Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

stageopdracht 1

No description
by

Laura Otter

on 3 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of stageopdracht 1

stageopdracht 1
design by Dóri Sirály for Prezi
algemene info
1. personeel: Maria Stijger, Bart Broeze (soms) en soms Wenda Torenbosch. En ik ben de stagiaire, en voor de rest zijn er vaak andere modellen, stylisten, visagisten enz.

Het gebouw: Maria woont in een atelierwoning in Utrecht Terwijde, op een oude kersenboomgaard. Er staan grote gebouwen, met allemaal atelierwoningen erin met verschillende soorten kunstenaars, die aan bijvoorbeeld beeldhouwen, dans, mode en schilderkunst doen enz.
De gebouwen zijn tot stand gekomen door een samenwerking met de SWK kunsthuisvesting en de gemeente Utrecht. Op basis van behoefteonderzoek onder kunstenaars in de stad zijn de atelierwoningen tot stand gekomen, en het was klaar in 2010.
Maria heeft een atelier onder haar woning, en de gang is een ruimte waar ze in mogen exposeren enz. en er is een kersenboomgaard langs de gebouwen.

apparatuur: Canon EOS 5D Mark II, een MAC computer, en een MAC laptop, Photoshop, een scanner, heel veel harde schijven, 2 flitserlampen, een aantal achtergronden en doeken en gekleurde muren en soms gebruikt Maria ander soort lampen zoals een diaprojector enz.

werkzaamheden: Maria maakt foto's voor tijdschriften en naast het fotograferen voor tijdschriften is Maria ook bezig met opdrachten van kleine bedrijven, of mensen met gezinnen, of iets dergelijks. Haar werk is erg divers.

Relevante veiligheids- en milieuaspecten: geen afval achter laten, brandalarm

Overzicht van opdrachtgevers:
elle magazine (nl) - hmagazine (sp) - marie claire (nl) - hollands diep (nl) - amelia's magazine (gb) - code magazine (nl) - vrouw magazine (nl) - flair (nl) - fancy (nl) - viva mama (nl) - ziezo/karwei (nl) - green 2 (nl) - treehouse magazine (gb) - ouders van nu (nl) - flair / flair mama (nl) - style cookie (nl) - hoda magazine (nl)
en voor kleine bedrijfjes, en soms een klein gezin of iemand die een portret of iets dergelijks wil.
interview Maria Stijger
Hoe oud ben je / wanneer ben je geboren?
36, geboren 16 december 1976

Welke opleiding heb je gedaan voordat je dit werk deed?
VWO / KABK (koninklijke academie voor beeldende kunst, den haag

Wat vind je het leukste van je werk?
het fotograferen en de magische momenten weten te ontdekken, observeren en componeren van een mooi beeld, liefst vrij werk.

Wist je van te voren goed wat je wilde, en hoe je het ging aanpakken?
nee, absoluut niet! ben er in gerold. wist dat ik wilde fotograferen maar wat dat wist ik niet. maar ik laat me leiden door wat er op mijn pad komt. er waren een aantal dingen die ik wilde doen, zoals de academie & assisteren, maar verder is elke dag een leerschool!

Wil je dit voor heel je leven blijven doen?
op dit moment wel maar ik zie mezelf ook in meer zingevende paden lopen.

Wat wil je nog graag doen binnen de fotografie in je leven?
kunst met de grote K maken / exposeren een boek maken... en een korte film!

Hoe omschrijf je je eigen foto's en/of stijl?
subtiel, magische verhalen / surrealisme, sfeervol, filmisch?

Merk je veel van de crisis?
valt tot nu toe mee gelukkig. maar ik merk wel dat de klanten gaan bezuinigen per opdracht.

Hoe heb je ervoor gezorgd dat je een beetje naamsbekendheid hebt / hoe doe je aan reclame?
veeeeel werken, ook wel eens voor niets, veel mensen leren kennen en vooral zoeken naar de mensen met wie je fijn samenwerkt, je moet elkaar kunnen begrijpen en op dezelfde frequentie zien te belanden, nonverbale communicatie is daarin belangrijk voor mij. verder vrij werk maken en rond sturen tot je een plek ontdekt waar mensen je begrijpen en zien wat jij ziet en verteld.

