Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Arbëria nën perandorinë bizantine në shekullin XI

No description
by

fatlinda zogaj

on 9 May 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Arbëria nën perandorinë bizantine në shekullin XI

Ndarja e perandorisë romake-395
Marrëdhëniet feudale
Dardania,Pervalitania,Epiri i ri dhe Epiri i vjetër
Shkup,Shkodër,Durrës,Nikopoj
Diferencimi ekonomik
Dinatet,Megistanes,Pariket
Klimenti i Ohrit
Themat në trojet arbërore
Sulmet arabe
Formimi i themave
Strategu
Thema e Durrësit
Thema e Nikopojes
Thema e Selanikut
Thema e Dalmacisë
Shteti i Arberisë në shekujt XII-XIII
Arbërit pasardhës të ilirëve
Arbëri-arbër
Kultura e Komanit
Prejardhja e gjuhës shqipe
Principata e Arbërit
Mbretëria e Rashes
Mbretëria Bullgare
Principata e Arbërit
Despotati i Artës
Principaten e Arberit:-Krujë
Progoni
Gjini
Dhimitri
Komenena
Grigor kamona
FALEMNDERIT PËR VËMENDJE!
Llojet e prones feudale në trojet shqiptare
Shekulli IX stratiotika - stratiot
Pronie-feudal
Bashtina-fshatarët e varur
Territoria-me qira
Despotati i Artës (Epirit)
Mihal Engjëll Komneni
1213 pushtoi Durrësin
1215 pushtoi Shkodren
Teodor Engjëll Komneni
Tesalin,Maqedoni,Selanikun
Ivani II Aseni
Perandoria e Nikes
Lidhjet me Evropën Perëndimore
Arbëria nën perandorinë bizantine në shekullin XI
Arbërit nën administrimin bizantin dhe shfaqja e marrëdhënieve feudale
Pyetje?
Punoi:
Fatlindë Zogaj
10A
Full transcript