Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ALMIS

No description
by

Naim Sylejmani

on 24 September 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ALMIS

ALMIS
Hulumtimet
Pse duhet zgjedhur ALMIS
Produkt vendor
Made In Kosova
I përshtatshëm për biznese
Mundëson kontroll dhe mbikëqyrje të çdo ndërrimi
Rritë besueshmërinë në të dhëna
Vetëdijëson punëtorët
Modular
I lehtë për përdorim
Raportim i drejtë dhe i shpejtë
Përkrahja teknike dhe profesionale
Përmbajtja
Ideja për ALMIS
Hulumtimi për zgjidhje të ngjajshme
Kërkesat funksionale të ALMIS-it
Metodat dhe fazat e zhvillimit të ALMIS-it
Arkitektura e aplikacionit dhe sistemit
Pse duhet zgjedhur ALMIS si zgjidhje tuajën
Demonstrimi i aplikacionit
Audit Log Management Information System
Punuar: Naim Sulejmani & Bekim Cakolli
Mentor: Naim Hoxha
Ideja e ALMIS-it
Që të arrihet
kontrolli
dhe
mbikëqyrja
në të dhëna përmes së cilës i arrijmë këto benefite:
Auditimi:
Auditimi manual
Dokumente fizike
Dokumente elektronike si fajllat: excel, word, mail, etj.
Auditimi automatik
Microsoft Sql Server Enterprise 2008 R2
Softuer të gatshëm që lexojnë në ldf file: Apex Sql Log 2011, RedGate Log Rescue
Sistemi ALMIS
Detektimi i ngjarjeve si (insert, update,delete) dhe mbajtja e log-ut për këto ngjarje
Konfigurimi i tabelave dhe kolonave që do të marrin pjesë në auditim
Aktivizimin / Deaktivizimin e trigerave për tabelë
Arkivimin / Fshierjen e logut të auditimit
Menaxhimin me shfrytëzues të Almis Viewer
Nxjerrja e raporteve nga audit log-u.
Të jetë i punuar në .NET
Të jetë kompatibël me SQL Server 2012
Metodologjia dhe fazat e zhvillimit të ALMIS-it
Arkitektura e sistemit
3 Shtresor
Shtresa e prezantimit
Shtresa e biznes logjikes
Shtresa e qasjes në të dhëna
Databaza
Sql Server
Oracle
MySql, etj
Arkitektura e aplikacionit
Faktorët për përzgjedhje
Kostoja -
free për kolegjin RIINVEST
Kodi burim i hapur -
për kolegjin RIINVEST
Aplikacion modular që i përshtatet nevojave të klientëve
Angazhimi i studentëve në projekte reale dhe ekipore
Waterfall
Arkitektura e sistemit dhe aplikacionit
Shfrytëzuesi
Aplikacioni (MIS-it, direkt)
DML ngjarja
Trigeri
Databaza
Tabelës së afektuar
Tabelës së audit logut
Pyetje
Kërkesat funksionale dhe teknike të ALMIS-it
Konkludime dhe mësime
Kërkesat e definuara mirë janë çelës i suksesit
I vetëm mund të bëjmë shumë pak, të bashkuar mund të bëjmë shumë
Riinvest
ojmë dijen bashkë krijojmë diferencën
Asnjëherë nuk është vonë për të studiuar
Përvoja në projekte të vogla mundëson realizimin edhe të atyre të mëdha
Një udhëtim prej një mijë milje fillon me një hap të vetëm.
Të rritet mbështetja për vendime që kanë si bazë këto të dhëna
Minimizimi i mundësisë për manipulim me të dhëna
Të rritet besueshmëria në të dhëna
Raportim i drejte dhe i shpejtë për ndërrime
Detektimi dhe mbatja e llogut për çdo DML ngjarje
Almis Manager
Almis Viewer
Demonstrimi i Almis Manager & Viewer
Full transcript