estaven a favor del invent i, al contrari, Unamuno i Machado estaven en contra.
Full transcript