Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Dino's

Wezens uit de oertijd
by

a3n prezi

on 17 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Dino's

Dinosaurus Eendsnavel-dino's vogelbek-dino’s hagedisbek-dino’s Massauitsterving Triceratops Stegosaurus De dino’s waren reptielen net zo als de krokodil, hagedis en de slang.
Ze hadden geschubde huid en ze legden Eieren.
De naam dinosaurus betekent verschrikkelijke hagedis. De Triceratops is een driehoorn. Dit is mijn lievelingsdino. Die leefde ook in het laat krijt. Hij was ongeveer 9 meter lang en woog zo’n 5 en halve ton. Hij had een papegaaienbek die zo hard was als onze nagels. Daarmee kon hij taaie planten afknippen, om ze daarna tussen zijn grote platte tanden te kauwen. Ze leefden ook in kuddes. De T-rex Leefde ook in het Laat krijt. Het betekent Tiran Hagedis. Alleen z’n kop was al 1 meter 20 ( zo groot als ik zelf ben) en hij had ongeveer 50 tot 60 vlijmscherpe tanden die wel 23 cm lang konden worden. Hij leefde in Noord-amerika en sommigen denken dat hij ook in China en mongolie voorkwam. Hij at andere dino’s. Hij liep op twee benen want hij had maar kleine voorpootjes. Hij kon een stap maken van 4 meter. Dus van hier naar het raam zo ongeveer. Deze gevaarlijke dino heeft niet lang geleefd. Hij verscheen kort voordat alle dino’s zijn uitgestorven. Dit is de Parasaurolophus
Hij leefde in het Laat-Krijt. Het krijt was tussen 135 en 65 miljoen jaar geleden. Hij had een holle kam waarmee hij de kudde kon oproepen als hij in gevaar was. Het was een soort luidspreker. Hij knabbelde op harde planten; daarvoor had hij sterke tanden, en hij kreeg heel vaak nieuwe. Dit is een Brontosaurus of Apatosaurus (langnek)
De naam betekent Bedrieglijke hagedis. Hij was 21 meter lang en woog 25 ton. Groter en zwaarder dan een vrachtwagen met aanhanger.
Hij leefde in het boven-jura. In dit tijdperk kwamen er veel nieuwe soorten dinosaurussen .Het was een planteneter. De langnek dinosaurussen aten veel naalden van dennen en bladeren. De dino’s zijn niet allemaal zo groot. Sommige zijn maar zo groot als een kip!
De grootste is de seismosaurus. De naam betekent kleine Aardbeving het was een soort langnek. Je had vleesetende maar ook Plantenetende dino’s. Ze zijn 65 miljoen jaar geleden uitgestorven. Niemand weet waarom. Ze denken dat er Een brok steen op aarde is gekomen Of een planeet met de zelfde omvang van Mars met de aarde gebotst is. Het bestaan van de dino’s werd pas 150 jaar geleden ontdekt.
Ze vonden botten en skeletten. Zo weten we hoe ze er uit gezien hebben.
Alleen wat voor kleur ze hadden kun je niet zien aan de botten.
Full transcript