Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Teknologiakerho Saloon

Tässä vielä tuo esityksessä mainittu linkki erikseen http://bit.ly/Kum6qs
by

Juha Borenius

on 7 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Teknologiakerho Saloon

Oletko kuullut
projektista, jossa harrastajavoimin ja muutamien kymppien budjetilla otettiin tämä ja muita kuvia avaruudesta?
Miten tämä laatikko kertoo maailman mielentilan?
Tai oletko tullut ajatelleeksi, että espresso-konetta voisi ohjata Wii-ohjaimella?
Tai kuulitko harrastelijasta, joka päätti tehdä pistekirjoituksella toimivan puhelimen? Ja toteutti päätöksensä.
Vastaavia projekteja on lukematon määrä. Niitä yhdistää harrastelijoiden luovuus ja loputon into kokeilla teknologian antamia mahdollisuuksia.
Eikä kyse ole pelkästä harrastelusta. Kickstarter on crowdfunding alusta, jossa innovaattorit, harrastelijat ja startupit voivat etsiä yksityishenkilöiden rahoitusta hankkeilleen. 54 000 projektia on saanut jo lähes miljardin dollarin rahoituksen yli viideltä miljoonalta yksityishenkilöltä. Joukossa on paljon hyvin erilaisia hankkeita taideprojekteista elektroniikkaan. Innovatiiviset laitteet tai konseptit ovat usein lähtöisin avoimen koodin elektroniikka-alustoista.
Mitä tämä tarkoittaa?
Sitä, että erilaiset kehittyvät teknologiat ja alustat (Arduino, Raspberry Pi, 3D tulostus, robotit, quadrokopterit jne) luovat keiton, jossa uudet ideat synnyttävän tusinan uutta ja teknologia kehittyy ennen näkemätöntä vauhtia.
Sitä, että kaikki tapahtuu verkossa, tieto leviää nopeasti ja innovaatiot eivät rajoitu globaaleihin osaamiskeskittymiin.
Sitä, että minkään yrityksen ideointikyky tai resurssit eivät riitä kilpailemaan miljoonien harrastajien innostuksen kanssa.
Sitä, että sama innostus luo myös uutta liiketoimintaa kun yritykset voivat tuotteistaa ideat ja palvelut uudeksi liiketoiminnaksi.
Salo
Salo kutsuu itseään elektroniikkakaupungiksi eikä tyhjän vuoksi. Täällä saven keskellä on luotu useampaakin kertaan suomalaisen elektroniikkateollisuuden historiaa.
Mitä tälle historialle on käymässä? Kouluilla ei ole - Salossa tai missään muuallakaan - juuri mitään mahdollisuuksia pysyä mukana teknologian kehityksessä. Elektroniikkaan, ohjelmointiin tai yleisemmiin uusiin teknologioihin keskityviä kerhoja ei (ilmeisesti) ole. Hackespaceja on vain suuremmissa kaupungeissa
Ja silti nuoret tietävät teknologiasta usein enemmän kuin opettajansa tai vanhempansa. Voisiko olla niin, että kiinnostukselle teknologiaan tarvittaisiin kanava? Jotain sellaista, joka ruokkisi luontaista uteliaisuutta. Jotain robottien, 3D-tulostuksen, elektroniikan ja ohjelmoinnin välimaastosta. Jotain, joka innostaisi tutkimaan itse lisää.
Weird hackers from Salo
Lapsille ja nuorille suunnattu teknologiakerho voisi toimia koulujen yhteydessä koulun harrastekerhojen tapaan tai kenties nuorisotilojen yhteydessä. Sopiva muoto varmasti löytyy.

Kerho toteuttaisi luovia ja kiinnostavia projekteja innostaen näin lapsia ja nuoria teknologian pariin.

Toteutuakseen ajatus tarvitsisi teknologiaa työkseen tai harrastuksekseen seuraavia aikuisia. Sellaisia, jotka haluavat antaa hieman vapaa-aikaansa lasten ja nuorten parissa.

Rahoitus ja käytännön asiat järjestyvät kyllä, mikäli ryhmä kiinnostuneita aikuisia löytyy. Lasten ja nuorten parista löytynee myöskin kiinnostusta. Siitä on lukuisia esimerkkejä maailmalta.
Ilmianna itsesi jos olet kiinnostunut ainakin kuulemaan lisää ja jos omaat ymmärrystä (tai ainakin aitoa kiinnostusta) esimerkiksi seuraaviin avainsanoihin: Arduino, Raspberry Pi, Beaglebone, robotiikka, 3D-tulostus, 3D-suunnittelu, ohjelmointi, elektroniikkarakentelu, teknologiset taideprojektit jne.

Infotilaisuus asiasta kiinnostuneille pidetään ke 12.2. klo 16.00 alkaen Astrumissa (Live-tila). Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua mutta kerro itsestäsi jos olet kiinnostunut asiasta muuten tai et pääse paikalle

http://bit.ly/Kum6qs

kerro kavereille muuten vaan, jaa linkkiä tai jalosta keskustelua sosiaalisen median kanavissa.
Full transcript