Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Muntlig eksamen, matte

No description
by

Benjamin Bøe

on 6 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Muntlig eksamen, matte

En ferietur
gutter
Alex (16)
Nikolai (18)
Jens (16)
Typetall: 16
Median: 16,16,18
Gjennomsnitt
16
+16
+18
=50/3=16,66

Fly Rygge-Malaga
Ryanair
382,30NOK pr. pers
Norwegian
499NOK
pr. pers
Hvor mye billigere er Ryanairs billetter?
Det det sammenlignes med * Prosent
100
= Forskjellen
499*x
100
=116,70
x = 23,38677
Ryanair er ca. 23,4 % billigere
Bosted
Billigst for lengre enn 7 dager
Billigst for kortere enn 7 dager
Billigst for en uke, men man betaler for hele uker
9,8cm
7,5cm
x
Valgte å fly med Norwegian
Flyet går 10:45
Må møte opp 2 timer før
Tønsberg Rygge = 46km
10km er med ferge som tar 30 min, 36km med bil
Gjennomsnittsfart på 60km/t = 36km/60kmt = 0.6 t
0.6t*60 = 36 min. 36 min + 30 min = 1t og 6 min eller 1,1t
10:45-2t-1t og 6min = 07:39
Tønsberg Horten = 23 min
07:39+23min = 08:02

Må dra 07:37
Buffer på 30 min, må dra 07:07

må dra tidligere
1:25000000
Pytagoras
Kat1 + kat2 = hyp
7,5 + 9,8 = x
152.29 = x
x = 12,34cm
2
2
2
2
2
2
25000000*12,34= 308 500 000
308 500 000cm = 3085km
Flyturen varer i 4,0833 t
3085km
4,0833
= ca. 756km/t
Hotell 1 = 1100x
Hotell 2 = 3500+(600x)
Leilighet = 6900 pr. uke
Gjennomsnittsfarten til flyet er 756 km/t

Men det senkes av take off og landing.
take off og landing tar ca. 30 minutter hver
Cruisehastigheten er 858km/t
Take off og landing tar tilsammen 1 time, da er det 3,0833t med cruisehastighet
858*3,0833
=2645,5km

3085-2645,5
=439,5km


440km/t
858km/t
440km/t
Euro
Tar ut 150 Euro. Kurs = 0.1303

Hvor mye blir trukket fra konto?
150/0.1303 = 1151 + gebyr
Gebyr = 2%
1151*0,02 = 23

1151kr + 23kr = 1174 kr
320 solskinnsdager i året
Sannsynligheten for sol:
320/365 = 0,8767 = 88%

Sannsynligheten for sol alle 8 dagene
88% = 4,4
5
4,4
5
8
=
140482
390625
= 0.3596
0.3596 = 36 %
2
1151/150
= 7,67333
Kroner i euro
Euro i kroner
Båttur
Koster 400 euro, deles på hvor mange som kommer + et gebyr på 2 euro. Funksjonen blir 400
x

+2
Det kommer 32 personer
Prisen blir da 14,50 euro pr. pers

14,50 euro*7,67333
= 111 Norske kroner
2 brus og 1 sjokolade = 3,50 euro
2x+y = 3,50
1 brus og 4 sjokolader = 3,50 euro
x+4y = 3,50
x = 3,50 - 4y
2(3,50 - 4y) + y = 3,50
7 - 8 y + y = 3,50
-7y = -3,50
-7 -7
y = 0,50

x+4*0,50 = 3,50
x+ 2= 3,50
x = 3,50 - 2
x = 1,50
Brus koster 1,50 og sjokolade koster 0,50
På turen hjem mellomlander vi i London, da blir det totalt tre flygninger.
Hva er sjansen for at Nikolai sitter ved vinduet på alle tre flygningene?
1 1 1
3 3 3
=
1
27
*
*
en tjuesyvdel = 3,7%
Hva er sjansen for at han ikke får sitte ved vinduet i det hele tatt?
2 2 2
3 3 3
=
8
27
= 29,6%
*
*
Vi har satt av 18000kr hver og har følgende budsjett
Per person
Lommepenger: 5000kr
Reiseutgifter: 9000kr
Mat og drikke: 2000kr
Transport: 600kr
Attraksjoner: 900kr
Forsikring: 500kr
Vi har satt av 18000kr hver og har følgende budsjett

Budsjett per person
Lommepenger: 5000kr
Reiseutgifter: 9000kr
Mat og drikke: 2000kr
Transport: 600kr
Attraksjoner: 900kr
Forsikring: 500kr
Faktiske kostnader
Lommepenger: Reiseutgifter: Mat og drikke: Transport: Attraksjoner: Forsikring:
5000 kr Fly: 1016 kr 1719 kr 560 kr 1150 kr 500 kr
0 kr forskjell Hotell: 8300 kr -281 kr forskjell -40 kr forskjell +250 kr 0 kr forskjell
Totalt: 9316 kr
+316 kr forskjell


Totale avvik fra budsjettet:
+316 kr
- 281 kr
- 40 kr
+250 kr
=245 kr
Vi brukte hver for oss 245kr mer enn budsjettet
Vi skulle være der i 8 netter
Vi valgte hotell 2, 8 netter koster 8300kr
Reiseutgifter
pr. pers

Fly til: 499,- NOK
Fly hjem: 219+298 = 517,- NOK
Hotell: 3500+(600*x) NOK
8 netter = 3500+600*8 = 8300,- NOK
Totalt: 499,-
+ 517,-
+8300,-
=9316,- NOK
For å finne ut hvor mye mer enn planlagt vi brukte kan vi regne det ut i prosent

Det det sammenliknes med * prosent
100
= forskjellen
18000*x
100
= 245
x = 1.36
Vi runder av å sier at vi brukte rundt 1,4 % mer enn det vi budsjetterte med
Takk for meg!
På flyplassen kjøper Jens og Nikolai hver sin sjokolade. Begge har en radius på 4 cm men Jens sin er formet som en 15 cm høy kjegle og Nikolai sin er formet som en kule. Hvilken er størst?
Kjegle = πr * h
2
3
Kule = 4πr
3
3
3,14*5*5*15
4*3,14*5*5*5
3
3
=392,5cm
3
=
523,33cm
3
Full transcript