Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

HEI-HO Zavootje maart

No description
by

on 27 March 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of HEI-HO Zavootje maart

Derde graad

OOO, wat is het fijn om nog eens baby te zijn!
jeugdboekenweek: 'Wetenschap en Techniek'.
GEDICHTENDAG
3de kleuterklas HO
We trokken naar de bibliotheek!
Samen met de 'Beebots' leerden we spelenderwijs programmeren.
DE RIKKI & ANNI KLAS
Dit jaar worden enkele kleuters grote broer of zus in onze klas! Een leuke gelegenheid om eens terug te gaan in de tijd!
maart 2018
Derde en vierde leerjaar Heidestraat
OP BOEKENDATE
De pop-up boerderij
Knuffelklas HO
Op 2 maart deden we met z'n allen een gezellige boekendate.
We moesten aan iemand anders een leuk boek voorstellen. Dat deden we in de vorm van een speeddate". We kregen dus maar een aantal minuten om ons boek voor te stellen. Daarna gingen we tegenover iemand anders zitten om ons boek opnieuw voor te stellen. Van de juffen kregen we lekkere chips om alles wat gezelliger te maken.
Wat een spannende dag vandaag ! We moesten niet naar onze klas in de Hoogstraat komen, maar gingen op bezoek in de Heidestraat. Daar stond een pop-up boerderij met twee geiten, twee schapen, 2 kippen, 2 konijntjes en 2 cavia's. Jammer genoeg was het eerst aan het regenen. Dan hebben we maar eerst ons fruit gegeten. Nog altijd regen ? Dan halen we een konijntje en cavia binnen. Wie durft ze strelen ? Toen het was opgehouden met regenen konden we eindelijk naar buiten. Om beurt mochten er een aantal kinderen mee in het hok van de schapen en geiten. Waaw, nu kunnen we ze echt strelen en zelfs borstelen ! Er liggen ook wel veel kaka'tjes op de grond. Gelukkig zijn er harkjes, schopjes en kruiwagens en zo konden de knuffels zelf meehelpen om het hok wat properder te maken. De dieren kregen ook eten en drinken en heel veel knuffels. Toen het na een tijdje terug wat begon te regenen zijn we maar terug naar binnen gegaan. Samen konden we nog naar een filmpje over de boerderij kijken en toen was het alweer tijd om onze jasjes aan te doen. Wat was het een fijne voormiddag !
HEI-HO Zavootje

Vierde leerjaar
In het vierde leerjaar zijn we met rekenen bezig aan nieuwe leerstof. We zijn eindelijk begonnen aan de kommagetallen. Dit is iets waar de leerlingen al lang naar uitkijken. Ze leren de kommagetallen benoemen maar er ook mee optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Gelukkig hebben de leerkrachten hier handige trucjes voor!
Op 30 januari trok de derde graad naar de bibliotheek te Zaventem voor een poëtische dag. Het resultaat van hun theatrale creatieve dag, kan je op onderstaande video bekijken. Het was al vast een super leuke ervaring.
Derde leerjaar Hoogstraat
In het derde leerjaar zijn we bezig rond een nieuw WO-thema namelijk zaaien en groeien.
Daarom hebben we ook onze klas omgetoverd tot een echt groeituin met bonen en tuinkers.
Nu is het gewoon nog afwachten of alles uit gaat komen. Spannend!
De eerste kleuterklas
Wie is er bang van de grote boze wolf?

De vrienden van Anna en Wannes moeten hun ogen en oren groot openhouden want Roodkapje en de grote boze wolf zijn op bezoek!

Op stap in de klas, was opstap in het bos!
Om de week smaakvol te eindigen hebben ze super lekkere koekjes gebakken!

Njam njam, smullen maar!


Tweede leerjaar
Naar aanleiding van
de week tegen pesten
leerden we het anti-pestlied.
STIP IT
! We hadden ook 4 stippen op onze handen. Elke stip staat voor een voorwaarde. Wij zijn tegen pesten in het tweede leerjaar!
Het is zover! Juf Sarah is bevallen van een jongetje. Zijn naam is Bas. Juf Sarah en Bas zijn ons een bezoekje komen brengen. Het was een heel gezellige namiddag in de klas.
Jongste kleuters Heidestraat
Oudste kleuters Heidestraat
Wij gingen in februari naar technopolis. We mochten die dag van verschillende activiteiten proeven.
We konden een pizza bakken in een echte pizzeria, een winkel open houden en de klanten helpen, een supergroot huis bouwen met bakstenen, met een echte ambulance rijden en iemand reanimeren, met de auto gaan tanken, ... Het was er allemaal. Maar de hoofdattractie in technopolis was toch echt wel de geldautomaat. We konden aan de automaat geld afhalen met onze eigen foto erop. Wauwie! Het was een dagje om nooit te vergeten!
eerste en tweede leerjaar Hei
eerste leerjaar Ho
Op gekke kapseldag kwamen onze peters en meters van het zesde leerjaar spelletjes uitleggen die wij in onze klas hebben staan. Om te oefenen speelden we ze samen. Zo kunnen we de spelletjes nu ook aan elkaar uitleggen en spelen met onze vriendjes. Dit kwam goed van pas tijdens het koude weer. We leerden ook hoe je het best samen speelt zonder ruzie te maken. Het was supertof met onze meters en peters!
met peter en meter spelletjes spelen
In januari werkten de kikker- en snorrenklas rond het thema "dinosaurussen". Ze openden een heus dinomuseum en alle mama's, papa's, oma's, opa's werden uitgenodigd!
De lente is daar!
wE WERKEN IN BEIDE KLASJES ROND HET THEMA "de lente" en maken onze school lenteklaar met wat mooie bloemen voor de speelplaats!
Vijfde leerjaar
Hoogstraat
Een aantal leerlingen van het secundair zijn een namiddag naar ons gekomen om ons te doen stilstaan bij mensen die leven met een beperking. We staan niet stil bij het feit dat wij alles kunnen doen. Door middel van een aantal opdrachten, waar we telkens een beperking kregen, konden we ons een beetje inleven hoe het moet zijn om alledaagse dingen te doen. Dit was niet zo simpel. Daarom hebben we ook veel respect voor deze mensen.
Het Zesde leerjaar maakte Stanzach in Oostenrijk onveilig!
Het zesde leerjaar heeft een fantastische sneeuwschool achter de rug!
Skiën, wandelen, buiten spelen,
zot doen, dansen en zingen, ...
Wanneer mogen we terug??
Full transcript