Wat vind je het minst leuke aan je werk?
de zakelijke kant en administratie.

Heb je tips voor beginnende fotografen?
blijf kijken en leren / je ontwikkelen, veel werk maken en probeer te vinden wat jouw interesse heeft. vooral heel hard werken! :)
Mijn rol als stagiaire
ik help Maria mee in haar atelier, en op fotoshoots op locatie, en andere gebeurtenissen zoals de burenmarkt.

Ik til samen met Maria de spullen uit de auto en in de auto, en zet de lampen en de aggregaat op.
Ik zet bij een fotoshoot op locatie de foto's na elke set op de laptop, en stop het kaartje dan weer terug in de camera en formatteer het dan. Ik kijk voor de rest zelf waar ik mee kan helpen, en als er iets niet goed lukt, denk ik mee en probeer het op te lossen. Ook houd ik het reflectiescherm vast en soms een gordijntje voor de lamp houden, of een reflectie maken met een spiegel enz. Ook help ik de rest van de mensen mee die op de fotoshoot zijn.

Bij Maria in het atelier in Utrecht, verstuur ik vaak de foto's naar opdrachtgevers. Ik retoucheer foto's, zet ze om naar tiff en soms verander ik de afmetingen en de DPI. Ook help ik mee met fotoshoots bij haar thuis. Ik heb laatst ook vogeltjes getekend, uitgeknipt enz. die ze op een foto wilde bewerken.
De Burenmarkt op zaterdag 14 september
doel: geld verdienen met foto's maken, en een leuke dag hebben.

Opdrachtgever: De Burenmarkt, georganiseerd door mensen die ook in de atelierwoningen wonen bij Maria in Utrecht.
En de mensen die foto's van zichzelf of hun gezin wilden.

Gebruikte materialen: spiegelreflex camera, een statief, een reflectiescherm, MAC laptop en MAC computer, harde schijven enz., een auto

presentatievorm: eerst maakt Maria een selectie, en dan stuurt ze binnen een korte tijd de selectie op naar de opdrachtgevers, en dan mailen ze over welke foto's ze willen hebben, en Maria maakt ze dan naar wens. Een gezin wilde ook een afdruk, en die laat Maria zorgt er dan voor dat dat gedaan word.
fotoshoot voor de Vrouw
Maria Stijger
Laura den Otter

doel: foto's maken voor een artikel in VROUW
De opdracht was foto's maken voor een artikel dat mensen helpt om cadeaus uit te zoeken voor mensen, via hun sterrenbeeld. Per horoscoop fotografeerden we een aantal cadeaus die bij het sterrenbeeld passen.

Opdrachtgever: Vrouw Magazine van de Telegraaf.

gebruikte materialen: spiegelreflex camera, 2 flitslampen, een reflectiescherm, soort van dozen als achtergrond, artikelen die gebruikt worden als cadeaus, MAC laptop, MAC computer, harde schijven, auto,

presentatievorm: eerst maakt Maria een selectie, en stuurt die zo snel mogelijk op naar de opdrachtgever in jpeg en dan 20x30 en 72 dpi, deze zijn nog onbewerkt. De opdrachtgever laat dan nog iets weten over of ze tevreden zijn, en dan worden de foto's bewerkt en de definitieve opgestuurd.
foto's maken van een baby
Foto's maken van een baby van een jong gezin
doel: mooie creatieve foto's maken voor een jong gezin van hun baby

Opdrachtgever: de ouders van de baby

gebruikte materialen: twee flitslampen en een aggregaat, de MAC computer van Maria, een aantal kleden, en zelfgemaakte vogeltjes, en een diaprojector

presentatievorm: Maria stuurt eerst een selectie van de beste foto's, en laat de klant dan kiezen. Als de klant dat heeft gedaan maakt ze de foto in orde, en stuurt deze op via Wetransfer.

de dagen dat ik niet bij Maria ben, ben ik zelf bezig met eigen projecten die ik bespreek met Maria. Ik heb op dit moment heel erg veel foto's gemaakt, en ik heb heel erg veel inspiratie en ideeën, en die ga ik voor een groot deel uitwerken in de komende tijd.
Full transcript