Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Rregulla te sigurimit teknik gjate perdorimit te paisjeve el

No description
by

Venera Hoshi

on 25 May 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rregulla te sigurimit teknik gjate perdorimit te paisjeve el

Rregulla te sigurimit teknik gjate perdorimit te paisjeve elektroshtepiake
Lavastoviljet

Këtu janë disa këshilla per kursimin e energjise
• Gjithmonë vendoseni ne pune pjatalarësen tuaj me ngarkesë të plotë. Shumica e energjisë së përdorur nga një pjatalarëse është shpenzuar per grohjen e ujit, dhe meqenese ju nuk mund te ulni sasinë e ujit të përdorur për ciklin, duke plotësuar makinerine tuaj është më efektive se venia ne pune me gjysme-proces
• Përdorni opsionin e ajrit të thatë në vend të ngrohjes-thatë. Nëse pjatalarëse juaj nuk e ka këtë mundësi, hap derën pas ciklit të fundit te shperlarjes për të tharë enët tuaja.
Teknologjia e brendshme
Teknologjia e brendshme është inkorporimi i shkencave të aplikuara në shtëpi. Ka shumë aspekte të teknologjisë së brendshme. Në një nivel, janë pajisje shtëpiake, automatizimi në shtëpi dhe pajisje të tjera të përdorura zakonisht në shtëpi, të tilla si rroba tharëse dhe lavatriçe. Këto gjëra janë detajuar më poshtë. Në një nivel tjetër, teknologjia e brendshme njeh përdorimin e shkencave të aplikuara për ndërtimin e shtëpive për të arritur një qëllim të veçantë, të tilla si efikasitetin e energjisë apo vetë-mjaftueshmërinë. Ajo ka qenë deklaruar se teknologjia e brendshme ka përcaktuar ulje në kohën qe njerëzit kalojnë në punët e shtëpisë, edhe pse baza faktike e këtij pohimi është e diskutueshme (Bittman et al., 2004)
.Përveç kësaj, disa prodhues të pajisjeve elektroshtepiake
janë duke filluar për të vendosur pajisje që mundëson
lidhje të internetit në pajisje shtëpiake për të lejuar
kontrollin e largët, automatizimi, komunikimin me
pajisje të tjera në shtëpi, e më shumë pajisje funksionale.
Interneti i lidhur me pajisjet elektroshtëpiake ishte
veçanërisht i përhapur gjatë Eventit të
"
Consumer Electronic Show
".
Cfare mesuam?
Perdorimi i pajisjeve elektroshtepiake duhet te jete gjithmone nen kontroll dhe teper i kujdesshem. Duhet ti kntrollojme mire dhe rregullish, gjithashtu na duhet te mbrojme dhe mjedisin ne njefare menyre.

Faleminderit per vemendjen!

Energjia e perdorur tek pajisjet elektroshtepiake
Një pajisje përmban një marrëveshje të dobishme të
komponenteve elektrike. Ka një numër të madh të
pajisjeve shtëpiake që përdoren kryesisht me elektricitet.
Pajisjet përfshijnë sobat, ngroheset, ndriçimi,makinat larese, frigoriferë, larëse enësh, ngrirësve,TV, kompjutera, DVD, printera dhe sistemet muzikë.
Lidhja midis pajisjeve elektroshtepiake
Ka një trend rrjetesh te pajisjeve elektroshtepiake te lidhura së bashku, dhe duke kombinuar kontrollet e tyre dhe funksionet kryesore ne mund te bejm menaxhim te energjise. Për shembull, shpërndarja e energjisë mund të menaxhohet në mënyrë të barabartë në mënyrë që kur një makinë larëse është në pune, një furrë mund te filloj pjekjen mbas mbarimit te procesit tek makina larese, ose anasjelltas.


Lenda: Fizike
Punoi: Armond Smajlaj
Daniel Zekaj
Arlinda Toka
XI-b

Dy te parat , soba dhe ngroheset, mund te funksionojne
nga llojet e tjera të energjisë, për shembull gazi natyror.
Ndricimi sot është pothuajse tërësisht i mundësuar nga energjia elektrike por në të kaluarën, janë përdorur llambat e gazit dhe qirinj.
Kompjutera, sisteme muzikë, TV, DVD dhe printerat mund të përdorin vetëm energjisë elektrike të drejtpërdrejtë aktualisht. Alternimi aktual i energjisë elektrike ne rrjeta duhet së pari të shndërrohet në rrymë, duke përdorur një marrëveshje te diodes. Dioda lejon rrymën të kalojë në një drejtim të vetëm. Tensioni rritet shpesh deri në 12 volt ose më pak për këto pajisje duke përdorur një transformator i përshtatshëm.
Full transcript