Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

TRACTAMENT DELS MEDICAMENTS I ELS RESIDUS MEDICS

No description
by

al ex

on 14 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of TRACTAMENT DELS MEDICAMENTS I ELS RESIDUS MEDICS

TRACTAMENT DELS MEDICAMENTS I
ELS RESIDUS MÈDICS QUE HEM DE FER AMB ELS MEDICAMENTS? QUE HEM DE FER AMB ELS MEDICAMENTS? Moltes farmàcies catalanes, tenen un contenidor especial per a medicaments caducats o en mal estat: el: SIGRE ( Sistema Integrat Gestió i Recollida Envasos).
Els residus mèdics són els residus que es generen als hospitals desprès de les operacions, desprès de fer una cura. Aquest residus poden ser xeringues, les pinces, etc. QUÈ SÓN ELS RESIDUS MÈDICS ON ES TROBEN ELS RESIDUS MÈDICS Els tipus de residus que es poden trobar en un centre sanitari o en un laboratori experimental o d’investigació relacionat poden ésser molt diversos. Si aquests residus no són gestionats de manera adient poden suposar un risc per a la salut, especialment per a la dels pacients i els collectius laborals, i una amenaça per al medi ambient.
Els residus generats com a resultat de l’activitat sanitària, és a dir, en centres sanitaris i laboratoris associats, es classifiquen en quatre grups, en funció del seu origen i el seu risc d’infecció o perillositat TIPUS DE RESIDUS MÈDICS Residus sense risc o inespecífics: Residus de risc o específics: RESIDUS SANITARIS RESIDUS QUÌMICS Hi han varis tipus de residus qui,ics però ho deixem com un tema apart PER QUÈ HEM DE RECICLAR ELS MEDICAMENTS?
Els medicaments és molt important no llençar-los a les escombraries, el vàter o per la pica ja que els medicaments són molt perjudicials per la natura o per el cos si estan caducats. QUÈ HEM DE LLANÇAR I QUE NO HEM DE LLENÇAR AL SIRGE.
Hem de llençar medicaments que ja no fem servir, medicaments caducats, medicaments sense prospecte, envasos i capses buides de medicaments.
No hem de llençar medicaments, termòmetres, radiografies ulleres, piles, pròtesis, materials de la farmaciola, objectes punxeguts, bosses de plasma, flascons o bosses de mostres de sang o recipients amb finalitats analítiques.
QUÈ FAN LES FARMACIES AMB EL SIGRE?
La distribució farmacèutica recull els medicaments i residus i el guarda en uns contenidors estancs ubicats en les seves instal•lacions. Un cop allà son retirats per gestos autoritzats per transportar-los fins a la Planta de Classificació de Residus de Medicaments situada a Valladolid ( Tudela del Duero). BIBLIOGRAFÍA
http://www.sortirambnens.com/cosells/medi-ambient/889-reciclatge-de-medicaments.html
http://www.sigre.es/
http://www.ub.edu/ossma/mediambient/documents/mreub4.pdf
http://www20.gencat.cat/portal/site/arc/menuitem.44d9c7aba66dc31e624a1d25b0c0e1a0/?vgnextoid=25b1ce70d868b210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=25b1ce70d868b210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=642488c03880b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD
http://www.slideshare.net/Marigregor/residus-12851870
http://www.memoriasigre.es/2011/wp-content/uploads/2012/07/Resumen-Ejecutivo-SIGRE_MemoriaRSC11.pdf
http://www.farmaceuticonline.com/es/el-medicamento/631-reciclar-medicamentos
http://www.sigre.es/Visita-Virtual/
Full transcript