Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Digital forandringsledelse Varde Kommune

No description
by

Morten Møller Jensen

on 11 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Digital forandringsledelse Varde Kommune

Digital forandringsledelse
i folkeskolen Det centrale i projektet ”Digital Forandringsledelse” er: Nyttig litteratur om it i folkeskolen • deltagernes arbejde med at lede et konkret forandringsprojekt på egen skole.

• Dette forandringsarbejde gennemføres på skolen over en 2-årig periode. • Deltagerne i netværket udarbejder og afprøver en strategisk/pædagogisk implementeringsplan for øget og forbedret anvendelse af IT i undervisningen på deres egen skole.

• Implementeringsplanen udarbejdes således, at en udvikling i skolens anvendelse af IT og bevægelse hen mod mere teknologiunderstøttet læring på skolen kan evalueres i forhold til en effekt i lærernes arbejde og den undervisning, eleverne møder. Projektets mål: 1. Kortlægger eksisterende viden på egen skole om mulighederne ved teknologistøttet undervisning.
2. Kortlægger status vedr. gældende praksis på skolen med fokus på teknologi, IT-fagdidaktik og skolens organisering af videndeling mellem lærerne.
3. Udvikler nye ideer til, hvordan teknologistøttet undervisning i højere grad kan integreres i skolens fag.
4. Udvikler nye ideer til, hvordan viden herom kan forankres organisatorisk mellem alle skolens lærere (dvs. se viden som distribueret i modsætning til knyttet til den enkelte lærer og den enkeltes kompetenceudvikling). Prejektfase Rundt omkring i mange klasseværelser eksperimenteres der med teknologi med et ønske og en forventning om, at eleverne faktisk lærer noget mere. Nogle har måske blot det håb, at eleverne bliver mere motiverede, når de bruger computeren/tabletten/smartphonen i skolen. Nogle gange er det godt at stoppe op og reflektere over brugen af teknologi i undervisningen. Hvornår er det, vi bruger teknologi til noget, som vi i princippet lige så godt kunne have gjort – med samme læringsudbytte – ved brug af analoge medieteknologier som blyanter, bøger, papir, kladdehæfter, kopier, tavlegennemgang, plancher og pensler? It-didaktik laeringsteknologi.dk
laeremiddel.dk
Bogen: ”It i alle fag” Digital forandringsledelsesprojektet lægger op til en innovationsproces som: Tager afsæt i egen skolevirkelighed (kontekst)
Ser egen skole med nye øjne
Inddrager alle relevante interessenter i innovationsprocessen
Faciliterer udviklingen af ideer til nye måder at undervise på eller nye måder at organisere undervisning, lærersamarbejde mv.
Afprøver ideer (prototyper) i pilotprojekter
Evaluerer – redesigner og afprøver igen (også med den som ikke er ildsjæle) (en iterativ proces)
Implementerer robuste ideer i den daglige praksis
Understøtter strukturelle modeller for løbende innovation Tidsplan / Milepæle Kortlægning: Marts 13 – Maj 13Planlægning af Innovationsfase: Maj 13 – Juni 13
Innovationsfase: (udvikling af prototyper) August 13 – september 13 Prejektfasen (Marts 2013 – september 2013) Projektfasen (Oktober 13 – November 14) Pilotprojekt: Oktober 13 – December 13
Redesign af pilot: Januar 14
Afprøvning nr. 2: Februar 14 – april 14
Planlægning af opskalering/forankring: Maj 14 – Juni 14
Forankring, vidensopsamling, kommunal spredning:
August 14 – november 14
Full transcript